DKC nadert koppositie na 5-3 winst

DKC nadert koppositie na 5-3 winst

Na drie jaar is het de badmintonners van BC DKC eindelijk gelukt om een uitwedstrijd tegen BV Slotermeer in winst om te zetten.

Maak kennis met Kirsten de Wit!

Zondag won de Haagse formatie met 5-3 in Amsterdam. Door die zege, en het gelijkspel van koploper Duinwijck tegen BC Amersfoort, is DKC nog maar op één punt verwijderd van de koppositie in de Carlton Eredivisie.

Het was voorafgaand aan het duel nog even de vraag of DKC-coach Leonard van Velzen over Mark Caljouw kon beschikken, die afgelopen week uitkwam op het Hungarian International. De Rijswijker bereikte knap de halve finale, maar werd daarin uitgeschakeld. Daardoor was Caljouw wel op tijd terug in Nederland om tegen Slotermeer mee te doen.

De kopman had nog even om bij te komen, want eerst kwamen andere spelers de baan op. Zoals Michiel Kruijt en Thomas Wijers. Ondanks het feit dat ze de eerste game pakten tegen Leon Nottelman en Tim Foo gingen de DKC'ers toch de boot in. Ook het damesdubbel werd pas in de derde game beslist. Ginny Severien en Veerle Wijers hadden daarin een verlenging nodig om Jessica Ottenhof en Raquel Humphris van hen af te schudden.

Vervolgens was het de beurt aan Caljouw en Alida Chen, die nauwelijks problemen kenden met respectievelijk Nottelman en Esther Kuilman. Het lukte Veerle Wijers niet om haar single in winst om te zetten tegen Humphris (21-9 en 21-12). Dat werd wel verwacht van Dennis van Daalen de Jel tegen Ralph Starren. Hoe anders liep het. De eerste game ging met 22-20 naar de Slotermeer-speler. In game twee leek Van Daalen de Jel orde op zaken te stellen door met 21-10 te winnen. Maar Starren wilde niet van wijken weten en wist de DKC'er uiteindelijk de loef af te steken door de beslissende game met 21-19 te pakken.

Met een 3-3 tussenstand lag er een hoop druk op de gemengd dubbels. Die druk wisten de Haagse koppels goed te weerstaan. Kruijt en Chen wonnen met 21-15 en 21-16 van Starren en Ottenhof. Caljouw en Daisy Bommeleyn hadden twee punten meer nodig voor de zege tegen Foo en Kuilman (21-16 en 21-17). Het betekende de 5-3 eindstand.

Ondanks de magere overwinning heeft DKC zich wel steviger op de tweede plek genesteld. Er zijn uit negen duels 51 punten behaald. Lijstaanvoeder Duinwijck heeft één puntje meer. Nummer drie Amersfoort volgt DKC op de voet met 48 punten. De ploeg van Van Velzen komt over drie weken pas weer in actie. Dan gaat het wel om een echte kraker. Duinwijck komt namelijk op bezoek in sporthal 't Zandje. De topper wordt zondag 23 november gespeeld om 14.00 uur.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dopingbijeenkomsten voor trainers en ouders

Dopingbijeenkomsten voor trainers en ouders

Op zaterdag 14 oktober organiseert Badminton Nederland in samenwerking met de Dopingautoriteit tijdens de Yonex Dutch Open een…

20 september 2023

Duinwijck organiseert feestavond met reunie voor leden en oud-leden

Duinwijck organiseert feestavond met reunie voor leden en oud-leden

Het jubileumjaar in het kader van het 75-jarig bestaan van Badmintonclub Duinwijck bereikt zaterdag 30 september zijn hoogtepunt.…

19 september 2023

Wereldranglijst Badminton op 19 september 2023

Wereldranglijst Badminton op 19 september 2023

De wereldranglijst badminton wordt elke week op dinsdag bijgewerkt. Robin Tabeling en Selena Piek (WR12) zijn een vaste waarde in…

19 september 2023

De kop is eraf voor Wijchense Smashing

De kop is eraf voor Wijchense Smashing

Vol goede moed begon Smashing aan de heren- en damesdubbel tegen de landskampioen van afgelopen seizoen. In de herendubbel namen…

18 september 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!