SportSport

Roosterse incasseert 0-8 maar scoort eerste #teamselfie van het seizoen

Roosterse incasseert 0-8 maar scoort eerste #teamselfie van het seizoen

Het is een vreemde ervaring om met 0-8 te verliezen en toch te kunnen stellen dat het een mooie wedstrijd was. Dat krijg je dus als de tegenstander wellicht een maatje groter is, maar dat dit niets afdoet aan de motivatie om voor elk puntje te willen gaan.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Voor het publiek was het een geweldige wedstrijd en ik ga er vanuit dat de spelers er uiteindelijk, nadat ze de teleurstelling verwerkt hebben, nog extra motivatie uit zullen putten voor de volgende wedstrijd!

De dubbels starten gelijk met een sensationele setwinst voor Linda Hoedemakers en Wendy Hoeve tegen de internationals Akvile Stapusaitite en Alexandra Langley. Marijn Put en Dennis Dubbelman verloren de eerste set nipt met 17 van de Finnen Anton Kaisti en Likka Heino om vervolgens de 2e set met 17 te winnen. Pas in de derde set konden de tegenstanders het verschil maken, maar de toon was gezet.

In de enkelpartijen zorgde Wendy voor een spetterend vervolg door tegen Akvil zomaar een derde set te bereiken, waar ze lang stand hield en pas in de staart van de set de winst weg moest geven (12-21, 22-20 en 21-18). Ceriel Custers had een zware dobber aan Jerry Natenstedt, hij vocht als vanouds maar moest in 2 sets zijn meerdere erkennen. Marijn zorgde weer voor heel veel spektakel in zijn wedstrijd tegen Likka met mooi lange rally's en uiteraard wederom een derde set die lange tijd gelijk op ging (17-21, 21-17 en 16-21). Roxanne Molenmaker moest het opnemen tegen Dorien Lups en na verlies in de eerste set was de tweede set overtuigend voor Roxanne. In de derde leek ze even kansloos, maar ze vocht zich op haar typische wijze weer terug in de wedstrijd. Helaas trok Dorien net op tijd weer bij en dus weer verlies in 3 (15-21, 21-14, 15-21).

Linda en Ceriel mochten aantreden tegen Dorien en Anton en dit werd de wedstrijd van de dag. Spannend van de eerste tot de laatste minuut, knokken tot het uiterste en uiteindelijk verliezen met de kleinst mogelijke marge (19-21, 23-21, 28-30). Geweldige pot een wedstrijd die je gezien moest hebben!! Dennis en Roxanne konden het helaas niet bolwerken tegen Alexandra en Jerry en moesten het in 2 sets duidelijk afleggen tegen hun tegenstander.

Dus wel verloren met 0-8 maar toch hele mooie sportieve wedstrijd met genoeg potentieel voor meer punten in de toekomst.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Overtuigende zege Nederlandse mannen bij kwalificatie EK Teams 2024

Overtuigende zege Nederlandse mannen bij kwalificatie EK Teams 2024

De Nederlandse badmintonners hebben een overtuigende overwinning geboekt in hun tweede duel tijdens de kwalificatie voor het EK…

8 december 2023

Goede start Nederlandse teams in kwalificatie EK-teams 2024

Goede start Nederlandse teams in kwalificatie EK-teams 2024

Op Sportcentrum Papendal in Arnhem hebben zowel de Nederlandse mannen als vrouwen een goede start gemaakt tijdens de kwalificatie…

7 december 2023

Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

De Badminton World Federation (BWF) heeft het lidmaatschap van de Nationale Badminton Federatie van Rusland opgeschort. Deze…

1 december 2023

Ga nu aan de slag met het nieuwe verenigingsprogramma!

Ga nu aan de slag met het nieuwe verenigingsprogramma!

Om de voordelen van een lidmaatschap bij Badminton Nederland nog concreter te maken lanceert Badminton Nederland vandaag een…

27 november 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!