SportSport

Een kerstkaart voor Nieuwegein

Een kerstkaart voor Nieuwegein

Ik vertrok met een zwaar gevoel naar de bondsvergadering. Er was tot een paar uur voor de vergadering onenigheid over met name de betaling van het plan. Nog nooit waren er zoveel dingen gezegd en geschreven over een plan dat op de bondsvergadering zou worden besproken.

Maak kennis met Esmeralda van Drunen!

Ook ik had mijn twijfels en was niet zeker of ik wel ja zou gaan zeggen als alles bij het van te voren aangekondigde plan zou blijven. Het bestuur heeft zeer goed ingespeeld op de gevoelens bij de afgevaardigden en kwam terug met de juiste signalen. Daarvoor kan ik alleen maar zeggen dat het bevestigt dat ze met beide benen in de badmintongrond staan en een goed gevoel hebben wat er leeft in het land.

Ook de mensen achter het nieuwe plan verdienen een schouderklop. Het is veel werk geweest dat met passie is uitgevoerd, en ook al ben ik het met lang niet alles eens en zie ik weinig terug van de toekomst die ik voor ogen heb, dan nog heb ik de hoop dat we dichter bij elkaar zullen komen in de uitvoering.

Met dit bestuur en deze werkgroep kan je in ieder geval praten. Iets wat vroeger niet mogelijk was. Je kijkt wantrouwig naar elkaar en er is er een die moet beginnen met toe te geven voordat de ander dat ook gaat doen. Ik zie dat deze vergadering juist dat heeft bewerkstelligd. Iedereen was zich er wel van bewust dat het niet NOG eens uitgesteld kon worden en de passie van het bestuur om maandag te gaan beginnen vonkte van onze voorzitter af. Dat raakt ieder badmintonhart en het werd gaande de vergadering meer en meer onmogelijk NEE te zeggen.

Er zijn mensen die de focus hebben op de afgevaardigden die er niet waren, maar ik kijk naar die personen die er wel waren en ik was niet de enige die er vele vele kilometers voor over hadden om er ook te zijn. Dat is veel belangrijker dan de mensen die niet komen.

Ik hoop dat er meer badmintonleden zijn van onze bond die vrijwillig een bijdrage willen leveren voor de uitvoering van het nieuwe beleid dat onze sport weer nieuw leven moet inblazen. Als we allemaal nu eens een kerstkaart sturen naar het bondsbureau met daarin een bijdrage van 5, 10 of 20 euro. Dan komt onze mooie sport tot een enorme bloeiperiode en voelt het bestuur en de werkgroep de steun ook van uit het land.

Het kost hen honderden uren, het kost ons een paar minuten om op deze manier onze steun te laten zien.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!