SportSport

Slotermeer houdt de moed erin

Slotermeer houdt de moed erin

Over de wedstrijd tegen Almere op zaterdag kunnen we niet veel meer zeggen dan: we deden ons best maar de tegenvaller was compleet.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Almere was duidelijk de sterkste deze avond en met slechts de HD in drie games en winst in de GD-2 door Esther Kuilman en Tim Foo moest na afloop de terugreis naar Amsterdam worden aangevangen. De andere partijen werden verloren in twee games en de meeste uitslagen lieten ook zien dat er weinig anders opzat. 7-1. Gauw vergeten die wedstrijd en op naar de zondag.

Zondag in de eigen Laan van Spartaan ging het gelukkig een stuk beter. De HD, in de wedstrijd tegen Roosterse, werd gewonnen door Léon Nottelman en Tim Foo van Ceriel Custers en Rick Steuten met de duidelijke cijfers 21-17 en 21-10. Wendy Hoeve en Linda Hoedemakers maakten de stand gelijk door te winnen van Jessica Ottenhoff en Raquel Humphris met 18 en 16. Daarna ging het even gelijk op.

Léon won zijn single van Marijn Put en Wendy Hoeve won met 10 en 14 van Esther Kuilman, 2-2. Ralph Starren won met 15 en 19 van Rick Steuten en Raquel Humphris moest de eer laten aan Roxanne Molenmaker. Ze verloor in drie games met 22-20/15-21 en 10-21. Dat gaf een tussenstand van 3-3 en de mixen moesten de zo gehoopte winst brengen. En zo liep het ook. De 1e mix van Ralph en Jessica was een gevecht op leven en dood. Na de 1e game verloren te hebben met 19-21 gingen alle remmen los en wonnen de Slotermeerders de 2e en de 3e game met 16 en 18 van Marijn en Roxanne.

Gelijk of winnen lag in de handen van Esther en Tim die tegen Ceriel en Linda de 2e mix moesten spelen. Ook hier ging Slotermeer in de 1e game de mist in, 15-21. De 2e en de 3e game waren echter voor de Slotermeerders. Esther en Tim kwamen op stoom en veel wat in de 1e game niet lukte, lukte nu wel. 21-17 en 21-12 was het resultaat. 5-3 voor Slotermeer en daarmee 6 punten uit het dubbelweekend. Minder dan verwacht maar toch niet helemaal ontevreden!

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!