Moederdag 2019

Almere wint met 7-1

Almere wint met 7-1

Qontent Almere heeft zaterdagavond 27 september 2014 thuis in Sportcomplex RCS met 7-1 gewonnen van het Amsterdamse Slotermeer. De uitslag doet wellicht vermoeden dat het een walk over was voor Qontent Almere, maar daar was geen sprake van.

› alles over het Badminton Festival!

Een aantal partijen ging aanvankelijk gelijk op en dat maakte deze wedstrijd tot een aantrekkelijk duel waar de badmintonliefhebber, en dat waren er toch weer zo'n 125, uiteindelijk voor komt.

Dave Khodabux met Alex Vlaar hadden hun handen vol aan het Slotermeerduo Leon Nottelman met Tim Foo. De laatste is een Zweedse Maleisiër of een Maleisische Zweed, maar deze man weet in ieder geval hoe je moet badmintonnen. En dat bleek ook wel, want de eerste game was voor Slotermeer. De tweede game deden beide koppels niet veel voor elkaar onder, maar De Buks en Vlaar wonnen met 21-18 en verdienden daarmede een derde game. En die game was reuze spannend en werd uiteindelijk gewonnen door de Almeerders met 21-16.

Zo enerverend als de mannendubbel was, zo simpel wonnen Yvonne Sie met Cheryl Seinen hun vrouwendubbel van Esther Kuijlman met Raquel Humphries. Met de standen 21-15 en 21-11 was het snel 'kat in het bakkie' voor de Almeerse dames.

Manon Sibbald zette Qontent Almere op een 3-0 voorsprong door in een prima partij Jessica Ottenhof te overklassen. In de eerste game moest Sibbald blijven opletten tegen de razendsnelle Ottenhof (21-16), maar in de tweede game nam Sibbald duidelijk afstand met 21-10.

Stephan Branderhorst moest in zijn mannensingle tegen de onberekenbare Ralph Starren op zijn tellen passen. In de eerste game keek Branderhorst nog tegen een 13-16 achterstand aan, mede dankzij een aantal lucky netballen voor Starren, maar ja dat hoort er ook bij. Toch kwam Branderhorst gedegen spelend terug en won met 21-19. In de tweede game was Branderhorst de bovenliggende partij en won met 21-13.

Justin Teeuwen wist van te voren dat hij het niet makkelijk zou krijgen tegen Leon Nottelman en dat bleek ook met name in de eerste game. De strijd ging gelijk op en het leek er op dat beide spelers niet veel voor elkaar onder deden totdat Teeuwen aan het eind van de game versnelde en de game met 21-17 naar zich toetrok. In de tweede game was de uitstekend spelende Teeuwen duidelijk de meerdere van Nottelman (21-13).

Tamara van der Hoeven had het bijzonder zwaar tegen Raquel Humphries en ze moest knokken voor ieder punt. Nipt won Van der Hoeven de eerste game met 21-19 en ook de tweede game gaf hetzelfde beeld te zien en ook bijna de zelfde uitslag, 21-18. Het betekende voor Van der Hoeven de eerste overwinning in dit seizoen en ze was er dan ook blij mee.

Dave Khodabux en Yvonne Sie lieten in hun gemengd dubbel tegen Ralph Starren en Jessica Ottenhof zien hoe je moet mixen. De Buks knalde er weer lustig op los, maar ook Starren liet zich niet onbetuigd. Misschien maakten de dames wel het verschil en met tweemaal 21-15 ging de partij verdiend naar Khodabux en Sie.

In de laatste mix redde Slotermeer de spreekwoordelijke eer. Alex Vlaar en Cheryl Seinen bleken niet opgewassen tegen Tim Foo en Ester Kuijlman. De youngsters van Qontent Almere werden listig uitgespeeld door de zeer ervaren Foo met aan zijn zijde Kuijlman. Het werd 16-21 en 13-21 voor Slotermeer.

De wedstrijd stond onder leiding van referee Henk Smit en deze werd gesecondeerd door Geertje Lonnaer en David Quax en er viel geen onvertogen woord.

Qontent Almere heeft zijn koppositie ietsje verstevigd, maar naar verwachting zal Duinwijck na de wedstrijden van vanmiddag wel eens de nieuwe koploper kunnen zijn, want Duinwijck treft TFS Barendrecht.

Qontent Almere gaat vanmiddag naar Amersfoort en dat wordt een loodzware wedstrijd. Afgelopen week gaf de manager van Amersfoort nog aan een groot damesprobleem te hebben, maar dat was een stukje Amersfoorts Volkstoneel, want met veelvoudig Nederlands kampioen Yao Jie en Stella Li in de gelederen kun je toch moeilijk van een damesprobleem spreken.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Robin Tabeling en Selena Piek in kwartfinale WK Badminton 2019 in Zwitserland

Robin Tabeling en Selena Piek in kwartfinale WK Badminton 2019 in Zwitserland

In drie games wisten Selena Piek en Robin Tabeling te winnen van de nummer 6 van de wereld - het Indonesische koppel Praveen…

22 augustus 2019

Wisselende successen op dag twee WK Para-Badminton 2019

Wisselende successen op dag twee WK Para-Badminton 2019

Bij de WK Para-Badminton 2019 in Basel kwamen Joshua Donker, Megan Hollander, Mark Modderman en Joey Lie voor Nederland in actie…

22 augustus 2019

Dag drie WK Badminton 2019: Robin Tabeling en Selena Piek naar achtste finales

Dag drie WK Badminton 2019: Robin Tabeling en Selena Piek naar achtste finales

Bij de Total BWF Wereldkampioenschappen in Basel zijn Robin Tabeling en Selena Piek door naar de achtste finales in de mix.

22 augustus 2019

Soraya, Robin en Selena door op dag twee WK Badminton 2019

Soraya, Robin en Selena door op dag twee WK Badminton 2019

Bij de Total BWF Wereldkampioenschappen 2019 in het Zwitserse Basel zijn Soraya De Visch Eijbergen en het koppel Robin Tabeling/…

20 augustus 2019

Topbadmintonners Jelle Maas en Robin Tabeling door bij WK Badminton in Zwitserland

Topbadmintonners Jelle Maas en Robin Tabeling door bij WK Badminton in Zwitserland

Bij de Total BWF Wereldkampioenschappen 2019 in het Zwitserse Basel zijn Jelle Maas en Robin Tabeling er in geslaagd de tweede…

19 augustus 2019

Selena Piek en Cheryl Seinen door naar tweede ronde WK Badminton

Selena Piek en Cheryl Seinen door naar tweede ronde WK Badminton

Bij de Total BWF Wereldkampioenschappen 2019 in Basel is het koppel Selena Piek / Cheryl Seinen door naar de tweede ronde in het…

19 augustus 2019

Nederlandse parabadmintonners in actie bij WK Para-Badminton 2019

Nederlandse parabadmintonners in actie bij WK Para-Badminton 2019

Op dinsdag 20 augustus starten de TOTAL BWF Para-Badminton World Championships 2019 in Basel en zullen Joshua Donker, Megan…

18 augustus 2019

Wereldkampioenschappen Badminton 2019 morgen van start in Basel

Wereldkampioenschappen Badminton 2019 morgen van start in Basel

Morgen starten in het Zwitser Basel de Total BWF Wereldkampioenschappen die tot en met zondag 25 augustus 2019 duren en waar op 5…

18 augustus 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!