clubzoeker

Vierde seizoen Erik Staats als trainer-coach BV Almere

Vierde seizoen Erik Staats als trainer-coach BV Almere

De technische staf van de Badminton Vereniging Almere heeft voor het seizoen 2014-2015 gekozen voor consolidatie van de selectiegroep van de eerste drie teams, te weten Qontent Almere, Adidas Almere-2 en Adidas Almere-3.

Ken je BC Druten al?

Dat is nagenoeg geheel gelukt, al heeft Saber Afif na vele jaren vastspeler te zijn geweest van het eerste team, er voor gekozen om het volgend seizoen als trainercoach-speler voor TFS Barendrecht uit te komen.

Trainer-coach Erik Staats begint aan zijn vierde seizoen als trainer-coach en hij kan terugzien op drie mooie voorgaande seizoenen, want ieder seizoen speelde Almere zich bij de final four. Het afgelopen seizoen werd zelfs de finale gehaald om het landskampioenschap. Max Sibbald is als fysiek expert aan de technische staf toegevoegd en voorts is er geïnvesteerd in het fitlight systeem om meer rendement uit de selectie en trainingen te halen. De begeleiding van Qontent Almere bestaat evenals vorige jaren uit Emmy Vlaar als assistent-coach, Henk Folmer als masseur en Cynthia Soselisa als manager.

De technische staf en de spelers zijn zich overigens al weken aan het voorbereiden op het nieuwe seizoen en staan te trappelen om te beginnen. Erik Staats kan voor het komend seizoen putten uit de volgende spelers en speelsters voor Qontent Almere.

Cheryl Seinen

De 19-jarige Cheryl Seinen speelt nu voor het derde achtereenvolgende seizoen voor Almere en gesteld kan worden dat dit tot wederzijds genoegen is. Cheryl heeft zich goed ontwikkeld en zal zich zeker weer laten zien bij Qontent Almere. Cheryl studeert Commerciële Economie aan de Johan Cruyff University.

Manon Sibbald

De 19-jarige Flevolandse Manon (Zeewolde) speelt al enige jaren bij Almere en was tot voor kort lid van de nationale selectie. Zij heeft met name in de laatste belangrijke wedstrijden van het vorig seizoen laten zien, dat zij een uitstekende speelster is met heel veel perspectief! Leuk blijft natuurlijk het feit dat de krachttrainer van onze vereniging, haar vader Max Sibbald, zelf ooit deel uitmaakte van het eerste team. Manon studeert HBO Pedagogiek en was Nederlands kampioen onder de 17 en 19 jaar.

Yvonne Sie

De 26-jarige Yvonne Sie speelt al vanaf zevende jaar met een beetje aanmoediging van haar vader bij Almere en heeft gegrossierd in nationale jeugdtitels en mooie resultaten op EBU-toernooien. Yvonne is van heel grote waarde voor Qontent Almere en een onmisbare schakel in het team! Naast badminton runt Yvonne het familiebedrijf Toko Sindjaja te Lelystad. Ze draait nu al een aantal jaar mee en verzorgt altijd het eten van team 1 tijdens thuiswedstrijden en het Indisch buffet tijdens de BVA-toernooien. De heerlijke bapao en pastei in de hal komen hier vandaan.

Stephan Branderhorst

Deze 24-jarig student is geboren en getogen in Almere, maar woont thans in Amsterdam. Ooit was Stephan Europees jeugdkampioen. Wellicht de meest technische speler van de selectie die een zware studie volgt in Delft (Master in System Engineering, Policy Analysis and Management) en dit het afgelopen seizoen goed wist te combineren met het badmintonnen op eredivisieniveau. Runt ook nog een eigen bedrijf genaamd Corb Enterprises.

Dave Khodabux

Dave, 28 jaar en teamcaptain, komt inmiddels al een aantal seizoenen uit voor Almere en blijft een zeer spectaculaire dubbelspeler waarvoor de toeschouwers naar de BVA-Arena komen. Het reactievermogen van de Buks is ongeëvenaard en zijn smashes keihard.

Justin Teeuwen

Justin is 18 jaar, nu nog een ruwe diamant, maar duidelijk is dat hij een zeer grote speler kan worden. De trainer-coaches zullen als diamantslijpers optreden en dan gaan de toeschouwers nog veel plezier beleven aan Justin.

Alex Vlaar

Almeerder Alex Vlaar, 18 jaar, is nog maar net terug uit China waar hij heeft deelgenomen aan de Olympische Jeugdspelen. De verwachtingen zijn dan ook hoog gespannen voor het komende eredivisieseizoen! Alex is lid van Jong Oranje en studeert Marketing Communicatie en evenementenorganisaties bij het Johan Cruyff College in Amsterdam.

Tamara van der Hoeven

Het 16-jarige talent, meervoudig Nederlands Jeugdkampioen, heeft het afgelopen seizoen een blessure opgelopen, maar zal het komende seizoen heel vaak te zien zijn in Qontent Almere. Tamara woont in Assendelft en volgt een opleiding tot pedagogisch medewerkster aan het Regop College in Zaandam.

De concurrentie is groot binnen de topsportselectie van Almere, want het tweede en derde team van Almere speelt slechts n divisie lager dan de eredivisie, namelijk in de eerste divisie. En deze twee teams spelen al jarenlang een hoofdrol in de eerste divisie door kampioen te worden. Ras-Almeerder Ruben Wijnands, speler in de eerste divisie, klopt nadrukkelijk aan de eredivisiedeur. Zo is ook de van Van Zijderveld overgekomen Virgil Soeroredjo beschikbaar, die namens zijn land Suriname naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro gaat en bij onze vereniging gebruik maakt van de vele trainingsmomenten die geboden worden.

En mocht de nood aan de man komen dan kan trainer-coach Erik Staats ook altijd een beroep doen op het echtpaar Joris en Georgy van Soerland. Georgy heeft het afgelopen seizoen nog heel vaak in het eerste team gespeeld en daarmede een groot aandeel gehad in het halen van de finale. Deze jongedame is aan haar tweede jeugd bezig en het is nog altijd een genot om haar te zien spelen.

Zonder al te ijdel te zijn, kan gesteld worden, dat Qontent Almere de afgelopen seizoenen deel uitmaakt van de topploegen in de Carlton Eredivisie. De doelstelling voor het komend seizoen is dan ook om als het even kan opnieuw tot de final four te behoren. Dat zal bepaald niet meevallen, want de strijd in de eredivisie om de vier felbegeerde play-offplekken is zonder meer pittig. Clubs als BC Amersfoort, de huidige landskampioen VELO uit Wateringen en DKC uit Den Haag lijken voorbestemd om opnieuw de play-offs te halen en vice-landskampioen Qontent Almere wil zich daar graag bijvoegen. Qontent Almere speelt zijn eerste thuiswedstrijd op zaterdag 6 september 2014 om 19.00 uur tegen BC Victoria in het eigen Sportcomplex RCS in de Almeerse Parkwijk. De toegang is gratis!

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!