Vierde seizoen Erik Staats als trainer-coach BV Almere

Vierde seizoen Erik Staats als trainer-coach BV Almere

De technische staf van de Badminton Vereniging Almere heeft voor het seizoen 2014-2015 gekozen voor consolidatie van de selectiegroep van de eerste drie teams, te weten Qontent Almere, Adidas Almere-2 en Adidas Almere-3.

Dat is nagenoeg geheel gelukt, al heeft Saber Afif na vele jaren vastspeler te zijn geweest van het eerste team, er voor gekozen om het volgend seizoen als trainercoach-speler voor TFS Barendrecht uit te komen.

Trainer-coach Erik Staats begint aan zijn vierde seizoen als trainer-coach en hij kan terugzien op drie mooie voorgaande seizoenen, want ieder seizoen speelde Almere zich bij de final four. Het afgelopen seizoen werd zelfs de finale gehaald om het landskampioenschap. Max Sibbald is als fysiek expert aan de technische staf toegevoegd en voorts is er geïnvesteerd in het fitlight systeem om meer rendement uit de selectie en trainingen te halen. De begeleiding van Qontent Almere bestaat evenals vorige jaren uit Emmy Vlaar als assistent-coach, Henk Folmer als masseur en Cynthia Soselisa als manager.

De technische staf en de spelers zijn zich overigens al weken aan het voorbereiden op het nieuwe seizoen en staan te trappelen om te beginnen. Erik Staats kan voor het komend seizoen putten uit de volgende spelers en speelsters voor Qontent Almere.

Cheryl Seinen

De 19-jarige Cheryl Seinen speelt nu voor het derde achtereenvolgende seizoen voor Almere en gesteld kan worden dat dit tot wederzijds genoegen is. Cheryl heeft zich goed ontwikkeld en zal zich zeker weer laten zien bij Qontent Almere. Cheryl studeert Commerciële Economie aan de Johan Cruyff University.

Manon Sibbald

De 19-jarige Flevolandse Manon (Zeewolde) speelt al enige jaren bij Almere en was tot voor kort lid van de nationale selectie. Zij heeft met name in de laatste belangrijke wedstrijden van het vorig seizoen laten zien, dat zij een uitstekende speelster is met heel veel perspectief! Leuk blijft natuurlijk het feit dat de krachttrainer van onze vereniging, haar vader Max Sibbald, zelf ooit deel uitmaakte van het eerste team. Manon studeert HBO Pedagogiek en was Nederlands kampioen onder de 17 en 19 jaar.

Yvonne Sie

De 26-jarige Yvonne Sie speelt al vanaf zevende jaar met een beetje aanmoediging van haar vader bij Almere en heeft gegrossierd in nationale jeugdtitels en mooie resultaten op EBU-toernooien. Yvonne is van heel grote waarde voor Qontent Almere en een onmisbare schakel in het team! Naast badminton runt Yvonne het familiebedrijf Toko Sindjaja te Lelystad. Ze draait nu al een aantal jaar mee en verzorgt altijd het eten van team 1 tijdens thuiswedstrijden en het Indisch buffet tijdens de BVA-toernooien. De heerlijke bapao en pastei in de hal komen hier vandaan.

Stephan Branderhorst

Deze 24-jarig student is geboren en getogen in Almere, maar woont thans in Amsterdam. Ooit was Stephan Europees jeugdkampioen. Wellicht de meest technische speler van de selectie die een zware studie volgt in Delft (Master in System Engineering, Policy Analysis and Management) en dit het afgelopen seizoen goed wist te combineren met het badmintonnen op eredivisieniveau. Runt ook nog een eigen bedrijf genaamd Corb Enterprises.

Dave Khodabux

Dave, 28 jaar en teamcaptain, komt inmiddels al een aantal seizoenen uit voor Almere en blijft een zeer spectaculaire dubbelspeler waarvoor de toeschouwers naar de BVA-Arena komen. Het reactievermogen van de Buks is ongeëvenaard en zijn smashes keihard.

Justin Teeuwen

Justin is 18 jaar, nu nog een ruwe diamant, maar duidelijk is dat hij een zeer grote speler kan worden. De trainer-coaches zullen als diamantslijpers optreden en dan gaan de toeschouwers nog veel plezier beleven aan Justin.

Alex Vlaar

Almeerder Alex Vlaar, 18 jaar, is nog maar net terug uit China waar hij heeft deelgenomen aan de Olympische Jeugdspelen. De verwachtingen zijn dan ook hoog gespannen voor het komende eredivisieseizoen! Alex is lid van Jong Oranje en studeert Marketing Communicatie en evenementenorganisaties bij het Johan Cruyff College in Amsterdam.

