clubzoeker

Almere wint uit met 6-2 van TFS Barendrecht

Almere wint uit met 6-2 van TFS Barendrecht

Qontent Almere heeft het zichzelf zondagmiddag 5 oktober 2014 heel erg moeilijk gemaakt in de wedstrijd tegen TFS Barendrecht. Maar je zou ook kunnen zeggen dat de spelers van Barendrecht tot op het bot gemotiveerd waren om een aantal punten binnen te halen.

Maak kennis met Sophie van den Broek!

Dave Khodabux en Alex Vlaar speelden hun mannendubbel tegen Ruben Kweekel met Bart Strijbosch en deze partij werd op eenvoudige wijze in winst omgezet door de Almeerders (10-21 en 12-21).

Cheryl Seinen en Yvonne Sie stonden tegenover Jeannette van de Werff met Pascalle van Nielen-Jansen en de eerste game was er geen vuiltje aan de lucht voor Seinen en Sie (14-21). In de tweede game maakten de Almeerse dames er een potje van en binnen de kortste tijd stonden ze met 11-4 achter tegen de TFS-ers. Uiteindelijk vochten Seinen en Sie zich terug om uiteindelijk in de verlenging nog te 'zegevieren' met 21-23.

Tamara van der Hoeven moet haar draai in het elitekorps van Almere nog vinden. Ze won weliswaar en deed dat tweemaal uit min of meer geslagen positie en dat was wel weer knap, maar het was ook heel erg benauwd met 18-21 en 20-22.

Justin Teeuwen mocht zijn kunsten vertonen tegen Saber Afif, jarenlang de eerste man bij Qontent Almere. Het was een mooie en spannende partij die het aanzien meer dan waard was. De eerste game was voor Teeuwen, de tweede voor Afif. Aan de finish van de derde game stond Afif met 19-16 voor. Toch kwam Teeuwen nog terug tot 20-20 en kwam zelfs voor met 21-20. Een glijpartijtje van Teeuwen bracht Afif weer op gelijke hoogte en toen greep Afif zijn kans en maakte het uit met 23-21.

Alhoewel het bepaald niet vroor op deze mooie oktoberdag, had Stephan Branderhorst last van een koude start en dat had tot gevolg dat hij de eerste game verloor met 21-13 van Joran Kweekel. Weer helemaal bij de les won Branderhorst met 10-21 en 9-21 de tweede en derde game.

Manon Sibbald was de afgelopen weken prima op dreef, maar vanmiddag had zij haar dag niet en ook Vrouwe Fortuna bepaald niet aan haar zijde. Zij verloor van Pascalle Nielen-Janssen met 21-19 en 20-22. De eerste mix speelden Justin Teeuwen met Cheryl Seinen tegen Joran Kweekel en Sandy Bommeleijn. Teeuwen kon in deze mix laten zien dat het een zeer begenadigde badmintonner is en de winst was voor de Almeerse combinatie met 11-21 en 16-21.

Dave Khodabux en Yvonne Sie speelden hun gemengd dubbel tegen Ruben Kweekel en Jeannette van de Werff. Sie en Khodabux wonnen met 14-21 en 17-21 en daarmede werd de stand in deze uitermate sportieve wedstrijd bepaald op 2-6 in het voordeel van Qontent Almere.

Voor TFS twee mooie winstpunten en voor Qontent Almere misschien toch wel zuur puntenverlies.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!