Slotermeer houdt de moed erin

Slotermeer houdt de moed erin

Over de wedstrijd tegen Almere op zaterdag kunnen we niet veel meer zeggen dan: we deden ons best maar de tegenvaller was compleet.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Almere was duidelijk de sterkste deze avond en met slechts de HD in drie games en winst in de GD-2 door Esther Kuilman en Tim Foo moest na afloop de terugreis naar Amsterdam worden aangevangen. De andere partijen werden verloren in twee games en de meeste uitslagen lieten ook zien dat er weinig anders opzat. 7-1. Gauw vergeten die wedstrijd en op naar de zondag.

Zondag in de eigen Laan van Spartaan ging het gelukkig een stuk beter. De HD, in de wedstrijd tegen Roosterse, werd gewonnen door Léon Nottelman en Tim Foo van Ceriel Custers en Rick Steuten met de duidelijke cijfers 21-17 en 21-10. Wendy Hoeve en Linda Hoedemakers maakten de stand gelijk door te winnen van Jessica Ottenhoff en Raquel Humphris met 18 en 16. Daarna ging het even gelijk op.

Léon won zijn single van Marijn Put en Wendy Hoeve won met 10 en 14 van Esther Kuilman, 2-2. Ralph Starren won met 15 en 19 van Rick Steuten en Raquel Humphris moest de eer laten aan Roxanne Molenmaker. Ze verloor in drie games met 22-20/15-21 en 10-21. Dat gaf een tussenstand van 3-3 en de mixen moesten de zo gehoopte winst brengen. En zo liep het ook. De 1e mix van Ralph en Jessica was een gevecht op leven en dood. Na de 1e game verloren te hebben met 19-21 gingen alle remmen los en wonnen de Slotermeerders de 2e en de 3e game met 16 en 18 van Marijn en Roxanne.

Gelijk of winnen lag in de handen van Esther en Tim die tegen Ceriel en Linda de 2e mix moesten spelen. Ook hier ging Slotermeer in de 1e game de mist in, 15-21. De 2e en de 3e game waren echter voor de Slotermeerders. Esther en Tim kwamen op stoom en veel wat in de 1e game niet lukte, lukte nu wel. 21-17 en 21-12 was het resultaat. 5-3 voor Slotermeer en daarmee 6 punten uit het dubbelweekend. Minder dan verwacht maar toch niet helemaal ontevreden!

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

De Badminton World Federation (BWF) heeft het lidmaatschap van de Nationale Badminton Federatie van Rusland opgeschort. Deze…

1 december 2023

Ga nu aan de slag met het nieuwe verenigingsprogramma!

Ga nu aan de slag met het nieuwe verenigingsprogramma!

Om de voordelen van een lidmaatschap bij Badminton Nederland nog concreter te maken lanceert Badminton Nederland vandaag een…

27 november 2023

Jaarplan Badminton Nederland AFGEKEURD tijdens Bondsvergadering 18 november 2023

Jaarplan Badminton Nederland AFGEKEURD tijdens Bondsvergadering 18 november 2023

Afgelopen zaterdag 18 november 2023 vond in Nijkerk de najaarse Bondsvergadering plaats. Naast afgevaardigden, bestuursleden en…

20 november 2023

Uitkomst data-analyse Landelijke Jeugdcompetitie

Uitkomst data-analyse Landelijke Jeugdcompetitie

Na een jarenlange daling van het aantal deelnemende verenigingen, teams en individuele jeugdleden is er afgelopen jaar een…

20 november 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!