SportSport

Roosterse met 1-7 te sterk voor TFS Barendrecht

Roosterse met 1-7 te sterk voor TFS Barendrecht

Op advies van clubgenoot en reisplanner Dennis Dubbelman werd er ruimschoots op tijd vertrokken vanuit Roosteren om onderweg onze Brabander Rick op te halen.

› support ons met een Tikkie!

Daar waar de rest van het team al onderuit gezakt in de auto's zaten moest Wendy nog alle zeilen bijzetten tijdens een reanimatie van een van haar patiënten. Wendy moest tot 15.30 uur werken en zou met pa Gerrit nakomen. Haar teamgenoten en de begeleiders Theo en Paul stopten traditiegetrouw bij de vaste pleisterplaats Molenheide voor een kleine versterking van de inwendige mens. Daar werd dan ook zoals altijd aan Linda (alias de wandelende badminton almanak) de vraag gesteld of er nog nieuws vanuit Barendrecht te melden viel en in welke opstelling de tegenstander zou spelen. Linda wist zoals altijd ruimschoots te slagen voor haar examen. Na 20 minuten werd de reis vervolgd om vlak voor het einddoel nog getroffen te worden door een omleiding. 16.51 arriveerden de eerste auto's aan de sporthal alwaar de plaatselijke teammanager en playing trainer al de zweetdruppels op hun hoofd hadden en midden in de opbouw waren van de banen en alle randattributen. Tja, in Barendrecht hebben ze nu eenmaal geen Ed en Gertie de Vries :-)

Wendy gaf inmiddels vanaf onderweg aan niet voor 17,45 te arriveren want ook haar chauffeur had last van de omleiding en een navigatiesysteem dat niet tijdig hierop anticipeerde. Wat Wendy toen nog niet wist was dat er toen nog steeds geen referee en scheidsrechters waren en de wedstrijd sowieso niet kon en mocht beginnen. Deze hadden van de bond de mededeling ontvangen dat de wedstrijd om 19.00 uur zou starten en niet zoals iedereen wist om 18.00 uur.

Na lang wachten van de spelers en publiek kon er eindelijk om 18.50 uur gestart worden met de partijen. De damesdubbel van Wendy en Linda was al heel snel klaar na een korte en krachtige overwinning op Jeannet en Dewi. De herendubbel van Ceriel en Rick was toen ook al op volle stoom richting overwinning. Met een knappe twee set overwinning brachten zij de voorsprong op 0-2. Toen was het de beurt aan Marijn die het moest opnemen tegen Saber die dit seizoen overkwam van Almere en nog geen enkele singel verloren had! Terwijl Marijn in de eerste set nog vocht als een Belgische leeuw, was Wendy op de baan ernaast al klaar met haar singel tegen Sandy. Achteraf zei Marijn: "amai mijn voeten stonden nog in brand toen had Wendy haar matchke al gewonnen." Goed voorbeeld doet volgen en zodoende pakte Marijn, na een nipt verloren eerste set, de tweede en derde set en sprong het scorebord op 0-4.

Rick Steuten had met Joran een tegenstander die al weken in goede doen is en Rick niet in zijn eigen spel liet komen. Uiteindelijk moest Rick zijn hoofd buigen voor deze talentvolle speler en verloor in 2 sets. Roxanne was toen inmiddels al een flink stuk op winstkoers in haar partij tegen Dewi. Rox won haar partij op overtuigende wijze door zelf weinig fouten te maken en haar tegenstander deze op te dringen. Nu was het zaak om de mixen ook nog in winst om te zetten. Het eerste koppel dat deze opdracht met verve vervulde was Linda en Ceriel. Daar waar in de laatste weken de net niet duivel steeds op de loer lag sloeg men nu vol zelfvertrouwen en overtuiging de winst in twee sets binnen. Roxanne&Marijn pakten ook overtuigend hun eerste set tegen Saber en Jeannet om vervolgens in het eerste gedeelte van de tweede set in slaap te vallen en tegen een 11-2 achterstand aankeken.

