SportSport

TFS Barendrecht scoort drie punten en behoudt positie op ranglijst

TFS Barendrecht scoort drie punten en behoudt positie op ranglijst

The Flying Shuttle moest afgelopen zaterdag afreizen naar Amstelveen tegen het op de laatste plaats staande Van Zijderveld.

SportSport

Maak kennis met Selena Piek!

Ondanks dat deze wedstrijd de eerste halve competitie afsloot voelde het voor beide partijen als een belangrijke wedstrijd voor handhaving in de eredivisie. Zowel TFS als Van Zijderveld hadden de opstelling t.o.v. de recente wedstrijden aangepast waarbij gekeken naar de mogelijke tegenstander.

De HD was geen verrassing Saber Afif en Joran Kweekel moesten het opnemen tegen Lennard Bijkerk en Lester Oey. De 1e game was een spannende en ging met 25-23 naar van Zijderveld. De 2e game maakte Joran iets te veel onnodige foutjes waardoor deze game ook 21-12 ook naar de mannen uit Amstelveen ging.

De DD van Jeannette van der Werff en Pascalle van Nielen moesten de 1e game overlaten aan Mireille van Daal en Nikkie Hosseinnia met 21-19. De 2e en de 3e ging naar het geroutineerde koppel van TFS met 16-21 en 19-21.

Met een tussen stand van 1-1, moesten de single partijen duidelijkheid geven over de posities. Van Zijderveld had Lester Oey ingezet als 1e heer tegen Saber Afif en ging met 21-17 en 21-19 naar Lester. Lester speelde een gedegen partij en is weer terug op zijn niveau van voor zijn blessure. Bart Strijbosch maakte een gedreven indruk tegen Marco den Haan en wist de 1e game naar zich toe te trekken met 21-18. De 2e en 3e waren weer voor Marco met 21-15 en 21-10.

De beide dames van TFS hadden het moeilijk tegen Linda Chen en Mireille van Daal en ook deze singles gingen naar de Amstelveners.

TFS keek tegen een 1-5 achterstand aan voor het begin van de mixen en stond voor een zware opgave om nog twee punten te pakken om op de stand van de ranglijst van Zijderveld voor te blijven. Ruben Kweekel en Jeannette speelde een prima partij en zorgde voor een tweede winst punt voor TFS. Met 16-21 en 13-21 waren de Barendrechters te sterk voor van Zijderveld. Joran en Sandy speelde ook een prima en overtuigende partij, ook dit punt ging mee naar Barendrecht met 14-21 en 16-21.

Met een uitslag van 5-3 moest TFS genoegen nemen en zijn blik richten op volgende week uit tegen Slotermeer in Amsterdam.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!