Tamara van der Hoeven

Het 16-jarige talent, meervoudig Nederlands Jeugdkampioen, heeft het afgelopen seizoen een blessure opgelopen, maar zal het komende seizoen heel vaak te zien zijn in Qontent Almere. Tamara woont in Assendelft en volgt een opleiding tot pedagogisch medewerkster aan het Regop College in Zaandam.

De concurrentie is groot binnen de topsportselectie van Almere, want het tweede en derde team van Almere speelt slechts één divisie lager dan de eredivisie, namelijk in de eerste divisie. En deze twee teams spelen al jarenlang een hoofdrol in de eerste divisie door kampioen te worden. Ras-Almeerder Ruben Wijnands, speler in de eerste divisie, klopt nadrukkelijk aan de eredivisiedeur. Zo is ook de van Van Zijderveld overgekomen Virgil Soeroredjo beschikbaar, die namens zijn land Suriname naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro gaat en bij onze vereniging gebruik maakt van de vele trainingsmomenten die geboden worden.

En mocht de nood aan de man komen dan kan trainer-coach Erik Staats ook altijd een beroep doen op het echtpaar Joris en Georgy van Soerland. Georgy heeft het afgelopen seizoen nog heel vaak in het eerste team gespeeld en daarmede een groot aandeel gehad in het halen van de finale. Deze jongedame is aan haar tweede jeugd bezig en het is nog altijd een genot om haar te zien spelen.

Zonder al te ijdel te zijn, kan gesteld worden, dat Qontent Almere de afgelopen seizoenen deel uitmaakt van de topploegen in de Carlton Eredivisie. De doelstelling voor het komend seizoen is dan ook om als het even kan opnieuw tot de final four te behoren. Dat zal bepaald niet meevallen, want de strijd in de eredivisie om de vier felbegeerde play-offplekken is zonder meer pittig. Clubs als BC Amersfoort, de huidige landskampioen VELO uit Wateringen en DKC uit Den Haag lijken voorbestemd om opnieuw de play-offs te halen en vice-landskampioen Qontent Almere wil zich daar graag bijvoegen. Qontent Almere speelt zijn eerste thuiswedstrijd op zaterdag 6 september 2014 om 19.00 uur tegen BC Victoria in het eigen Sportcomplex RCS in de Almeerse Parkwijk. De toegang is gratis!

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Breaking: Lin Dan announces retirement

Breaking: Lin Dan announces retirement

On Saturday morning CTGN published an article in which is was announced that the Chinese legend, Lin Dan has chosen to retire…

4 juli 2020

Badminton Nederland: alleen focus op AirBadminton en topsport?

Badminton Nederland: alleen focus op AirBadminton en topsport?

Onze sport is in de grootste crisis van de afgelopen 50 jaar en Badminton Nederland doet alsof er niets aan de hand is. Ze komt…

1 juli 2020

Badminton Nederland annuleert Dutch Open 2020

Badminton Nederland annuleert Dutch Open 2020

Badminton Nederland heeft besloten om de 72e editie van de Dutch Open (BWF Tour Super 100), het grootste internationale…

30 juni 2020

Badminton en corona update (week 26)

Badminton en corona update (week 26)

Yes, we mogen weer! Vanaf 1 juli is binnensport, onder voorwaarden, weer toegestaan en daar zijn wij ontzettend blij mee.

25 juni 2020

Badminton Nederland in gesprek met leverancier over AirShuttles die snel sneuvelen

Badminton Nederland in gesprek met leverancier over AirShuttles die snel sneuvelen

De introductie van de nieuwe sport was ook direct de introductie van de nieuwe AirShuttle. Op deze nieuwe AirShuttle is heel…

19 juni 2020

Badminton en corona update (week 23)

Badminton en corona update (week 23)

Gisteren werd in de diverse media nogmaals bevestigd dat de sportsector de komende maanden verder open zal gaan. Per 1 juli mogen…

5 juni 2020

Badminton en corona update (week 22)

Badminton en corona update (week 22)

In een wekelijkse update willen wij jullie graag op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen omtrent de badmintonsport en…

29 mei 2020

Mogen we weer badmintonnen per 1 juli?

Mogen we weer badmintonnen per 1 juli?

Tijdens de persconferentie van de overheid op woensdag 27 mei werd duidelijk dat sportscholen per 1 juli weer open mogen mits zij…

28 mei 2020

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!