clubzoeker

DKC speelt eerste wedstrijd gelijk

DKC speelt eerste wedstrijd gelijk

Badmintonclub DKC is zaterdagmiddag met een gelijkspel aan het nieuwe seizoen van de Carlton Eredivisie begonnen. De Hagenaars hielden in Amersfoort de plaatselijke BC op 4-4.

clubzoeker

Ken je BC Bahosa al?

De punten voor DKC werden binnengehaald door het vrouwendubbel, de singles van Dennis van Daalen de Jel en Alida Chen, en de mixed dubbel van Michiel Kruijt en Veerle Wijers.

Zowel DKC, als Amersfoort verscheen niet op volle sterkte aan de start. DKC-coach Leonard van Velzen kon geen beroep doen op Ginny Severien en Daisy Bommeleyn, die beiden nog niet fit genoeg zijn. De thuisploeg kon niet beschikken over Maartje Verheul en Kirsten van der Valk. Als vervanger van Severien en Bommeleyn haalde Van Velzen Marlies Baan (15) bij het team. De voormalig speelster van Invictus maakte tegen Demi Lensselink haar eredivisiedebuut. Baan oogde nog wat onwennig, maar ze liet wel zien dat ze over veel talent beschikt. Het was zaterdag echter niet genoeg om Lensselink aan de kant te zetten; de Amersfoort-speelster won in twee games.

Eerder op de middag hadden Veerle Wijers en Chen het eerste punt voor DKC op het scorebord gezet. Met 21-19 en 21-12 waren zij te sterk voor Xandra Stelling en Debora Jille. Op de andere baan stond de broer van Debora, Ruben, aan de hand van Freek Golinksi tegenover Thomas Wijers en Kruijt. De DKC-mannen speelden een prima wedstrijd en hadden goede kansen op de overwinning. In de beslissende derde game waren Jille en Golinski net even doortastender: 21-17.

Chen, die deze zomer Van Zijderveld verruilde voor DKC, won ook haar tweede partij van de dag. In drie games trakteerde de 18-jarige speelster Debora Jille op een nederlaag. Datzelfde deed Van Daalen de Jel tegen Edwin Ekiring, maar dan in twee games. Mark Caljouw was in zijn single niet opgewassen tegen Eric Pang, die vorige maand nog de kwartfinale van het WK haalde: 21-17 en 21-18.

Ook de mixen werden over beide teams verdeeld. Ondanks dat Veerle Wijers en Kruijt de tweede game verloren van Stelling en Golinksi bleken de DKC'ers toch een maatje te groot: 21-13 in de derde game. In het andere gemengd dubbel moest er ook een derde game aan te pas komen om een beslissing te forceren. Dit keer viel die in het voordeel van Amersfoort uit. Gayle Mahulette en Ruben Jille waren Baan en Caljouw de baas.

Komende week wordt er niet gespeeld in de eredivisie, waardoor DKC zaterdag 20 september pas weer in actie komt. Wederom gaat het om een uitwedstrijd, dit keer tegen recordkampioen Duinwijck. Het duel in Haarlem begint om 19.00 uur.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!