clubzoeker

Roosterse-DKC: van de regen in de zon

Roosterse-DKC: van de regen in de zon

Zondagmorgen vertrok Roosterse vanuit een regenachtig Roosteren op weg naar Den Haag waar de wedstrijd tegen DKC om twee uur op het programma stond.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Rik Hermans maakte voor RBC zijn eredivisie debuut en had gelukkig op tijd vrij geregeld met zijn werk.

Inmiddels wisten we dat Daisy en Ginny weer van de partij zouden zijn en dat ook bij de heren hoogstwaarschijnlijk iedereen van de partij zou zijn, dus een makkelijke middag is anders. Naarmate we dichter bij de eindbestemming kwamen begon ook het zonnetje aan de heldere hemel te schijnen. Een zonnetje dat naar achteraf bleek de nodige vitaminen bij de spelers had losgemaakt.

De damesdubbel van Wendy en Linda zorgde voor een spectaculair begin en winst in 3 sets tegen Ginny en Daisy. De eerste set werd nog verloren maar de tweede en derde set werd met 16-21 en 15-21 overtuigend gewonnen. Vooral de derde set liet zien dat de fitte RBC dames duidelijk de bovenliggende partij waren tegen de DKC dames. De Roosterse heren, Rik en Ceriel, hadden toen al helaas het onderspit moeten delven tegen Michiel en Thomas. De Roosterse heren wisten dat het een zware dobber zou worden en dan heb je hier en daar ook wat geluk nodig en wordt iedere shuttle die net niet scherp genoeg gespeeld wordt genadeloos afgestraft.

Toen ging iedereen in Sporthal 't Zandje eens goed zitten voor de heren enkel van hun kopman en topspeler Mark Caljouw tegen onze onbetwiste kopman Marijn (Ready to win, ja hoor het t-shirt was weer van de partij) Put. Om de partij hier helemaal van verslag te voorzien zou veel te veel tekst vergen, maar we kunnen wel kort maar krachtig zeggen dat iedereen die het niet gezien heeft een geweldige partij en een super spelende Marijn misgelopen heeft. Ceriel zat als coach gedurende het hele uur op het puntje van zijn stoel en de hal werd van minuut tot minuut stiller toen bleek dat Mark niet zomaar even ons Putje aan de kant zou schuiven. Uiteindelijk werd het een winst voor Mark die met 21-23/21-18/23-21 nipt Marijn achter zich liet en blij was dat hij als local hero geen averij had opgelopen.

Op de andere baan was Rox toen al volop bezig aan haar singel tegen Veerle Wijers. Nadat Rox op spectaculaire wijze een 17-12 achterstand had weggewerkt en met 19-21 had gewonnen, had ze haar broodnodige zelfvertrouwen weer terug en maakte in de tweede set korte metten met haar tegenstandster middels een mooie 10-21 overwinning. Het Rox vuistje en de big smile waren weer terug van weggeweest.

Rik moest de baan op om tegen de wellicht meest slagvaste tweede heer in de eredivisie, Dennis van Daalen de Jel. Dat het geen makkie zou worden wisten we van te voren en bleek ook al snel in de eerste set. Rik kwam niet in zijn spel en verloor met 21-4. Dan weet je als speler dat het alleen nog maar beter kan gaan en dat wist Rik dan ook te realiseren en zette een beter resultaat neer door 14 punten te behalen.

Wendy was de laatste singelspeler die de baan op moest en zij moest het opnemen tegen Alida Chen. De eerste set liep stroef en Wendy keek al snel tegen een 17-12 achterstand aan. Wendy bleef vechten en pakte toch nog onverwacht de winst met 19-21. De tweede set was nog steeds niet foutloos van Wendy maar ze kwam op een mooie 10-17 voorsprong en iedereen had het punt al bij RBC bijgeschreven. Helaas kwam het toch nog anders en Alida kwam terug en wist de tweede set met 22-20 te winnen en dus kwam er een derde set. Hierin kwam Wendy niet meer lekker in haar spel, sloeg veel shuttles uit en liep steeds achter de shuttles van Alida aan om tenslotte met een 21-15 te buigen voor haar tegenstandster.

Met een super singel in de benen gingen Roxanne en Marijn voortvarend van start in de mix tegen het gerenommeerde mix paar Michiel en Daisy. Rox wist uit heel veel partijen uit het verleden tegen deze 2 mix specialisten wat er te doen stond en Marijn was overal daar waar hij nodig was om de tegenstander onder druk te zetten en om Roxanne in stelling te brengen om het klusje aan het net te klaren. Met een klinkende 12-21/18-21 werd het dik verdiende derde punt voor RBC gescoord.

Als laatste partij moesten Ceriel en Linda de baan op, om te proberen tegen Dennis en Ginny te stunten. Hier werden beide Roosterse spelers geconfronteerd met tegenstanders die alles terugbrengen en zelf zo goed als geen fouten maken. Ondanks het vechten voor ieder punt en het aanmoedigen van het team moest men hun meerdere erkennen in de DKC spelers en werd er in 2 sets verloren.

Teammanager Theo Wolfs en Coach Paul Doveren waren blij met de 3 winstpunten en concludeerden samen dat een 4-4 en 3-5 ook mogelijk geweest waren. Het team is fit, vecht voor ieder punt en is op en naast de baan een vriendengroep die hopelijk nog vele malen zullen stunten dit seizoen en ook nog vele teamselfies zullen produceren ;-).

Met 3 punten in de knip werd om 18.30 uur de terugreis naar het pittoreske Roosteren gestart en het dagprogramma werd afgesloten bij de favoriete Tapasbar in Maaseik.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!