Duinwijck handhaaft koppositie, DKC komt naderbij

Duinwijck handhaaft koppositie, DKC komt naderbij

In speelronde 9 van de Carlton Eredivisie heeft Duinwijck haar koppositie weten te handhaven en is DKC de ploeg uit Haarlem tot op een punt genaderd.

Ken je BC Kampen al?

Duinwijck heeft in een spannende en gelijkopgaande strijd met 4-4 gelijk gespeeld tegen de nummer 3 van de ranglijst Amersfoort. De ploeg uit Amersfoort kwam nog wel met 4-3 voor, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een gelijkspel. Door dit gelijke spel en doordat DKC zelf met 5-3 wist te winnen bij Slotermeer, is de ploeg uit Den Haag op de helft van de competitie nog maar een punt verwijderd van de koppositie.

Qontent Almere blijft aanhaken bij de top 4 door een 5-3 overwinning op Roosterse en zo het verschil met Roosterse, dat op plaats 5 staat, te vergroten. Van Zundert/VELO wist bij Victoria weer eens te winnen. Tot 3-3 ging het nog gelijk op, maar door overwinningen in het gemengddubbel kon de ploeg uit Wateringen met een 5-3 zege huiswaarts keren.

In het duel om de onderste plaatsen van de ranglijst wist Van Zijderveld thuis het onderlinge duel met TFS Barendrecht te winnen met 5-3 en zo de achterstand op de ploeg uit Barendrecht terug te brengen naar een punt verschil.

Uitslagen speelronde 9

  • Van Zijderveld - TFS Barendrecht (5-3)
  • Victoria - Van Zundert/VELO (3-5)
  • Duinwijck - Amersfoort (4-4)
  • Roosterse - Qontent Almere (3-5)
  • Slotermeer - DKC (3-5)

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
TB Brabant: Topsport Badminton in Brabant

TB Brabant: Topsport Badminton in Brabant

Brabant is van oudsher altijd een badmintonbolwerk geweest. Met name in de jaren negentig werden de kampioenschappen…

23 november 2020

Badminton Nederland Jaarplan 2021: coronavirus bepaalt de koers

Badminton Nederland Jaarplan 2021: coronavirus bepaalt de koers

Dit jaarplan 2021 wordt geschreven tijdens de tweede golf van het coronavirus. Deze tweede golf en de daaropvolgende…

19 november 2020

Will Fabienne Deprez and Peter Gade play an exhibition match?

Will Fabienne Deprez and Peter Gade play an exhibition match?

Most avid badminton fans know German pro shuttler Fabienne Deprez as the 5'7" tall blonde athlete who made her international…

19 november 2020

Badmintonnen in groepjes van vier: niet dubbelen!

Badmintonnen in groepjes van vier: niet dubbelen!

Tijdens de persconferentie van dinsdagavond 17 november jl. maakte het kabinet kenbaar dat we per 19 november terug gaan naar de…

19 november 2020

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!