Almere verliest van Amersfoort

Almere verliest van Amersfoort

Qontent Almere heeft zondagmiddag 28 september 2014 de uitwedstrijd tegen BC Amersfoort met 7-1 verloren en daarmede namen de Amersfoorters revanche voor de drie nederlagen tegen Qontent Almere in het vorig seizoen.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Overigens van de acht partijen werden er vijf in drie games beslist waarbij de winst alle malen naar BC Amersfoort ging. Het was dus spannend zat waarbij gesteld kan worden dat het inzetten van veelvuldig Nederlands kampioen Yao Jie Amersfoort geen windeieren legde.

Almere nam na de mooie winst in het vrouwendubbel onmiddellijk de leiding in de wedstrijd. Yvonne Sie en Cheryl Seinen wonnen in twee games overduidelijk van Gayle Mahulette en Stella Li (10-21 en nogmaals 10-21).

Bij de mannendubbel van Dave Khodabux met Alex Vlaar tegen Eric Pang en Ruben Jille was het nog maar de vraag wie er zou winnen. De eerste game (21- 16) en de tweede game (19-21) hielden de mannen elkaar in evenwicht. In de derde game wonnen uiteindelijk Pang en Jille met 21-12. Manon Sibbald had de eer om tegen Yao Jie te spelen en dat deed zonder meer goed. De eerste game was voor Jie met 21-16, maar de tweede game gooide Sibbald alle schroom van zich af en won deze game met 16-21. In de derde game kwam Sibbald ietwat ongelukkig op een 6-0 achterstand en vanaf dat moment speelde Sibbald als het ware tegen een grote naam en niet tegen een speelster. Jie won weliswaar met 21-11, maar Sibbald verdient een pluim voor haar strijdlust en goede spel.

Stephan Branderhorst maakte er in zijn single tegen Edwin Ekiring een marathonpartij van. Ekiring won de eerste game met 21-19 en Branderhorst de tweede met 21-15. De derde game was voor Ekiring met 21-10.

Justin Teeuwen liet tegen Eric Pang zien uitstekend te kunnen badmintonnen en een aantal malen verraste hij Pang ook daadwerkelijk, maar de winst was zoals te verwachten viel voor Pang in twee games (21-13 en 21-8).

Tamara van der Hoeven speelde drie games tegen Stella Li en Stella zou een nichtje zijn van Yao Jie. Tamara won de eerste game met 22-20, maar verloor de tweede met 15-21. Ook de derde game moest Tamara haar meerdere erkennen in Li met de cijfers 21-16.

In het gemengd dubbel van Yvonne Sie met Dave Khodabux tegen Gayle Mahulette met Ruben Jille ging het er op het scherpst van de snede aan toe. Beide partijen deden feitelijk niet voor elkaar onder, maar er moet er n winnen en dat waren Jille en Mahulette met de cijfers 21-19, 18-21 en 21-19. De laatste mix speelden Alex Vlaar en Cheryl Seinen tegen Yao Jie met Freek Golinski. Ook weer een heel enerverende partij, maar de winst ging deze keer in twee games naar Golinski en Jie met de cijfers 21-14 en 21-19.

En daarmede werd de eindstand bepaald op 7-1 voor Amersfoort, ondanks de hevige tegenstand van de Qontent Almerespelers.

Almere is nu koploper af en de bovenste vier op de ranglijst zijn Duinwijck 4-26 punten, DKC en Amersfoort beide 4-22 punten en Qontent Almere heeft 21 punten uit vier gespeelde wedstrijden. Jammer was dat op deze mooie zondagmiddag bedroevend weinig toeschouwers op deze wedstrijd afkwamen.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Smashing speelt eerste uitwedstrijd van het seizoen

Smashing speelt eerste uitwedstrijd van het seizoen

Op zaterdag 30 september speelde Smashing de eerste uitwedstrijd van het seizoen tegen Amersfoort.

1 oktober 2023

Nederlaag in stadsderby voor DKC

Nederlaag in stadsderby voor DKC

Na twee overwinningen heeft DKC de eerste nederlaag moeten incasseren. De Haagse badmintonners gingen in de stadsderby tegen Drop…

1 oktober 2023

Almere pakt koppositie in de Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere pakt koppositie in de Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere heeft zondagmiddag in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen een overtuigende 8-0 overwinning gepakt tegen Roosterse.

1 oktober 2023

TeamNL-spelers hoog geplaatst op deelnemerslijst Dutch Open 2023

TeamNL-spelers hoog geplaatst op deelnemerslijst Dutch Open 2023

Vrijdag verscheen de acceptatielijst van de 74e editie van de Yonex Dutch Open in de Maaspoort Den Bosch. Mark Caljouw…

28 september 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!