clubzoeker

Besluit m.b.t. reclame-uitingen op teamkleding

Besluit m.b.t. reclame-uitingen op teamkleding

Om verenigingen en spelers meer mogelijkheden te geven m.b.t. sponsoring op kleding heeft de LCW de volgende twee besluiten genomen m.b.t. reclame-uitingen op teamkleding.

Ken je BC Veglo al?

Besluit LCW t.a.v. reclame op kleding huidig seizoen 2014/2015

De LCW heeft besloten om de kleding waarin teams momenteel in de Bondscompetitie uitkomen toe te staan in het seizoen 2014/2015. Deze teamkleding mag ook worden gebruikt in toernooien van nationaal belang.

Besluit LCW t.a.v. reclame op kleding seizoen 2015/2016

De LCW heeft besloten om de reclame-uitingen op badmintonkleding vanaf volgend seizoen geheel vrij te laten. Punten 5.1 t/m 5.6 van de Uitvoeringsregeling kleding en reclame bij badmintonwedstrijden, die de grootte en plaats van de reclame-uitingen regelen, komen dan te vervallen. De punten 5.7 en 5.8 blijven wel gehandhaafd, d.w.z. reclame-uitingen mogen geen (politieke of religieuze) boodschap uitdragen, maar moeten betrekking hebben op een commercieel merk of een fabrikantenlogo.

De aanleiding voor deze besluiten is dat de afgelopen periode een paar verenigingen een boete is opgelegd vanwege het feit dat de teamkleding niet voldeed aan de daarvoor geldende richtlijnen. De bezwaren van de desbetreffende verenigingen zijn toegewezen door de LCW. Ook is gesproken over reclame-uitingen op teamkleding tijdens de miniconferentie 'kwaliteitsimpuls Carlton Eredivisie' van 18 oktober jl.

De huidige regels m.b.t. reclame-uitingen op kleding zijn in lijn met de internationaal van toepassing zijnde regels.

Zodra verenigingen en spelers deelnemen aan internationale badmintonevenementen onder verantwoordelijkheid van BWF of BE (Europa Cup, internationale toernooien, Dutch Open, Dutch International, etc.) zijn de stringentere internationale regels m.b.t. reclame-uitingen op kleding van toepassing.

De nieuwe regels m.b.t. reclame-uitingen op kleding zullen worden verwerkt in de 'Uitvoeringsregeling kleding en reclame bij badmintonwedstrijden' die uiterlijk 1 maart 2015 zal worden gepubliceerd.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Overtuigende zege Nederlandse mannen bij kwalificatie EK Teams 2024

Overtuigende zege Nederlandse mannen bij kwalificatie EK Teams 2024

De Nederlandse badmintonners hebben een overtuigende overwinning geboekt in hun tweede duel tijdens de kwalificatie voor het EK…

8 december 2023

Goede start Nederlandse teams in kwalificatie EK-teams 2024

Goede start Nederlandse teams in kwalificatie EK-teams 2024

Op Sportcentrum Papendal in Arnhem hebben zowel de Nederlandse mannen als vrouwen een goede start gemaakt tijdens de kwalificatie…

7 december 2023

Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

De Badminton World Federation (BWF) heeft het lidmaatschap van de Nationale Badminton Federatie van Rusland opgeschort. Deze…

1 december 2023

Ga nu aan de slag met het nieuwe verenigingsprogramma!

Ga nu aan de slag met het nieuwe verenigingsprogramma!

Om de voordelen van een lidmaatschap bij Badminton Nederland nog concreter te maken lanceert Badminton Nederland vandaag een…

27 november 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!