Een ander plan voor Robin Tabeling

Een ander plan voor Robin Tabeling

Robin Tabeling tijdens het NJK 2013 in Tilburg.

Er is een hoop gebeurd sinds mijn laatste berichtje. Ten eerste heb ik enorm veel reacties gehad en heel veel lezers, bedankt daarvoor!

SportSport

Maak kennis met Kelly van Buiten!

Vervolgens heb ik na de MRI uitslag niet stil gezeten, zitten is ook helemaal niet verstandig met een hernia. Na de diagnose van een hernia ben ik door gestuurd naar een neuroloog. Deze constateerde ook al snel dat ik flink wordt beperkt door mijn hernia.

Tegenwoordig wordt er niet zo vaak meer gekozen om de hernia operatief te verwijderen. Dit omdat uit onderzoek is gebleken dat na een jaar met of zonder operatie, de verschijnselen hetzelfde zijn. Nu ben ik niet zo van het afwachten en maar rust nemen om te hopen dat de hernia wegtrekt. Na overleg met de neuroloog en gezien mijn topsport situatie raadde ook hij een operatie aan en ben ik doorgestuurd naar een chirurg.

Tussendoor moest ik nog naar Parijs om de French Open te spelen. De BWF heeft regels opgesteld, dat wanneer er na de loting wordt terug getrokken er een boete komt. Deze boete is niet zomaar een, maar een van 500$. Nu heb ik dat geld toch nog steeds liever in mijn eigen broekzak, en ging ik op weg naar Frankrijk om te staan en op te geven. Daar aangekomen voelde mijn rug goed genoeg om op een redelijk niveau te spelen, net zoals de Dutch Open. Ondanks alles heb ik daar toch genoten van mijn eerste Super Serie toernooi. Ik heb twee lekkere wedstrijdjes gespeeld, maar toch vooral heerlijk gekeken naar het topniveau wat daar op de baan staan. Natuurlijk ook wat sightseeing, om met mijn 500$ die ik op de boete heb bespaard weer lekker terug naar huis te gaan!

Thuis aangekomen mocht ik een paar dagen later meteen naar de chirurg. Ook deze vertelde het verhaal dat er tegenwoordig niet meer vaak geopereerd wordt, maar wanneer dit gebeurd, de pijn snel wegtrekt. Ikzelf gaf aan dat ik al twee maanden bezig ben met fysiotherapie en niet voel dat de pijn minder wordt. Ik voel juist meer uitstraling naar mijn been, zelfs als ik een paar dagen op bed heb gelegen. Ik wil gewoon mijn schoenen aan kunnen trekken zonder pijn en na het douchen alles fatsoenlijk kunnen afdrogen. De chirurg stelde mij hierin helemaal gelijk en gaf aan dat mijn hernia goed te opereren valt.

Lees de rest van dit artikel op de website van Robin Tabeling.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!