SportSport

Victoria moet met drie punten tevreden zijn

Victoria moet met drie punten tevreden zijn

VELO was zaterdag 1 november 2014 de tegenstander van Victoria in de sporthal Palemig in Heerlen, in plaats van thuishaven In de Biessen.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Door het ontbreken van Birger Abts, die wegens verplichtingen bij de Belgische Badminton Bond, trad Victoria in een gewijzigde opstelling aan. Ook VELO kwam met een aantal invallers, voor de geblesseerde Lisa Malaihollo en Sergio Kepel.

Ben Maes en Robert Kwee moesten in de herendubbel aantreden tegen Russel Muns en Ruud Nagel. Helaas werd er in twee sets verloren. Daar tegenover stond de winst van het damesdubbel Meta Knuth en Jessie van wijk. Na een goede 1e set, ging de tegenstanders Myke Halkema en Marjolein Doeland beter spelen en werd het toch onverwacht moeizamer. Pas in de derde set kon het eerste punt voor het team veilig gesteld worden. In de daaropvolgende 1e Dames- en herensingel wisselde winst en verlies elkaar af. Lieke Maes kon in haar wedstrijd tegen Imke van der Aar weer overtuigen. De eerste set ging duidelijk naar Lieke; de tweede set was tot het einde spannend, maar deze werd ook winnend afgesloten. Robert Kwee liet in de 1e set van zijn single zien, dat hij na zijn langdurige blessure stap voor stap terugkomt. Helaas kon hij het niveau niet de gehele wedstrijd vasthouden, zodat dit punt naar VELO ging.

Ann Knaepen kon in haar single tegen Marjolein Doeland weer herpakken na haar eerste verloren single vorige week en won overtuigend in 2 sets. Lars Sijben, aantredend als vervanger voor Birger Abts, probeerde alles om tot winst te komen. Het ontbrak hem aan wedstrijdritme om het Ruud Nagel lastig te maken. Zo moest bij een stand van 3-3 de afsluitende gemengddubbels de beslissing brengen. Jessie van Wijk en Lars Sijben boden in de 1e GD goed partij tegen Russel Muns en Myke Halkema, maar tegen het goed ingespeelde koppel van Velo kwamen zij niet in de buurt van winst. Meta Knuth en Ben Maes hadden tot ver in de derde set een kans op winst tegen Jim Middelburg en Imke van der Aar. Na een iets mindere 1e set, werd de 2e set gewonnen.

Zodoende moest de 3e set de beslissing brengen. Na een goede start in deze set, gaven Ben en Meta na de wissel te veel punten weg, zodat het koppel van Velo uiteindelijk de winst opeiste. Eindstand van de wedstrijd 5-3 voor VELO.

Voor Victoria toch 3 belangrijke punten, om voldoende afstand tot de nummer 9 en 10 te houden en daarnaast aansluiting te houden tot de teams boven Victoria. Volgende week wordt in thuishaven In de Biessen om 19.00 uur tegen Qontent Almere gespeeld.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!