Roxanne Molenmaker ongevoelig voor gegil Stella Li

Roxanne Molenmaker ongevoelig voor gegil Stella Li

Als titelkandidaat Amersfoort op bezoek komt dan weet je dat het allesbehalve makkelijk wordt om punten te vergaren, maar Roosterse liet opnieuw zien voor elk puntje te willen vechten en dat leverde maar liefst 3 punten op terwijl er absoluut nog meer mogelijk was.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In de dubbels waren het Linda Hoedemakers en Wendy Hoeve die zorgden voor het eerste winstpunt. Dat deden ze redelijk eenvoudig door Stella Li en Romy de lak overtuigend te verslaan met 21-11 en 21-17. Rik en Nico Hermans maakten hun gezamenlijke eredivisie dubbeldebuut in een mooie wedstrijd tegen Freek Golinski en Ruben Jille. Dat leverde een hoop spannende en mooie rally's op maar uiteindelijk moesten ze toch buigen met 14-21 en 16-21.

Marijn Put mocht vervolgens aantreden tegen Eric Pang. Hij kwam snel op achterstand, maar wist vervolgens zich met tomeloze inzet terug te vechten in de wedstrijd en kwam van 3-11 terug tot 16-16. Vervolgens wist Eric toch de wedstrijd te bepalen, maar Marijn bleef vechten voor elk kansje tot groot genoegen van het publiek, 17-21, 9-21. Rick Steuten kreeg in zijn eerste set tegen Vincent de Vries geen grip op het solide spel, maar ook Rick toonde wederom een top-inzet. In de 2e set stond hij dan ook lang op voorsprong, maar wist het helaas net niet te redden, 7-21, 18-21.

Wendy Hoeve boekte vervolgens een duidelijke afgetekende zegen tegen Gayle Mahulette. Het was gewoon een topavond van en voor Wendy die gedegen speelde en weinig fouten maakte, 21-12, 21-18 was goed voor het tweede punt. Roxanne Molenmaker moest weer eens vol aan de bak tegen Stella. Na krappe winst in de eerste en krap verlies in de 2e set nam de spanning in de derde set behoorlijk toe. Maar Roxanne laat zich niet zo makkelijk intimideren met fel gegil van de tegenstander, het lijkt haar hooguit nog strijdvaardiger te maken. De derde set werd krap en knap gewonnen door Roxanne en het derde punt was binnen, 21-19, 22-20 en 21-19.

Met de mixen in het vooruitzicht kon het dus nog alle kanten op, winst gelijkspel of verlies alles was nog mogelijk, de ideale basis voor 2 mooie laatste potten. Ceriel Custers en Linda hadden met Ruben en Romy de handen behoorlijk vol en dat leverde een mooie derde set op die helaas met minimaal verlies verloren werd, 21-15, 12-21 en 19-21. Marijn en Roxanne hadden in de eerste set tegen Freek en Gayle nog weinig kansen, maar wisten zich weer heel goed te herstellen, dus wederom een derde set (9-21, 21-17). Laat nou ook deze weer in 19-21 verloren gaan, dan is gelijk duidelijk dat er nog meer mogelijk geweest was. Eindstand 5-3.

Spelers en publiek trakteerden elkaar na afloop op een welverdiend applaus, het was wederom een mooie sportavond geweest.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Smashing speelt eerste uitwedstrijd van het seizoen

Smashing speelt eerste uitwedstrijd van het seizoen

Op zaterdag 30 september speelde Smashing de eerste uitwedstrijd van het seizoen tegen Amersfoort.

1 oktober 2023

Nederlaag in stadsderby voor DKC

Nederlaag in stadsderby voor DKC

Na twee overwinningen heeft DKC de eerste nederlaag moeten incasseren. De Haagse badmintonners gingen in de stadsderby tegen Drop…

1 oktober 2023

Almere pakt koppositie in de Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere pakt koppositie in de Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere heeft zondagmiddag in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen een overtuigende 8-0 overwinning gepakt tegen Roosterse.

1 oktober 2023

TeamNL-spelers hoog geplaatst op deelnemerslijst Dutch Open 2023

TeamNL-spelers hoog geplaatst op deelnemerslijst Dutch Open 2023

Vrijdag verscheen de acceptatielijst van de 74e editie van de Yonex Dutch Open in de Maaspoort Den Bosch. Mark Caljouw…

28 september 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!