clubzoeker

Besluit m.b.t. reclame-uitingen op teamkleding

Besluit m.b.t. reclame-uitingen op teamkleding

Om verenigingen en spelers meer mogelijkheden te geven m.b.t. sponsoring op kleding heeft de LCW de volgende twee besluiten genomen m.b.t. reclame-uitingen op teamkleding.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Besluit LCW t.a.v. reclame op kleding huidig seizoen 2014/2015

De LCW heeft besloten om de kleding waarin teams momenteel in de Bondscompetitie uitkomen toe te staan in het seizoen 2014/2015. Deze teamkleding mag ook worden gebruikt in toernooien van nationaal belang.

Besluit LCW t.a.v. reclame op kleding seizoen 2015/2016

De LCW heeft besloten om de reclame-uitingen op badmintonkleding vanaf volgend seizoen geheel vrij te laten. Punten 5.1 t/m 5.6 van de Uitvoeringsregeling kleding en reclame bij badmintonwedstrijden, die de grootte en plaats van de reclame-uitingen regelen, komen dan te vervallen. De punten 5.7 en 5.8 blijven wel gehandhaafd, d.w.z. reclame-uitingen mogen geen (politieke of religieuze) boodschap uitdragen, maar moeten betrekking hebben op een commercieel merk of een fabrikantenlogo.

De aanleiding voor deze besluiten is dat de afgelopen periode een paar verenigingen een boete is opgelegd vanwege het feit dat de teamkleding niet voldeed aan de daarvoor geldende richtlijnen. De bezwaren van de desbetreffende verenigingen zijn toegewezen door de LCW. Ook is gesproken over reclame-uitingen op teamkleding tijdens de miniconferentie 'kwaliteitsimpuls Carlton Eredivisie' van 18 oktober jl.

De huidige regels m.b.t. reclame-uitingen op kleding zijn in lijn met de internationaal van toepassing zijnde regels.

Zodra verenigingen en spelers deelnemen aan internationale badmintonevenementen onder verantwoordelijkheid van BWF of BE (Europa Cup, internationale toernooien, Dutch Open, Dutch International, etc.) zijn de stringentere internationale regels m.b.t. reclame-uitingen op kleding van toepassing.

De nieuwe regels m.b.t. reclame-uitingen op kleding zullen worden verwerkt in de 'Uitvoeringsregeling kleding en reclame bij badmintonwedstrijden' die uiterlijk 1 maart 2015 zal worden gepubliceerd.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!