SportSport

DKC ontvangt koploper Carlton Eredivisie

DKC ontvangt koploper Carlton Eredivisie

De badmintonners van BC DKC uit Den Haag spelen aanstaande zondag een echte topper in de Carlton Eredivisie.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De formatie van coach Leonard van Velzen neemt het dan namelijk in de eigen sporthal 't Zandje op tegen koploper Duinwijck. Hoewel DKC nu derde staat (één wedstrijd minder gespeeld en zeven punten achter op Duinwijck) wordt het een belangrijke wedstrijd. Bij winst kunnen de Hagenaars een serieuze bedreiging gaan vormen voor de koppositie.

Voor DKC is het alweer even geleden dat het in actie kwam in de eredivisie. Dat was voor het laatst op 2 november, toen het uitduel met BV Slotermeer een 5-3 zege opleverde. Een week later zou de kraker volgen tegen BC Amersfoort, maar die wedstrijd werd verzet naar 7 december. Daardoor is DKC inmiddels gezakt naar een derde plek met 51 punten uit negen duels. Samen met Duinwijck en Amersfoort is de vice-landskampioen van 2013 nog altijd ongeslagen. Er werd zeven keer gewonnen en twee maal gelijkgespeeld. Natuurlijk heeft aankoop Alida Chen daar een belangrijke rol in. Maar ook het feit dat Van Velzen sinds een paar weken weer een volledig fitte selectie heeft, draagt bij aan de ongeslagen status.

Het huidige seizoen lijkt voor Duinwijck het jaar van de wederopstanding te zijn. De recordkampioen (24 keer) eindigde afgelopen jaargang slechts als zesde, en miste zodoende de play-offs. Hoe anders is het dit seizoen. Mede door het aantrekken van de Fin Anton Kaisti en de uitstekende ontwikkeling van talent Dorien Lups kende het team van coach Rob Ridder een voortvarende eerste competitiehelft. Zondag zal Duinwijck pas echt op de proef worden gesteld. Tegen de andere titelkandidaten, BV Almere en Amersfoort, kwamen de Haarlemmers niet tot winst: twee keer 4-4.

In september troffen DKC en Duinwijck elkaar ook al, in Haarlem. Na een 3-1 voorsprong voor de thuisploeg wist het Haagse team er toch nog een 4-4 gelijkspel uit te slepen. Gezien die uitslag belooft het zondag ook weer een spannende confrontatie te worden.

De wedstrijd DKC - Duinwijck wordt gespeeld op zondag 23 november in sporthal 't Zandje in Den Haag. Adres: Schimmelweg 202, 2524 XK. Het duel begint om 14.00 uur.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Overtuigende zege Nederlandse mannen bij kwalificatie EK Teams 2024

Overtuigende zege Nederlandse mannen bij kwalificatie EK Teams 2024

De Nederlandse badmintonners hebben een overtuigende overwinning geboekt in hun tweede duel tijdens de kwalificatie voor het EK…

8 december 2023

Goede start Nederlandse teams in kwalificatie EK-teams 2024

Goede start Nederlandse teams in kwalificatie EK-teams 2024

Op Sportcentrum Papendal in Arnhem hebben zowel de Nederlandse mannen als vrouwen een goede start gemaakt tijdens de kwalificatie…

7 december 2023

Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

De Badminton World Federation (BWF) heeft het lidmaatschap van de Nationale Badminton Federatie van Rusland opgeschort. Deze…

1 december 2023

Ga nu aan de slag met het nieuwe verenigingsprogramma!

Ga nu aan de slag met het nieuwe verenigingsprogramma!

Om de voordelen van een lidmaatschap bij Badminton Nederland nog concreter te maken lanceert Badminton Nederland vandaag een…

27 november 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!