SportSport

Roosterse met 1-7 te sterk voor TFS Barendrecht

Roosterse met 1-7 te sterk voor TFS Barendrecht

Op advies van clubgenoot en reisplanner Dennis Dubbelman werd er ruimschoots op tijd vertrokken vanuit Roosteren om onderweg onze Brabander Rick op te halen.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Daar waar de rest van het team al onderuit gezakt in de auto's zaten moest Wendy nog alle zeilen bijzetten tijdens een reanimatie van een van haar patiënten. Wendy moest tot 15.30 uur werken en zou met pa Gerrit nakomen. Haar teamgenoten en de begeleiders Theo en Paul stopten traditiegetrouw bij de vaste pleisterplaats Molenheide voor een kleine versterking van de inwendige mens. Daar werd dan ook zoals altijd aan Linda (alias de wandelende badminton almanak) de vraag gesteld of er nog nieuws vanuit Barendrecht te melden viel en in welke opstelling de tegenstander zou spelen. Linda wist zoals altijd ruimschoots te slagen voor haar examen. Na 20 minuten werd de reis vervolgd om vlak voor het einddoel nog getroffen te worden door een omleiding. 16.51 arriveerden de eerste auto's aan de sporthal alwaar de plaatselijke teammanager en playing trainer al de zweetdruppels op hun hoofd hadden en midden in de opbouw waren van de banen en alle randattributen. Tja, in Barendrecht hebben ze nu eenmaal geen Ed en Gertie de Vries :-)

Wendy gaf inmiddels vanaf onderweg aan niet voor 17,45 te arriveren want ook haar chauffeur had last van de omleiding en een navigatiesysteem dat niet tijdig hierop anticipeerde. Wat Wendy toen nog niet wist was dat er toen nog steeds geen referee en scheidsrechters waren en de wedstrijd sowieso niet kon en mocht beginnen. Deze hadden van de bond de mededeling ontvangen dat de wedstrijd om 19.00 uur zou starten en niet zoals iedereen wist om 18.00 uur.

Na lang wachten van de spelers en publiek kon er eindelijk om 18.50 uur gestart worden met de partijen. De damesdubbel van Wendy en Linda was al heel snel klaar na een korte en krachtige overwinning op Jeannet en Dewi. De herendubbel van Ceriel en Rick was toen ook al op volle stoom richting overwinning. Met een knappe twee set overwinning brachten zij de voorsprong op 0-2. Toen was het de beurt aan Marijn die het moest opnemen tegen Saber die dit seizoen overkwam van Almere en nog geen enkele singel verloren had! Terwijl Marijn in de eerste set nog vocht als een Belgische leeuw, was Wendy op de baan ernaast al klaar met haar singel tegen Sandy. Achteraf zei Marijn: "amai mijn voeten stonden nog in brand toen had Wendy haar matchke al gewonnen." Goed voorbeeld doet volgen en zodoende pakte Marijn, na een nipt verloren eerste set, de tweede en derde set en sprong het scorebord op 0-4.

Rick Steuten had met Joran een tegenstander die al weken in goede doen is en Rick niet in zijn eigen spel liet komen. Uiteindelijk moest Rick zijn hoofd buigen voor deze talentvolle speler en verloor in 2 sets. Roxanne was toen inmiddels al een flink stuk op winstkoers in haar partij tegen Dewi. Rox won haar partij op overtuigende wijze door zelf weinig fouten te maken en haar tegenstander deze op te dringen. Nu was het zaak om de mixen ook nog in winst om te zetten. Het eerste koppel dat deze opdracht met verve vervulde was Linda en Ceriel. Daar waar in de laatste weken de net niet duivel steeds op de loer lag sloeg men nu vol zelfvertrouwen en overtuiging de winst in twee sets binnen. Roxanne&Marijn pakten ook overtuigend hun eerste set tegen Saber en Jeannet om vervolgens in het eerste gedeelte van de tweede set in slaap te vallen en tegen een 11-2 achterstand aankeken.

Wat een geluk dat de nieuwe puntentelling nog niet geldig is! Door luide aanmoedigingen van de RBC supporters, teamgenoten, manager en coach schrokken beiden gelukkig tijdig wakker en pakten ook nog de tweede set. Zodoende kwam er een klinkende 1-7 in Roosters voordeel op het scorebord en was zelfs Karel Hellebrekers (vakantie vierend in Cuba) content. Hij liet via de app weten een extra premie ter beschikking te stellen voor het team!

Na nog een hapje en drankje samen met de tegenstanders werd de thuisrit ingezet. Wendy had ondanks het voordeel van de wintertijd een zeer korte nacht want zij moest er weer om 5 uur uit voor haar vroege dienst, Linda moest alvast haar boterhammen smeren voor de uitwedstrijd met team 2 in Hengelo, Rox moest nog voorbereidingen treffen voor haar verjaardagsfeest, Rick had nog wat goed te maken bij zijn Femke omdat hij door een lege batterij niet bereikbaar was, Marijn moest nog naar 2 feestjes van vriendjes en vriendinnetjes, Ceriel ging zich voorbereiden op de coaching van de beide jeugdteams, Theo ging onder het genot van een lekker sigaartje de opgenomen Real-Barcelona bekijken en de coach startte alvast tijdens zijn thuisrit richting Landgraaf met zijn denkwerk hoe men volgende week weer punten kan verzamelen tegen het ijzersterke Almere.

Zo zie je maar dat het leven van een Roosterse eredivisie speler en begeleider nu eenmaal niet over rozen gaat. Nog een speciaal woord van dank aan privechauffeur Gerrit en de hondstrouwe supporters Twan en Natasja.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Overtuigende zege Nederlandse mannen bij kwalificatie EK Teams 2024

Overtuigende zege Nederlandse mannen bij kwalificatie EK Teams 2024

De Nederlandse badmintonners hebben een overtuigende overwinning geboekt in hun tweede duel tijdens de kwalificatie voor het EK…

8 december 2023

Goede start Nederlandse teams in kwalificatie EK-teams 2024

Goede start Nederlandse teams in kwalificatie EK-teams 2024

Op Sportcentrum Papendal in Arnhem hebben zowel de Nederlandse mannen als vrouwen een goede start gemaakt tijdens de kwalificatie…

7 december 2023

Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

De Badminton World Federation (BWF) heeft het lidmaatschap van de Nationale Badminton Federatie van Rusland opgeschort. Deze…

1 december 2023

Ga nu aan de slag met het nieuwe verenigingsprogramma!

Ga nu aan de slag met het nieuwe verenigingsprogramma!

Om de voordelen van een lidmaatschap bij Badminton Nederland nog concreter te maken lanceert Badminton Nederland vandaag een…

27 november 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!