Almere wint uit met 6-2 van TFS Barendrecht

Almere wint uit met 6-2 van TFS Barendrecht

Qontent Almere heeft het zichzelf zondagmiddag 5 oktober 2014 heel erg moeilijk gemaakt in de wedstrijd tegen TFS Barendrecht. Maar je zou ook kunnen zeggen dat de spelers van Barendrecht tot op het bot gemotiveerd waren om een aantal punten binnen te halen.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Dave Khodabux en Alex Vlaar speelden hun mannendubbel tegen Ruben Kweekel met Bart Strijbosch en deze partij werd op eenvoudige wijze in winst omgezet door de Almeerders (10-21 en 12-21).

Cheryl Seinen en Yvonne Sie stonden tegenover Jeannette van de Werff met Pascalle van Nielen-Jansen en de eerste game was er geen vuiltje aan de lucht voor Seinen en Sie (14-21). In de tweede game maakten de Almeerse dames er een potje van en binnen de kortste tijd stonden ze met 11-4 achter tegen de TFS-ers. Uiteindelijk vochten Seinen en Sie zich terug om uiteindelijk in de verlenging nog te 'zegevieren' met 21-23.

Tamara van der Hoeven moet haar draai in het elitekorps van Almere nog vinden. Ze won weliswaar en deed dat tweemaal uit min of meer geslagen positie en dat was wel weer knap, maar het was ook heel erg benauwd met 18-21 en 20-22.

Justin Teeuwen mocht zijn kunsten vertonen tegen Saber Afif, jarenlang de eerste man bij Qontent Almere. Het was een mooie en spannende partij die het aanzien meer dan waard was. De eerste game was voor Teeuwen, de tweede voor Afif. Aan de finish van de derde game stond Afif met 19-16 voor. Toch kwam Teeuwen nog terug tot 20-20 en kwam zelfs voor met 21-20. Een glijpartijtje van Teeuwen bracht Afif weer op gelijke hoogte en toen greep Afif zijn kans en maakte het uit met 23-21.

Alhoewel het bepaald niet vroor op deze mooie oktoberdag, had Stephan Branderhorst last van een koude start en dat had tot gevolg dat hij de eerste game verloor met 21-13 van Joran Kweekel. Weer helemaal bij de les won Branderhorst met 10-21 en 9-21 de tweede en derde game.

Manon Sibbald was de afgelopen weken prima op dreef, maar vanmiddag had zij haar dag niet en ook Vrouwe Fortuna bepaald niet aan haar zijde. Zij verloor van Pascalle Nielen-Janssen met 21-19 en 20-22. De eerste mix speelden Justin Teeuwen met Cheryl Seinen tegen Joran Kweekel en Sandy Bommeleijn. Teeuwen kon in deze mix laten zien dat het een zeer begenadigde badmintonner is en de winst was voor de Almeerse combinatie met 11-21 en 16-21.

Dave Khodabux en Yvonne Sie speelden hun gemengd dubbel tegen Ruben Kweekel en Jeannette van de Werff. Sie en Khodabux wonnen met 14-21 en 17-21 en daarmede werd de stand in deze uitermate sportieve wedstrijd bepaald op 2-6 in het voordeel van Qontent Almere.

Voor TFS twee mooie winstpunten en voor Qontent Almere misschien toch wel zuur puntenverlies.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Nederlandse Badminton Eredivisie wijzigt per seizoen 2023-2024

Nederlandse Badminton Eredivisie wijzigt per seizoen 2023-2024

De Nederlandse Badminton Eredivisie bestaat volgende seizoen uit acht teams. Hoornse en AMOR hebben zich teruggetrokken.

31 mei 2023

Sporthal eerste thuis van bondscoach Henri Vervoort

Sporthal eerste thuis van bondscoach Henri Vervoort

Afgelopen april werd bij VELO in Wateringen de Dutch International gespeeld. Daar trof ik de bondscoach voor de Nederlandse…

31 mei 2023

Spinservice ook nog tijdens Olympische Spelen van Parijs 2024 verboden

Spinservice ook nog tijdens Olympische Spelen van Parijs 2024 verboden

De BWF heeft besloten om het verbod op de spinservice te verlengen tot en met de Olympische en Paralympische Spelen in Parijs…

30 mei 2023

Doek valt voor spinservice in badminton: tot en met de Spelen verboden

Doek valt voor spinservice in badminton: tot en met de Spelen verboden

Het doek lijkt definitief gevallen voor de spinservice, die de badmintonwereld recentelijk op zijn kop zette. De bijna niet te…

29 mei 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!