clubzoeker

The Flying Shuttle pakt twee punten van Almere

The Flying Shuttle pakt twee punten van Almere

In een matig gevulde sporthal Lagewei, hebben beide teams er een spannende wedstrijd van gemaakt. Ondanks de verwachte kwaliteitsverschillen gingen een aantal partijen gelijk op.

SportSport

Ken je BC Epe al?

De dubbels gingen overtuigend naar Almere, Ruben Kweekel en Bart Strijbosch moesten hun meerdere erkennen in Dave Khodabux en Alex Vlaar, Met de game standen 10-21 en 12-21. De damesdubbel liep een stuk beter als vorige week de 1e game ging met 14-21 naar de dames Cheryl Seinen en Yvonne Sie.

De 2e game kwam TFS nog dicht bij maar ging na een spannend slot naar de dames van Almere.

De partij tussen Saber Afif en Justin Teeuwen was zon partij waar alles in zat uitstekend badminton en eveneens een spannend slot. De 1e game ging met 21-15 naar Saber Afif de 2e met 13-21 naar Justin. De derde werd met 23-21 in het voordeel van Saber beslist. De tweede heren single tussen Joran Kweekel en Stephan Brandenhorst ging eveneens naar Almere. Joran speelde een prima 1e game en besliste deze met overtuiging af met een 21-13 af. De 2e en 3e ging naar Stephan waarbij de ervaring en een tandje bij bepalend was.

Bij de dames single verraste Pascalle van Nielen door in twee games Manon Sibbald te verslaan met 21-19 en 21-18. Sandy Bommeleyn speelde een prima partij tegen Tamara van der Hoeven. Met telkens een redelijk aantal punten voorsprong voor Sandy wist Tamara toch de winst naar zich toe te trekken met 18-21 en 20-22.

De beide mixen vielen de kant van Almere op, Ruben en Jeannette konden niet bolwerken tegen het geroutineerde koppel Dave en Yvonne, waardoor de uitslag van 14-21 en 17-21 in het voordeel van Almere een feit was.. De laatste partij tussen Joran en Sandy tegen Justin en Cheryl kende een duidelijke uitslag van 17 -21 en 16-21 in het voordeel van Almere. Toch was coach Afif niet ontevreden over het koppel Joran en Sandy die voor de eerste keer samen op de baan stonden.

De volgende wedstrijden staan op het programma van 18 en 19 oktober. Dan is het tweede dubbelweekend aan de orde. Eerst uit tegen de huidige landskampioen en zondag om 12.00 uur thuis tegen concurrent Victoria uit Limburg.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Kaarten te koop voor Dutch Open in Topsportcentrum Almere

Kaarten te koop voor Dutch Open in Topsportcentrum Almere

Van woensdag 13 t/m zondag 17 oktober vindt de Dutch Open - dit jaar een international challenge toernooi - plaats in Almere. De…

2 augustus 2021

Viktor Axelsen wint badmintontoernooi Olympische Spelen in Tokio

Viktor Axelsen wint badmintontoernooi Olympische Spelen in Tokio

De Deense badmintonner en voormalig wereldkampioen Viktor Axelsen was in de finale mannenenkelspel in twee games te sterk voor…

2 augustus 2021

Selena Piek: I'm coming home

Selena Piek: I'm coming home

That's it. Our Olympic road is ending in the quarterfinals. Tried to gave it our all but the Koreans were simply better today.

29 juli 2021

Mark Caljouw on final performance in Tokyo: Heartbroken

Mark Caljouw on final performance in Tokyo: Heartbroken

That’s how I am feeling right now. Crazy how sports can go. If you would have told me up front that I would reach the last 16…

29 juli 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!