Match tussen Van Zijderveld en Amersfoort smaakte naar meer

Match tussen Van Zijderveld en Amersfoort smaakte naar meer

Zaterdag 25 oktober speelde het eerste team van Van Zijderveld tegen BC Amersfoort. Gezien onze huidige positie in de eredivisie, wisten we dat we zoveel mogelijk punten binnen moesten proberen te halen.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

BC Amersfoort kwam met invaldames, waardoor Van Zijderveld goed zijn slag kon slaan. De geliefde coach Ton Velberg was helaas ziek, maar gelukkig kon het team van Van Zijderveld gecoacht worden door Mike van Daal en Erik-Jan Messchaert

Allereerst werd begonnen met de dubbels waarbij Lennart Bijkerk en Lester Oey het mochten opnemen tegen Ruben Jille en Freek Golinski. Lennart en Lester waren in de tweede set dicht bij setwinst, maar konden dit niet verzilveren en verloren uiteindelijk met 11-21 en 20-22. Nikkie Hosseinnia en Mireille van Daal speelden in het begin wat onwennig tegen Demi Lensselink en Romy de Laak, maar wonnen wel hun eerste dubbel van het seizoen met 22-20 en 21-14.

Marco den Haan had vervolgens de eer om aan te treden tegen zesvoudig Nederlands kampioen Eric Pang. Helaas kon Marco dit niet bolwerken en verloor met 3-21 en 14-21. Linda Chen moest het vervolgens opnemen tegen Demi Lensselink, die nog tweede werd op de Nederlandse Kampioenschappen onder 17. Linda kon met haar ervaring de wedstrijd met 21-12 en 21-17 naar zich toe trekken.

Lennart speelde vervolgens een hele spannende wedstrijd tegen Vincent de Vries. Na wat voorsprongen en ook wat setpunten te hebben gehad, verloor Lennart toch nipt met 18-21 en 23-25. Ook Mireille maakte het spannend in haar wedstrijd tegen de jonge Chinese Stella Li. De eerste set won Mireille nipt, maar verloor de controle in de tweede set. Gelukkig herpakte ze zich op tijd in de derde set, zodat de overwinning met 24-22 8-21 21-18 toch naar Van Zijderveld ging.

In de gemengddubbels speelden Lester Oey en Linda Chen tegen Ruben Jille en Romy de Laak. Lester en Linda begonnen goed en wonnen de eerste set met 21-16. Helaas konden ze dit niveau niet doortrekken in de tweede en derde set, waardoor ze de overige sets met 11-21 en 13-21 moesten afstaan aan BC Amersfoort. Nikkie en Marco speelden de andere gemengddubbel tegen Eric Pang en Stella Li. Nikkie en Marco konden goed meekomen, maar dit leidde helaas niet tot wedstrijdwinst en verloren uiteindelijk met 14-21 en 15-21.

Einduitslag is dus 3-5, maar er had zeker meer ingezeten! Volgende week speelt Van Zijderveld opnieuw thuis tegen concurrent TFS Barendrecht, waarbij alles uit de kast gehaald zal moeten worden om de achterstand in te lopen!

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!