clubzoeker

DKC komt twee keer in actie

DKC komt twee keer in actie

Na genoten te hebben van een competitievrije week (vanwege de Dutch Open) komt Badmintonclub DKC dit weekend weer in actie in de Carlton Eredivisie.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Op zaterdag speelt de Haagse ploeg een heuse topper in en tegen Almere. Een dag later is Van Zijderveld, een van de degradatiekandidaten, in de eigen sporthal 't Zandje de tegenstander.

Inmiddels is de Eredivisie vijf speelrondes onderweg. Daarin heeft DKC tot nu toe goede zaken gedaan. Er werd nog geen enkel duel verloren. Tegen BC Amersfoort en Duinwijck, twee teams met titelaspiraties, stond er een 4-4 gelijkspel op het scorebord. Daarna volgde drie overwinningen tegen achtereenvolgens TFS Barendrecht, Van Zundert/VELO en Roosterse BC. Ondanks de benauwde zege tegen laatstgenoemde ploeg (5-3) zat er een heel positief aspect aan die wedstrijd. Voor het eerst in ruim een jaar kon DKC-coach Leonard van Velzen namelijk over een volledig fitte spelersgroep beschikken. Op dit moment staan de Hagenaars derde op de ranglijst met 27 punten.

De tegenstander van zaterdag, BV Almere, heeft evenveel punten als DKC, maar staat vierde vanwege één verloren wedstrijd. Die nederlaag leed het met 7-1 tegen Amersfoort. Voor de rest troffen de Flevolanders alleen maar ploegen uit de laagste legionen van de ranglijst. De formatie van coach Erik Staats zal tegen DKC weer echt op de proef worden gesteld. Almere moet het dit seizoen doen zonder de Engelse toppers Rachel Howard en Fontaine Chapman en voormalig kopman Saber Afif, die naar TFS Barendrecht vertrok. Daar kwamen geen nieuwe spelers voor in de plaats.

Van Zijderveld gaat het deze jaargang ongetwijfeld lastig krijgen. Vorig seizoen eindigden de Amstelveners als een na laatste. Met acht punten wordt die positie nu ook bekleed. Dat komt onder meer door het vertrek van kopvrouw Alida Chen naar DKC. Daarnaast maken Virgil Soeroredjo en Ellen Kooijman geen deel meer uit van het team. Daar tegenover staat wel weer de terugkeer van Lester Oey. Het gelijkspel tegen BC Victoria was tot nu toe het hoogtepunt voor Van Zijderveld.

De wedstrijd BV Almere - DKC wordt gespeeld op zaterdag 18 oktober in Sportcomplex RCS. Adres: Bongerdstraat 6, 1326 AB. Het duel begint om 19.00 uur.

De wedstrijd DKC - Van Zijderveld wordt gespeeld op zondag 19 oktober in sporthal 't Zandje in Den Haag Adres: Schimmelweg 202, 2524 XK. Het duel begint om 14.00 uur.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Badminton is van én voor iedereen! Iedereen moet zich welkom voelen binnen onze sport bijvoorbeeld ongeacht huidskleur,…

29 february 2024

Veranderen van vereniging: geef het voor 1 april door

Veranderen van vereniging: geef het voor 1 april door

De competitie is afgelopen en de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn weer in gang gezet.

27 february 2024

De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

Tijdens de bestuursvergadering van 19 februari jl. is de principekalender voor het seizoen 2024-2025 goedgekeurd. Voor het…

26 february 2024

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen…

16 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!