SportSport

Weekend Limburg voor Van Zijderveld

Weekend Limburg voor Van Zijderveld

Afgelopen weekend stond er een dubbelweekend op het programma voor de eredivisie. Van Zijderveld mocht zaterdagavond uit aantreden tegen de Limburgse Roosterse BC en zondag thuis aantreden tegen het wederom Limburgse Victoria BC.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Zaterdag

In de kleine, maar altijd wel goed gevulde hal van Roosteren mochten onze heren van Van Zijderveld, Lennart Bijkerk en Lester Oey, in de mannendubbel aantreden tegen Marijn Put en Dennis Dubbelman. De heren wisten in de eerste set van een achterstand terug te komen, maar konden dit niet in winst omzetten. De tweede set stonden Lennart en Lester er vanaf het begin feller op en wonnen deze, maar konden dit niet doortrekken tot in de derde set: 27-25 15-21 21-14 voor Roosterse. In de damesdubbel namen Linda Chen en Mireille van Daal een kleine voorsprong in de eerste set tegen Linda Hoedemakers en Wendy Hoeve, maar verloren al gauw de controle over de wedstrijd. De Roosterse dames wonnen 21-18 en 21-13.

De damesenkels volgden na de dubbels, waarbij Nikkie Hosseinnia als eerst mocht aantreden tegen Roxanne Molenmaker. Nikkie begon de wedstrijd erg goed, maar kon dit niveau niet vasthouden, waardoor Roxanne Molenmaker met 21-17 en 21-13 won. Mireille begon wat later op de andere baan tegen Wendy Hoeve. In de eerste set speelde ze onwennig en verloor de eerste set vrij eenvoudig met 21-9. In de tweede set nam ze vanaf het begin de voorsprong die ze niet meer weggaf tot het einde van de tweede set en won met 19-21. Wendy paste zich in de derde set goed aan en won weer eenvoudig met 21-7.

In de herenenkels mochten Marco den Haan spelen tegen Marijn Put en Lennart Bijkerk tegen Rick Steuten. Marco kon niet zijn draai vinden tegen Marijn en verloor 21-15 en 21-11. Ondanks de mooie rally's in de wedstrijd van Lennart tegen Rick, won de heer van Roosteren vrij overtuigend met tweemaal 21-13.

In de eerste mix mochten Lester Oey en Linda Chen gaan spelen tegen Dennis Dubbelman en Roxanne Molenmaker. De eerste set wonnen Lester en Linda vrij overtuigend met 11-21. De tweede set ging wat stroever, maar Lester en Linda wisten wel als eerste setpoints binnen te krijgen. Deze konden zij niet verzilveren en Dennis en Roxanne wonnen de tweede set alsnog met 23-21. In de derde set keken Linda en Lester al gauw tegen een achterstand aan die zijn niet konden inhalen en verloren met 21-14.

De andere mix werd gespeeld door Marco den Haan en Nikkie Hosseinnia tegen Linda Hoedemakers en Ceriel Custers. Ondanks ook de spannende rally’s in deze wedstrijd was dit niet genoeg voor de wedstrijdwinst en verloren Nikkie en Marco met 21-14 21-15.

In het verre Roosteren is het van Zijderveld dus niet gelukt om punten binnen te halen en verloor dus met 8-0. De ploeg moest de volgende dag hard gaan knokken om het dubbelweekend nog enigszins goed af te sluiten.

Zondag

Op de tweede dag van het dubbelweekend mocht het team van Van Zijderveld het verre BC Victoria ontvangen. Van Zijderveld wist dat ze extra hard aan de bak moesten gaan om toch zoveel mogelijk punten binnen te halen. Zoals gewoonlijk werd begonnen met de dubbels. Marco den Haan en Lennart Bijkerk moesten spelen tegen Robert Kwee en Ben Maes, maar na 1-0 gaf Robert Kwee al op vanwege een blessure. Al een kleine voorsprong voor Van Zijderveld dus. De damesdubbel speelden Nikkie Hosseinnia en Mireille van Daal speelden tegen Jessie van Wijk en Meta Knuth. Nikkie en Mireille begonnen de eerste set met een voorsprong, maar die werd al gauw omgebogen door Jessie en Meta. In de tweede set keken Nikkie en Mireille ook al snel tegen een grote achterstand, maar wisten deze wel goed in te lopen. Dit was wederom niet genoeg voor setwinst en Nikkie en Mireille verloren met 14-21 en 17-21.

Linda Chen speelde daarna een spannende wedstrijd tegen Lieke Maes. De eerste set verloor ze vrij eenvoudig met 14-21, maar nam in de tweede set al gauw de leiding die ze niet meer weggaf: 21-19. De derde set ging heel gelijk op, maar Linda wist hier aan het langste eind te trekken en won knap met 21-19.

In verband met de blessure van Robert Kwee, kreeg Lester Oey een 'walk over' en leverde dit opnieuw een puntje op voor Van Zijderveld. Marco den Haan mocht daarna spelen tegen Birger Abts. Marco speelde goed en had bijna de hele eerste set de leiding, maar Birger wist hem op het einde toch in te halen:19-21. In de tweede set lukte het Marco niet om deze leiding te herpakken en verloor ook deze tweede tweede set met 13-21.

In de tweede damesenkel speelde Mireille van Daal tegen de nieuwe aanwinst van BC Victoria, Ann Knaeppen. In de eerste set keek Mireille al snel tegen achterstand aan, maar kon deze achterstand net zo snel weer inlopen en wist de eerste set toch te winnen met 21-19. In de tweede en derde set lukte het Mireille niet meer om de steeds opgelopen achterstand in te lopen en verloor 18-21 en 10-21.

In het gemengddubbel speelden Linda en Lester weer een spannende wedstrijd tegen Meta Knuth en Ben Maes. Na een opgelopen achterstand wisten Lester en Linda toch de eerste set te winnen met 24-22. De tweede set herstelden Ben en Meta zich goed en wonnen de vrij eenvoudig met 21-12. De derde set was heel spannend, maar op het einde namen Linda en Lester een kleine voorsprong leiding die ze niet meer weggaven en wonnen met 21-18. Een gelijkspel was in ieder geval al binnen.

In het laatste gemengddubbel speelden Nikkie Hosseinnia en Lennart Bijkerk tegen Ann Knaeppen en Birger Abts. Helaas was het niveauverschil in deze wedstrijd toch te merken en ging het laatste punt toch nog naar BC Victoria.

Eindstand 4-4, waarbij Van Zijderveld met een wat meer tevreden gevoel het dubbelweekend heeft afgesloten. Volgende week speelt Van Zijderveld op 5 oktober uit tegen BV Slotermeer om 13:30.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!