SportSport

DKC doet uitstekende zaken in dubbelweekend

DKC doet uitstekende zaken in dubbelweekend

Dankzij twee ruime overwinningen heeft DKC zich bij de bovenste ploegen van de Carlton Eredivisie genesteld.

Ken je BC Shot al?

Op zaterdag won de Haagse ploeg de uitwedstrijd tegen TFS Barendrecht met 8-0. Een dag later was DKC met verrassend ruime cijfers te sterk in de derby tegen landskampioen Van Zundert/VELO uit Wateringen: 6-2.

DKC wist op voorhand dat het geen moeilijke avond zou worden tegen TFS, dat vorig jaar als laatste eindigde in de eredivisie. En dat bleek ook wel. Zowel het herendubbel (Thomas Wijers en Michiel Kruijt) als het damesdubbel van DKC (Veerle Wijers en invalster Marlies Baan) wonnen in twee games. Alida Chen en Veerle Wijers hadden in hun single tegen respectievelijk Pascalle van Nielen en Sandy Bommeleyn ook twee games nodig voor de zege.

Een stuk lastiger verging het Mark Caljouw en Dennis van Daalen de Jel in hun enkelspel, die beiden de eerste game aan hun tegenstander moesten laten. Gelukkig stelden de kopmannen daarna orde op zaken, zodat er met een 6-0 voorsprong aan de mixed dubbels werd begonnen. De duels van de koppels Daisy Bommeleyn/Caljouw en Chen/Kruijt werden een eenvoudige prooi voor DKC: 8-0.

DKC wist dat het zondag in eigen huis in de derby tegen VELO een stuk lastiger zou worden om een overwinning binnen te slepen. Hoe anders liep het. De toon werd in het herendubbel gezet door Thomas Wijers en Kruijt, die het sterke duo Russel Muns/Jim Middelburg op een nederlaag trakteerden. Op de andere baan waren Veerle en Imre Wijers niet opgewassen tegen Myke Halkema en Lisa Malaihollo.

Vervolgens gingen bijna alle andere partijen in twee games naar DKC. Vooral de zege van Veerle Wijers op Imke van der Aar was erg knap. Toen de gemengd dubbels werden afgewerkt, had DKC de winst al binnen gezien de 5-1 tussenstand. Kruijt en Chen konden niet verrassen tegen Middelburg en Halkema. Caljouw en Bommeleyn zagen na de gewonnen eerste game tegenstander Van der Aar opgeven. Uitslag 6-2.

Assistent-coach Robbert de Keijzer keek met voldoening terug op het succesvolle weekend van DKC. "Dat je TFS met grote cijfers verslaat, valt te verwachten. De ruime winst tegen VELO had ik niet verwacht, maar was niet minder mooi. Iedereen liet een uitstekend niveau zien."

DKC staat na vier duels op een gedeelde tweede plek in de Eredivisie met 22 punten. Volgende week spelen de Hagenaars weer een thuiswedstrijd. Op zondag 5 oktober (14.00 uur) reist Roosterse BC af naar 't Zandje.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Nederlandse Badminton Eredivisie wijzigt per seizoen 2023-2024

Nederlandse Badminton Eredivisie wijzigt per seizoen 2023-2024

De Nederlandse Badminton Eredivisie bestaat volgende seizoen uit acht teams. Hoornse en AMOR hebben zich teruggetrokken.

31 mei 2023

Sporthal eerste thuis van bondscoach Henri Vervoort

Sporthal eerste thuis van bondscoach Henri Vervoort

Afgelopen april werd bij VELO in Wateringen de Dutch International gespeeld. Daar trof ik de bondscoach voor de Nederlandse…

31 mei 2023

Spinservice ook nog tijdens Olympische Spelen van Parijs 2024 verboden

Spinservice ook nog tijdens Olympische Spelen van Parijs 2024 verboden

De BWF heeft besloten om het verbod op de spinservice te verlengen tot en met de Olympische en Paralympische Spelen in Parijs…

30 mei 2023

Doek valt voor spinservice in badminton: tot en met de Spelen verboden

Doek valt voor spinservice in badminton: tot en met de Spelen verboden

Het doek lijkt definitief gevallen voor de spinservice, die de badmintonwereld recentelijk op zijn kop zette. De bijna niet te…

29 mei 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!