Wat een geluk dat de nieuwe puntentelling nog niet geldig is! Door luide aanmoedigingen van de RBC supporters, teamgenoten, manager en coach schrokken beiden gelukkig tijdig wakker en pakten ook nog de tweede set. Zodoende kwam er een klinkende 1-7 in Roosters voordeel op het scorebord en was zelfs Karel Hellebrekers (vakantie vierend in Cuba) content. Hij liet via de app weten een extra premie ter beschikking te stellen voor het team!

Na nog een hapje en drankje samen met de tegenstanders werd de thuisrit ingezet. Wendy had ondanks het voordeel van de wintertijd een zeer korte nacht want zij moest er weer om 5 uur uit voor haar vroege dienst, Linda moest alvast haar boterhammen smeren voor de uitwedstrijd met team 2 in Hengelo, Rox moest nog voorbereidingen treffen voor haar verjaardagsfeest, Rick had nog wat goed te maken bij zijn Femke omdat hij door een lege batterij niet bereikbaar was, Marijn moest nog naar 2 feestjes van vriendjes en vriendinnetjes, Ceriel ging zich voorbereiden op de coaching van de beide jeugdteams, Theo ging onder het genot van een lekker sigaartje de opgenomen Real-Barcelona bekijken en de coach startte alvast tijdens zijn thuisrit richting Landgraaf met zijn denkwerk hoe men volgende week weer punten kan verzamelen tegen het ijzersterke Almere.

Zo zie je maar dat het leven van een Roosterse eredivisie speler en begeleider nu eenmaal niet over rozen gaat. Nog een speciaal woord van dank aan privechauffeur Gerrit en de hondstrouwe supporters Twan en Natasja.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badminton World Federation bevriest wereldranglijsten

Badminton World Federation bevriest wereldranglijsten

De badmintonwereldbond heeft vandaag aangekondigd dat ze de wereldranglijsten en jeugdwereldranglijsten zal bevriezen tot nader…

31 maart 2020

IOC-lid Dick Pound: Olympische Spelen worden uitgesteld

IOC-lid Dick Pound: Olympische Spelen worden uitgesteld

De Olympische Spelen worden uitgesteld vanwege het coronavirus. Dat heeft het Canadese IOC-lid Dick Pound tegenover de…

23 maart 2020

Drie instromers Nationale S-1 selectie voor het seizoen 2020-2021

Drie instromers Nationale S-1 selectie voor het seizoen 2020-2021

Kirsten de Wit, Iris van Leijsen en Dyon van Wijlick zijn uitgenodigd om bij de Nationale S-1 selectie op Papendal te komen…

18 maart 2020

Olympisch Trainingscentrum Papendal gesloten voor topbadmintonners en andere sporters

Olympisch Trainingscentrum Papendal gesloten voor topbadmintonners en andere sporters

NOC*NSF adviseerde vanmiddag alle trainingscentra voor topsporters voorlopig te sluiten. Het trainingscentrum in Papendal gaat…

15 maart 2020

Coronavirus: Dutch International 2020 postponed

Coronavirus: Dutch International 2020 postponed

The escalations around Covid-19 have followed one another at a rapid pace globally, certainly since our last report.

13 maart 2020

Nieuwe maatregelen Badminton Nederland tegen verspreiding coronavirus in Nederland

Nieuwe maatregelen Badminton Nederland tegen verspreiding coronavirus in Nederland

Vanmiddag heeft de Nederlandse regering nieuwe maatregelen genomen en NOC*NSF heeft geadviseerd om alle sportevenementen…

12 maart 2020

Sociale onthouding: Brabantse Jeugdkampioenschappen Badminton 2020 afgelast

Sociale onthouding: Brabantse Jeugdkampioenschappen Badminton 2020 afgelast

In verband met de uitbraak van het Coronavirus worden wereldwijd preventieve maatregelen genomen om verdere verspreiding van het…

12 maart 2020

Selena Piek en Robin Tabeling naar kwartfinales All England 2020 na spannende wedstrijd tegen nummer 1 van de wereld

Selena Piek en Robin Tabeling naar kwartfinales All England 2020 na spannende wedstrijd tegen nummer 1 van de wereld

Selena Piek en Robin Tabeling boekten een geweldige overwinning door de nummer één van de wereld te verslaan. In de…

12 maart 2020

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!