Victoria moet met drie punten tevreden zijn

Victoria moet met drie punten tevreden zijn

VELO was zaterdag 1 november 2014 de tegenstander van Victoria in de sporthal Palemig in Heerlen, in plaats van thuishaven In de Biessen.

Door het ontbreken van Birger Abts, die wegens verplichtingen bij de Belgische Badminton Bond, trad Victoria in een gewijzigde opstelling aan. Ook VELO kwam met een aantal invallers, voor de geblesseerde Lisa Malaihollo en Sergio Kepel.

Ben Maes en Robert Kwee moesten in de herendubbel aantreden tegen Russel Muns en Ruud Nagel. Helaas werd er in twee sets verloren. Daar tegenover stond de winst van het damesdubbel Meta Knuth en Jessie van wijk. Na een goede 1e set, ging de tegenstanders Myke Halkema en Marjolein Doeland beter spelen en werd het toch onverwacht moeizamer. Pas in de derde set kon het eerste punt voor het team veilig gesteld worden. In de daaropvolgende 1e Dames- en herensingel wisselde winst en verlies elkaar af. Lieke Maes kon in haar wedstrijd tegen Imke van der Aar weer overtuigen. De eerste set ging duidelijk naar Lieke; de tweede set was tot het einde spannend, maar deze werd ook winnend afgesloten. Robert Kwee liet in de 1e set van zijn single zien, dat hij na zijn langdurige blessure stap voor stap terugkomt. Helaas kon hij het niveau niet de gehele wedstrijd vasthouden, zodat dit punt naar VELO ging.

Ann Knaepen kon in haar single tegen Marjolein Doeland weer herpakken na haar eerste verloren single vorige week en won overtuigend in 2 sets. Lars Sijben, aantredend als vervanger voor Birger Abts, probeerde alles om tot winst te komen. Het ontbrak hem aan wedstrijdritme om het Ruud Nagel lastig te maken. Zo moest bij een stand van 3-3 de afsluitende gemengddubbels de beslissing brengen. Jessie van Wijk en Lars Sijben boden in de 1e GD goed partij tegen Russel Muns en Myke Halkema, maar tegen het goed ingespeelde koppel van Velo kwamen zij niet in de buurt van winst. Meta Knuth en Ben Maes hadden tot ver in de derde set een kans op winst tegen Jim Middelburg en Imke van der Aar. Na een iets mindere 1e set, werd de 2e set gewonnen.

Zodoende moest de 3e set de beslissing brengen. Na een goede start in deze set, gaven Ben en Meta na de wissel te veel punten weg, zodat het koppel van Velo uiteindelijk de winst opeiste. Eindstand van de wedstrijd 5-3 voor VELO.

Voor Victoria toch 3 belangrijke punten, om voldoende afstand tot de nummer 9 en 10 te houden en daarnaast aansluiting te houden tot de teams boven Victoria. Volgende week wordt in thuishaven In de Biessen om 19.00 uur tegen Qontent Almere gespeeld.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Ledenwervingsproject Probeerbadminton uitgesteld tot 2021

Ledenwervingsproject Probeerbadminton uitgesteld tot 2021

In de zomer hebben wij jullie geïnformeerd over het uitstellen van het project Probeerbadminton.nu in verband met het…

24 oktober 2020

Wat is het favoriete geurtje van badmintonner Soraya de Visch Eijbergen?

Wat is het favoriete geurtje van badmintonner Soraya de Visch Eijbergen?

Vorige maand, op zondag 13 september, publiceerde BECA 2000 in Arnhem een interview met viervoudig Nederlands Kampioen…

23 oktober 2020

Vacature: Bondscoach Singelaars Badminton Nederland

Vacature: Bondscoach Singelaars Badminton Nederland

Badminton Nederland behoort tot de middelgrote sportbonden van Nederland en is voor het Topbadmintonprogramma met ingang van 2021…

21 oktober 2020

Vervolg Bondscompetitie na nieuwe coronamaatregelen

Vervolg Bondscompetitie na nieuwe coronamaatregelen

Vorige week dinsdag 13 oktober kondigde de overheid nieuwe coronamaatregelen af, die de volgende dag in zijn gegaan. Een van deze…

20 oktober 2020

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!