clubzoeker

Almere wint met 6-2 van Victoria

Almere wint met 6-2 van Victoria

Qontent Almere is goed begonnen aan het seizoen 2014-2015. In Sportcomplex RCS wonnen de Almeerders in een leuke en sportieve wedstrijd met 6-2 van BC Victoria.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De bijna 200 toeschouwers hebben zich prima vermaakt, want de meeste partijen waren het aanzien meer dan waard. Onder het toeziend oog van erelid Bob Mersie, die een paar weken in Nederland is, ging de wedstrijd van start met het mannen- en vrouwendubbel.

Dave Khodabux en Justin Teeuwen openden tegen Birger Abts en Ben Maes. De Limburgers lieten direct zien dat ze niet voor jandoedel naar Almere waren gekomen en pakten min of meer verrassend de eerste game met 13-21. Voor De Buks en Teeuwen aanleiding om met dezelfde cijfers de tweede game naar zich toe te trekken. In de derde game kon er geen misverstand meer bestaan over wie de bovenliggende partij was en met 21-12 was de winst voor de Almeerders.

De vrouwendubbel was van een geheel andere orde. Yvonne Sie en Cheryl Seinen stonden tegenover Meta Knuth en Jessie van Wijk en de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de Almeerse dames bepaald niet bij de les waren en er af gingen met 18-21 en 11-21.

Manon Sibbald speelde een heel sterke singlepartij tegen Lieke Maes. Met name in de eerste game (21-9) liet Sibbald zien hoe goed ze kan badmintonnen. De tweede game was met 21-16 voor Sibbald.

Justin Teeuwen had in zijn single zijn handen vol aan oud BVA-speler Robert Kwee, die terecht ook niet van plan was zich zo maar over te geven. Een mooie spannende partij ontrolde zich voor de toeschouwers en Teeuwen bleef rustig, liet zich niet afleiden, en won terecht met 21-15 en 21-16. Tamara van der Hoeven, die na een zware enkelblessure haar rentree maakte, had het moeilijk in haar single tegen Ann Knaepen en de winst ging dan ook met tweemaal 15-21 naar de Vlaamse Victoriaspeelster.

Stephan Branderhorst vocht in zijn single een titanenstrijd uit tegen de Belg Birger Abts. Het was genieten geblazen, want de twee kemphanen gingen tot het uiterste. De eerste game was met 21-12 voor Branderhorst, maar in de tweede game kwam Abts heel sterk terug en won eveneens met 21-12. Op naar de veelbelovende derde game, waarin beide heren elkaar geen duimbreed toegaven. Zo stond Abts nog met 13-15 voor toen Branderhorst definitief toesloeg en de partij met een soort eindrush met 21-16 naar zich toetrok.

In het gemengd dubbel van Dave Khodabux met Yvonne Sie tegen Ben Maes en Meta Knuth was de eerste game met 21-14 voor het Qontent Almereduo. In de tweede game ging de stand min of meer gelijk op, maar uiteindelijk was de winst voor Khodabux en Sie.

De tweede mix van Alex Vlaar met Cheryl Seinen tegen Robert Kwee en Ann Knaepen, werd in sneltreinvaart gewonnen door de Almeerders. Met 21-6 en 21-9 werd Victoria teruggewezen naar het mooie Limburgse land.

De wedstrijd stond onder leiding van referee André de Wit en als scheidsen traden op Ali Nanning en Joke Renckens. Trainer-coach Erik Staats toonde zich al met al tevreden met de uitslag in deze seizoenopening.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!