SportSport

Almere wint met 6-2 van Victoria

Almere wint met 6-2 van Victoria

Qontent Almere is goed begonnen aan het seizoen 2014-2015. In Sportcomplex RCS wonnen de Almeerders in een leuke en sportieve wedstrijd met 6-2 van BC Victoria.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De bijna 200 toeschouwers hebben zich prima vermaakt, want de meeste partijen waren het aanzien meer dan waard. Onder het toeziend oog van erelid Bob Mersie, die een paar weken in Nederland is, ging de wedstrijd van start met het mannen- en vrouwendubbel.

Dave Khodabux en Justin Teeuwen openden tegen Birger Abts en Ben Maes. De Limburgers lieten direct zien dat ze niet voor jandoedel naar Almere waren gekomen en pakten min of meer verrassend de eerste game met 13-21. Voor De Buks en Teeuwen aanleiding om met dezelfde cijfers de tweede game naar zich toe te trekken. In de derde game kon er geen misverstand meer bestaan over wie de bovenliggende partij was en met 21-12 was de winst voor de Almeerders.

De vrouwendubbel was van een geheel andere orde. Yvonne Sie en Cheryl Seinen stonden tegenover Meta Knuth en Jessie van Wijk en de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de Almeerse dames bepaald niet bij de les waren en er af gingen met 18-21 en 11-21.

Manon Sibbald speelde een heel sterke singlepartij tegen Lieke Maes. Met name in de eerste game (21-9) liet Sibbald zien hoe goed ze kan badmintonnen. De tweede game was met 21-16 voor Sibbald.

Justin Teeuwen had in zijn single zijn handen vol aan oud BVA-speler Robert Kwee, die terecht ook niet van plan was zich zo maar over te geven. Een mooie spannende partij ontrolde zich voor de toeschouwers en Teeuwen bleef rustig, liet zich niet afleiden, en won terecht met 21-15 en 21-16. Tamara van der Hoeven, die na een zware enkelblessure haar rentree maakte, had het moeilijk in haar single tegen Ann Knaepen en de winst ging dan ook met tweemaal 15-21 naar de Vlaamse Victoriaspeelster.

Stephan Branderhorst vocht in zijn single een titanenstrijd uit tegen de Belg Birger Abts. Het was genieten geblazen, want de twee kemphanen gingen tot het uiterste. De eerste game was met 21-12 voor Branderhorst, maar in de tweede game kwam Abts heel sterk terug en won eveneens met 21-12. Op naar de veelbelovende derde game, waarin beide heren elkaar geen duimbreed toegaven. Zo stond Abts nog met 13-15 voor toen Branderhorst definitief toesloeg en de partij met een soort eindrush met 21-16 naar zich toetrok.

In het gemengd dubbel van Dave Khodabux met Yvonne Sie tegen Ben Maes en Meta Knuth was de eerste game met 21-14 voor het Qontent Almereduo. In de tweede game ging de stand min of meer gelijk op, maar uiteindelijk was de winst voor Khodabux en Sie.

De tweede mix van Alex Vlaar met Cheryl Seinen tegen Robert Kwee en Ann Knaepen, werd in sneltreinvaart gewonnen door de Almeerders. Met 21-6 en 21-9 werd Victoria teruggewezen naar het mooie Limburgse land.

De wedstrijd stond onder leiding van referee André de Wit en als scheidsen traden op Ali Nanning en Joke Renckens. Trainer-coach Erik Staats toonde zich al met al tevreden met de uitslag in deze seizoenopening.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Overtuigende zege Nederlandse mannen bij kwalificatie EK Teams 2024

Overtuigende zege Nederlandse mannen bij kwalificatie EK Teams 2024

De Nederlandse badmintonners hebben een overtuigende overwinning geboekt in hun tweede duel tijdens de kwalificatie voor het EK…

8 december 2023

Goede start Nederlandse teams in kwalificatie EK-teams 2024

Goede start Nederlandse teams in kwalificatie EK-teams 2024

Op Sportcentrum Papendal in Arnhem hebben zowel de Nederlandse mannen als vrouwen een goede start gemaakt tijdens de kwalificatie…

7 december 2023

Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

De Badminton World Federation (BWF) heeft het lidmaatschap van de Nationale Badminton Federatie van Rusland opgeschort. Deze…

1 december 2023

Ga nu aan de slag met het nieuwe verenigingsprogramma!

Ga nu aan de slag met het nieuwe verenigingsprogramma!

Om de voordelen van een lidmaatschap bij Badminton Nederland nog concreter te maken lanceert Badminton Nederland vandaag een…

27 november 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!