SportSport

DKC speelt gelijk tegen koploper

DKC speelt gelijk tegen koploper

Badmintonclub DKC heeft zondag in eigen huis de koploper van de Carlton Eredivisie, Duinwijck, op een 4-4 gelijkspel gehouden.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In Den Haag ging het mannendubbelspel naar DKC, alsmede de singles van Mark Caljouw en Dennis van Daalen de Jel. Ook het gemend dubbel van Caljouw en Daisy Bommeleyn werd een prooi voor de thuisploeg, dat dankzij de remise dit seizoen nog altijd ongeslagen is.

Duinwijck kwam richting de Hofstad in de wetenschap dat het niet kon beschikken over de Finnen Iikka Heino en Anton Kaisti. Hun absentie werd opgevangen door drie spelers uit de eerste divisie: Jules Bakker, Steef van Wooning en Teun Yntema. Desondanks werd het geen eenvoudige middag voor DKC. De formatie van coach Leonard van Velzen begon nog goed, dankzij de winst van Michiel Kruijt en Thomas Wijers op Bakker en Jerry Natenstedt. Het damesdubbel, bestaande uit Ginny Severien en Alida Chen, moest in drie games het onderspit delven tegen het Engels/Litouwse koppel Alexandra Langley/Akvile Stapusaityte.

Met een regelmatige zege op Van Wooning bracht Caljouw DKC op een 2-1 voorsprong. Op de andere baan trok Duinwijck de stand weer gelijk. In drie games was Stapusaityte de meerdere over Chen. Van Daalen de Jel had vervolgens weinig moeite met invaller Yntema, die zijn eredivisie-debuut maakte. Toptalent Dorien Lups bracht het Haarlemse team op gelijke hoogte door Veerle Wijers met twee keer 21-17 te verslaan.

De gemengd dubbels moesten de beslissing brengen. Kruijt en Veerle Wijers waren daarin niet opgewassen tegen Natenstedt en Langley (21-15 en 21-18). Daarmee dreigde de eerste nederlaag voor DKC. Aan Caljouw en Bommeleyn de taak dat te voorkomen. En daar slaagden ze in. Bakker en Lups werden met 21-18 en 21-11 aan de kant gezet: 4-4.

Door het gelijkspel blijft het ongemeen spannend in de bovenste regionen van de Eredivisie. Duinwijck blijft de trotste koploper met 62 punten uit elf duels. Het wordt op de voet gevolgd door BV Almere, dat twee puntjes minder heeft. Daarachter volgen DKC en BC Amersfoort met 55 punten. Die ploegen hebben echter wel één wedstrijd minder gespeeld. Hun onderlinge confrontatie wordt op zondag 7 december ingehaald.

Eerst wacht er voor DKC nog een uitwedstrijd. Deze vindt zaterdag 29 november plaats tegen het Roosterse BC. De aanvang is 19.00 uur. De Limburgers staan op dit moment op een vijfde positie. In oktober won DKC thuis met 5-3 van Roosterse BC.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!