SportSport

DKC doet uitstekende zaken in dubbelweekend

DKC doet uitstekende zaken in dubbelweekend

Dankzij twee ruime overwinningen heeft DKC zich bij de bovenste ploegen van de Carlton Eredivisie genesteld.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Op zaterdag won de Haagse ploeg de uitwedstrijd tegen TFS Barendrecht met 8-0. Een dag later was DKC met verrassend ruime cijfers te sterk in de derby tegen landskampioen Van Zundert/VELO uit Wateringen: 6-2.

DKC wist op voorhand dat het geen moeilijke avond zou worden tegen TFS, dat vorig jaar als laatste eindigde in de eredivisie. En dat bleek ook wel. Zowel het herendubbel (Thomas Wijers en Michiel Kruijt) als het damesdubbel van DKC (Veerle Wijers en invalster Marlies Baan) wonnen in twee games. Alida Chen en Veerle Wijers hadden in hun single tegen respectievelijk Pascalle van Nielen en Sandy Bommeleyn ook twee games nodig voor de zege.

Een stuk lastiger verging het Mark Caljouw en Dennis van Daalen de Jel in hun enkelspel, die beiden de eerste game aan hun tegenstander moesten laten. Gelukkig stelden de kopmannen daarna orde op zaken, zodat er met een 6-0 voorsprong aan de mixed dubbels werd begonnen. De duels van de koppels Daisy Bommeleyn/Caljouw en Chen/Kruijt werden een eenvoudige prooi voor DKC: 8-0.

DKC wist dat het zondag in eigen huis in de derby tegen VELO een stuk lastiger zou worden om een overwinning binnen te slepen. Hoe anders liep het. De toon werd in het herendubbel gezet door Thomas Wijers en Kruijt, die het sterke duo Russel Muns/Jim Middelburg op een nederlaag trakteerden. Op de andere baan waren Veerle en Imre Wijers niet opgewassen tegen Myke Halkema en Lisa Malaihollo.

Vervolgens gingen bijna alle andere partijen in twee games naar DKC. Vooral de zege van Veerle Wijers op Imke van der Aar was erg knap. Toen de gemengd dubbels werden afgewerkt, had DKC de winst al binnen gezien de 5-1 tussenstand. Kruijt en Chen konden niet verrassen tegen Middelburg en Halkema. Caljouw en Bommeleyn zagen na de gewonnen eerste game tegenstander Van der Aar opgeven. Uitslag 6-2.

Assistent-coach Robbert de Keijzer keek met voldoening terug op het succesvolle weekend van DKC. "Dat je TFS met grote cijfers verslaat, valt te verwachten. De ruime winst tegen VELO had ik niet verwacht, maar was niet minder mooi. Iedereen liet een uitstekend niveau zien."

DKC staat na vier duels op een gedeelde tweede plek in de Eredivisie met 22 punten. Volgende week spelen de Hagenaars weer een thuiswedstrijd. Op zondag 5 oktober (14.00 uur) reist Roosterse BC af naar 't Zandje.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!