The Flying Shuttle pakt twee punten van Almere

The Flying Shuttle pakt twee punten van Almere

In een matig gevulde sporthal Lagewei, hebben beide teams er een spannende wedstrijd van gemaakt. Ondanks de verwachte kwaliteitsverschillen gingen een aantal partijen gelijk op.

SportSport

Maak kennis met Leonie Rovers!

De dubbels gingen overtuigend naar Almere, Ruben Kweekel en Bart Strijbosch moesten hun meerdere erkennen in Dave Khodabux en Alex Vlaar, Met de game standen 10-21 en 12-21. De damesdubbel liep een stuk beter als vorige week de 1e game ging met 14-21 naar de dames Cheryl Seinen en Yvonne Sie.

De 2e game kwam TFS nog dicht bij maar ging na een spannend slot naar de dames van Almere.

De partij tussen Saber Afif en Justin Teeuwen was zo’n partij waar alles in zat uitstekend badminton en eveneens een spannend slot. De 1e game ging met 21-15 naar Saber Afif de 2e met 13-21 naar Justin. De derde werd met 23-21 in het voordeel van Saber beslist. De tweede heren single tussen Joran Kweekel en Stephan Brandenhorst ging eveneens naar Almere. Joran speelde een prima 1e game en besliste deze met overtuiging af met een 21-13 af. De 2e en 3e ging naar Stephan waarbij de ervaring en een tandje bij bepalend was.

Bij de dames single verraste Pascalle van Nielen door in twee games Manon Sibbald te verslaan met 21-19 en 21-18. Sandy Bommeleyn speelde een prima partij tegen Tamara van der Hoeven. Met telkens een redelijk aantal punten voorsprong voor Sandy wist Tamara toch de winst naar zich toe te trekken met 18-21 en 20-22.

De beide mixen vielen de kant van Almere op, Ruben en Jeannette konden niet bolwerken tegen het geroutineerde koppel Dave en Yvonne, waardoor de uitslag van 14-21 en 17-21 in het voordeel van Almere een feit was.. De laatste partij tussen Joran en Sandy tegen Justin en Cheryl kende een duidelijke uitslag van 17 -21 en 16-21 in het voordeel van Almere. Toch was coach Afif niet ontevreden over het koppel Joran en Sandy die voor de eerste keer samen op de baan stonden.

De volgende wedstrijden staan op het programma van 18 en 19 oktober. Dan is het tweede dubbelweekend aan de orde. Eerst uit tegen de huidige landskampioen en zondag om 12.00 uur thuis tegen concurrent Victoria uit Limburg.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Paul de Wit: mijn dochter Kirsten haalt absoluut de Olympische Spelen

Paul de Wit: mijn dochter Kirsten haalt absoluut de Olympische Spelen

Het leuke van een podcast is dat je iemands stem hoort en deze niet louter hoeft in te beelden op basis van diens geschreven…

10 augustus 2022

Loting WK Badminton 2022: Soraya de Visch Eijbergen en Gayle Mahulette ontbreken

Loting WK Badminton 2022: Soraya de Visch Eijbergen en Gayle Mahulette ontbreken

Woensdag heeft de loting plaatsgevonden voor de Wereldkampioenschappen Badminton 2022 in Tokio, Japan. De mondiale titelstrijd…

10 augustus 2022

Badminton Nederland zoekt de nieuwe Martijn van Tongeren om een data driven organisatie te worden!

Badminton Nederland zoekt de nieuwe Martijn van Tongeren om een data driven organisatie te worden!

Heb jij de drive om jezelf steeds te verbeteren, weet jij alles van de digitale mogelijkheden om een product of dienst te…

10 augustus 2022

Word jij de nieuwe Rene, Alex of Bodil van Badminton Nederland?

Word jij de nieuwe Rene, Alex of Bodil van Badminton Nederland?

Heb jij een passie voor fotografie, een scherp oog voor detail en heb je affiniteit met de (badminton)sport? Dan zijn we op zoek…

2 augustus 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!