Almere verliest van Amersfoort

Almere verliest van Amersfoort

Qontent Almere heeft zondagmiddag 28 september 2014 de uitwedstrijd tegen BC Amersfoort met 7-1 verloren en daarmede namen de Amersfoorters revanche voor de drie nederlagen tegen Qontent Almere in het vorig seizoen.

Overigens van de acht partijen werden er vijf in drie games beslist waarbij de winst alle malen naar BC Amersfoort ging. Het was dus spannend zat waarbij gesteld kan worden dat het inzetten van veelvuldig Nederlands kampioen Yao Jie Amersfoort geen windeieren legde.

Almere nam na de mooie winst in het vrouwendubbel onmiddellijk de leiding in de wedstrijd. Yvonne Sie en Cheryl Seinen wonnen in twee games overduidelijk van Gayle Mahulette en Stella Li (10-21 en nogmaals 10-21).

Bij de mannendubbel van Dave Khodabux met Alex Vlaar tegen Eric Pang en Ruben Jille was het nog maar de vraag wie er zou winnen. De eerste game (21- 16) en de tweede game (19-21) hielden de mannen elkaar in evenwicht. In de derde game wonnen uiteindelijk Pang en Jille met 21-12. Manon Sibbald had de eer om tegen Yao Jie te spelen en dat deed zonder meer goed. De eerste game was voor Jie met 21-16, maar de tweede game gooide Sibbald alle schroom van zich af en won deze game met 16-21. In de derde game kwam Sibbald ietwat ongelukkig op een 6-0 achterstand en vanaf dat moment speelde Sibbald als het ware tegen een grote naam en niet tegen een speelster. Jie won weliswaar met 21-11, maar Sibbald verdient een pluim voor haar strijdlust en goede spel.

Stephan Branderhorst maakte er in zijn single tegen Edwin Ekiring een marathonpartij van. Ekiring won de eerste game met 21-19 en Branderhorst de tweede met 21-15. De derde game was voor Ekiring met 21-10.

Justin Teeuwen liet tegen Eric Pang zien uitstekend te kunnen badmintonnen en een aantal malen verraste hij Pang ook daadwerkelijk, maar de winst was zoals te verwachten viel voor Pang in twee games (21-13 en 21-8).

Tamara van der Hoeven speelde drie games tegen Stella Li en Stella zou een nichtje zijn van Yao Jie. Tamara won de eerste game met 22-20, maar verloor de tweede met 15-21. Ook de derde game moest Tamara haar meerdere erkennen in Li met de cijfers 21-16.

In het gemengd dubbel van Yvonne Sie met Dave Khodabux tegen Gayle Mahulette met Ruben Jille ging het er op het scherpst van de snede aan toe. Beide partijen deden feitelijk niet voor elkaar onder, maar er moet er één winnen en dat waren Jille en Mahulette met de cijfers 21-19, 18-21 en 21-19. De laatste mix speelden Alex Vlaar en Cheryl Seinen tegen Yao Jie met Freek Golinski. Ook weer een heel enerverende partij, maar de winst ging deze keer in twee games naar Golinski en Jie met de cijfers 21-14 en 21-19.

En daarmede werd de eindstand bepaald op 7-1 voor Amersfoort, ondanks de hevige tegenstand van de Qontent Almerespelers.

Almere is nu koploper af en de bovenste vier op de ranglijst zijn Duinwijck 4-26 punten, DKC en Amersfoort beide 4-22 punten en Qontent Almere heeft 21 punten uit vier gespeelde wedstrijden. Jammer was dat op deze mooie zondagmiddag bedroevend weinig toeschouwers op deze wedstrijd afkwamen.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badminton en corona update (week 21)

Badminton en corona update (week 21)

Na de persconferentie van de overheid op dinsdag 19 mei jl. is er helaas geen nieuws te melden over het feit of binnensporten…

20 mei 2020

Acht handige tips voor beginnende airbadmintonners!

Acht handige tips voor beginnende airbadmintonners!

AirBadminton is geschikt voor jong en oud en ook voor alle niveaus. Of je nu een topbadmintonner bent of een sporter die voor het…

12 mei 2020

Youtuber Milo ter Reegen ambassadeur AirBadminton

Youtuber Milo ter Reegen ambassadeur AirBadminton

Mijn naam is Milo ter Reegen, en inmiddels al ruim zeven jaar actief op YouTube onder de naam 'MILO'. Hier plaats ik video's die…

12 mei 2020

Lancering AirBadminton in Nederland

Lancering AirBadminton in Nederland

Met veel trots en plezier mogen wij een gloednieuwe flitsende sport aan Nederland presenteren: AirBadminton. Een nieuwe frisse en…

11 mei 2020

Tactiek en techniek gaan hand in hand

Tactiek en techniek gaan hand in hand

Als we het hebben over tactiek dan wordt er vaak gedacht aan een tactisch plan om de wedstrijd te winnen. Hoewel strategie een…

7 mei 2020

Handige downloads: badminton sportprotocol voor verenigingen

Handige downloads: badminton sportprotocol voor verenigingen

Op 21 april heeft het kabinet aangegeven om de maatregelen omtrent sport vanaf 29 april op een aantal punten te versoepelen. Met…

29 april 2020

Kennis inhaalslag voor badmintontrainers

Kennis inhaalslag voor badmintontrainers

Dit is de perfecte tijd om de kennisachterstand van badmintontrainers in Nederland weg te werken. De Vereniging Badminton…

27 april 2020

Unieke online bijscholing bij VBO: analyse en tactiek

Unieke online bijscholing bij VBO: analyse en tactiek

Tijd en ruimte is een term die bij onze trainersopleidingen veel terugkomt en ook de spelers op ons zomerkamp en de academy…

20 april 2020

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!