SportSport

Victoria moet met drie punten tevreden zijn

Victoria moet met drie punten tevreden zijn

VELO was zaterdag 1 november 2014 de tegenstander van Victoria in de sporthal Palemig in Heerlen, in plaats van thuishaven In de Biessen.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Door het ontbreken van Birger Abts, die wegens verplichtingen bij de Belgische Badminton Bond, trad Victoria in een gewijzigde opstelling aan. Ook VELO kwam met een aantal invallers, voor de geblesseerde Lisa Malaihollo en Sergio Kepel.

Ben Maes en Robert Kwee moesten in de herendubbel aantreden tegen Russel Muns en Ruud Nagel. Helaas werd er in twee sets verloren. Daar tegenover stond de winst van het damesdubbel Meta Knuth en Jessie van wijk. Na een goede 1e set, ging de tegenstanders Myke Halkema en Marjolein Doeland beter spelen en werd het toch onverwacht moeizamer. Pas in de derde set kon het eerste punt voor het team veilig gesteld worden. In de daaropvolgende 1e Dames- en herensingel wisselde winst en verlies elkaar af. Lieke Maes kon in haar wedstrijd tegen Imke van der Aar weer overtuigen. De eerste set ging duidelijk naar Lieke; de tweede set was tot het einde spannend, maar deze werd ook winnend afgesloten. Robert Kwee liet in de 1e set van zijn single zien, dat hij na zijn langdurige blessure stap voor stap terugkomt. Helaas kon hij het niveau niet de gehele wedstrijd vasthouden, zodat dit punt naar VELO ging.

Ann Knaepen kon in haar single tegen Marjolein Doeland weer herpakken na haar eerste verloren single vorige week en won overtuigend in 2 sets. Lars Sijben, aantredend als vervanger voor Birger Abts, probeerde alles om tot winst te komen. Het ontbrak hem aan wedstrijdritme om het Ruud Nagel lastig te maken. Zo moest bij een stand van 3-3 de afsluitende gemengddubbels de beslissing brengen. Jessie van Wijk en Lars Sijben boden in de 1e GD goed partij tegen Russel Muns en Myke Halkema, maar tegen het goed ingespeelde koppel van Velo kwamen zij niet in de buurt van winst. Meta Knuth en Ben Maes hadden tot ver in de derde set een kans op winst tegen Jim Middelburg en Imke van der Aar. Na een iets mindere 1e set, werd de 2e set gewonnen.

Zodoende moest de 3e set de beslissing brengen. Na een goede start in deze set, gaven Ben en Meta na de wissel te veel punten weg, zodat het koppel van Velo uiteindelijk de winst opeiste. Eindstand van de wedstrijd 5-3 voor VELO.

Voor Victoria toch 3 belangrijke punten, om voldoende afstand tot de nummer 9 en 10 te houden en daarnaast aansluiting te houden tot de teams boven Victoria. Volgende week wordt in thuishaven In de Biessen om 19.00 uur tegen Qontent Almere gespeeld.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badminton Nederland: wij hebben een ondernemende mentaliteit en innovatieve ideeën

Badminton Nederland: wij hebben een ondernemende mentaliteit en innovatieve ideeën

Badminton Nederland kijkt altijd met een positieve blik richting de toekomst. Het ontwikkelen van nieuwe diensten en producten is…

3 december 2021

Update vervolg competities december 2021

Update vervolg competities december 2021

Afgelopen dinsdag 30 november besloten we om de competities in de maand december 2021 door te laten gaan.

2 december 2021

Jorrit de Ruiter: competitie tijdens avondlockdown onverantwoord

Jorrit de Ruiter: competitie tijdens avondlockdown onverantwoord

Gisteren kwam het besluit van Badminton Nederland dat de competities in de maand december gewoon door gaan. Ik heb er nog eens…

1 december 2021

Waarom wil je lid zijn van Badminton Nederland?

Waarom wil je lid zijn van Badminton Nederland?

Niet alleen zijn er voordelen voor Badminton Nederland en haar verenigingen, ook voor leden zit er een voordeel aan om aangemeld…

1 december 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!