clubzoeker

Besluit m.b.t. reclame-uitingen op teamkleding

Besluit m.b.t. reclame-uitingen op teamkleding

Om verenigingen en spelers meer mogelijkheden te geven m.b.t. sponsoring op kleding heeft de LCW de volgende twee besluiten genomen m.b.t. reclame-uitingen op teamkleding.

clubzoeker

Ken je BECA 2000 al?

Besluit LCW t.a.v. reclame op kleding huidig seizoen 2014/2015

De LCW heeft besloten om de kleding waarin teams momenteel in de Bondscompetitie uitkomen toe te staan in het seizoen 2014/2015. Deze teamkleding mag ook worden gebruikt in toernooien van nationaal belang.

Besluit LCW t.a.v. reclame op kleding seizoen 2015/2016

De LCW heeft besloten om de reclame-uitingen op badmintonkleding vanaf volgend seizoen geheel vrij te laten. Punten 5.1 t/m 5.6 van de Uitvoeringsregeling kleding en reclame bij badmintonwedstrijden, die de grootte en plaats van de reclame-uitingen regelen, komen dan te vervallen. De punten 5.7 en 5.8 blijven wel gehandhaafd, d.w.z. reclame-uitingen mogen geen (politieke of religieuze) boodschap uitdragen, maar moeten betrekking hebben op een commercieel merk of een fabrikantenlogo.

De aanleiding voor deze besluiten is dat de afgelopen periode een paar verenigingen een boete is opgelegd vanwege het feit dat de teamkleding niet voldeed aan de daarvoor geldende richtlijnen. De bezwaren van de desbetreffende verenigingen zijn toegewezen door de LCW. Ook is gesproken over reclame-uitingen op teamkleding tijdens de miniconferentie 'kwaliteitsimpuls Carlton Eredivisie' van 18 oktober jl.

De huidige regels m.b.t. reclame-uitingen op kleding zijn in lijn met de internationaal van toepassing zijnde regels.

Zodra verenigingen en spelers deelnemen aan internationale badmintonevenementen onder verantwoordelijkheid van BWF of BE (Europa Cup, internationale toernooien, Dutch Open, Dutch International, etc.) zijn de stringentere internationale regels m.b.t. reclame-uitingen op kleding van toepassing.

De nieuwe regels m.b.t. reclame-uitingen op kleding zullen worden verwerkt in de 'Uitvoeringsregeling kleding en reclame bij badmintonwedstrijden' die uiterlijk 1 maart 2015 zal worden gepubliceerd.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Vacature: BNL zoekt een enthousiaste projectmedewerker

Vacature: BNL zoekt een enthousiaste projectmedewerker

Badminton Nederland is per direct op zoek naar een projectmedewerker. Wat zoeken we? Een enthousiaste teamspeler met minimaal…

26 januari 2023

Internationale topbadmintonners in actie op Yonex Dutch Junior 2023

Internationale topbadmintonners in actie op Yonex Dutch Junior 2023

Van 1 tot en met 5 maart 2023 vindt de 41ste editie van de Yonex Dutch Junior International plaats. 350 topbadmintonners onder 19…

26 januari 2023

Mixkoppel Debora Jille en Ties van der Lecq uitgeschakeld in Indonesie

Mixkoppel Debora Jille en Ties van der Lecq uitgeschakeld in Indonesie

Debora Jille en Ties van der Lecq (WR-74) zijn helaas uitgeschakeld in de tweede ronde van de Indonesia Masters.

26 januari 2023

Vlaamse overheid bouwt topsportsubsidies Badminton Vlaanderen af: Gitzwarte dag

Vlaamse overheid bouwt topsportsubsidies Badminton Vlaanderen af: Gitzwarte dag

Volgens Badminton Vlaanderen heeft Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) op basis van het advies van Sport Vlaanderen…

22 januari 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!