SportSport

Wederom gelijkspel voor DKC

Wederom gelijkspel voor DKC

De badmintonners van DKC hebben ook hun tweede duel in de Carlton Eredivisie gelijkgespeeld. Zaterdagavond stond er bij Duinwijck uit Haarlem een 4-4 eindstand op het scorebord.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

"Ondanks dat we niet konden beschikken over Ginny Severien en Veerle Wijers had er een overwinning voor ons in gezeten."

Dat de winst niet naar DKC ging, had te maken met het herendubbelspel. Daarin namen Michiel Kruijt en Thomas Wijers het op tegen invaller Jules Bakker en Jerry Natenstedt. Ondanks zes punten voorsprong in de beslissende derde game gaven de DKC'ers de zege toch uit handen: 21-19. Inmiddels was het vrouwendubbel, bestaande uit invalsters Caroline Westveer en de pas 14-jarige Alyssa Tirtosentono, ook verloren gegaan.

De beide mannensingles waren een eenvoudige prooi voor DKC. Mark Caljouw liet geen spaan heel van Steef van Wooning getuige de 21-9 en 21-8 gamestanden. Ook Dennis van Daalen de Jel maakte korte metten met zijn tegenstander Edward Tan: 21-2 en 21-9. Bij de damesenkelspelen kwam DKC niet tot winst. Alida Chen speelde goed, maar wist Akvile Stapusaityte op de echt belangrijke punten geen pijn te doen. Tirtosentono liet zien een groot talent te zijn tegen Dorien Lups. Het was echter niet genoeg voor de winst.

Tot slot gingen de mixed dubbels naar DKC. Aan de hand van Caljouw kwam Daisy Bommeleyn weer in actie voor het team van hoofdcoach Leonard van Velzen. Na maandenlang blessureleed maakte zij eindelijk weer haar rentree voor DKC. En met succes. Met twee keer 21-11 werden Bakker en Lups aan de kant gezet. Kruijt en Chen zorgden voor de 4-4 door Natenstedt en Alexandra Langley op een nederlaag te trakteren.

DKC's assistent-coach Robbert de Keijzer keek met gemengde gevoelens terug op de wedstrijd. "Als je niet in je sterkste opstelling kan spelen, mag je niet ontevreden zijn met dit gelijkspel. Zeker omdat Duinwijck een belangrijke concurrent is met het oog op de play-offs. Toch had er meer ingezeten. Het herendubbel hadden we moeten winnen. Het blijkt dat Kruijt en Wijers nog net niet scherp genoeg zijn om zulke 'close' wedstrijden naar hun hand te zetten. Ondanks dat onze invallers Westveer en Tirtosentono niet gewonnen hebben, mogen zij toch tevreden zijn met hun vertoonde spel. Ook de rentree van Bommeleyn is natuurlijk positief."

Na de 4-4 staat DKC op een zesde plaats in de eredivisie. Uit twee duels zijn acht punten gepakt. De achterstand op koploper BV Almere bedraagt vijf punten. Volgende week wacht een dubbelweekend voor DKC. Op zaterdag staat om 18.00 uur de uitwedstrijd tegen TFS Barendrecht op het programma. Een dag later staat de derby tegen Van Zundert / VELO uit Wateringen op de rol. Deze wordt om 14.00 uur gespeeld in sporthal 't Zandje in Den Haag.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!