SportSport

Ladies night in Roosteren voor Almere

Ladies night in Roosteren voor Almere

Qontent Almere heeft zaterdagavond 1 november 2014 in de Carlton Eredivisie moeizaam met 5-3 gewonnen van de Roosterse BC. Opvallend was de winst in de beide damessingles.

Ken je BC Nieuwerkerk al?

Manon Sibbald en Tamara van der Hoeven speelden als tijgerinnen en legden de basis voor de overwinning, evenals de dames in het vrouwendubbel Yvonne Sie en Cheryl Seinen. Het was dus ladies night in Roosteren voor wat Qontent Almere betreft.

Dave Khodabux en Alex Vlaar speelden in het mannendubbel tegen Ceryl Custers en Rick Steuten, maar deze mannendubbel kwam niet uit de verf. Opvallend, want de laatste weken legden de Almeerders, weliswaar met een andere personele invulling, prima mannendubbelpartijen op de mat. Nu werd het 21-14 en 21-20 voor de Roosterse boys.

Cheryl Seinen en Yvonne Sie wonnen goed en geconcentreerd spelend hun vrouwendubbel van Wendy Hoeve en Linda Hoedemakers met de gamestanden 16-21 en 13-21 en trokken de stand in de wedstrijd daarmede gelijk.

Justin Teeuwen had het moeilijk tegen Marijn Put die zich van de reputatie van Justin Teeuwen niet al te veel aantrok. Put won met 21-19 en 21-15.

Tamara van der Hoeven speelde tegen Roxanne Molenmaker wellicht haar beste wedstrijd van het seizoen. Zij won de eerste game met 9-21, verloor weliswaar de tweede met 21-15, maar won, boven haarzelf uitstijgend, met 11-21 de derde game. Een uitstekende prestatie!

Manon Sibbald, de eerste dame van Qontent Almere kon zich opmaken voor een loodzware partij tegen Wendy Hoeve. Manon vocht voor ieder punt en won daarmede de eerste game met 15-21. In de tweede game werd het uitermate spannend, maar de ronduit geweldig goed spelende Sibbald sleepte ook deze game uit het vuur met 22-24. Eveneens een prima prestatie!

Stephan Branderhorst won degelijk spelend in twee games afgetekend van Rick Steuten. De cijfers waren 12-21 en 11-21 en de tussenstand in wedstrijd kwam hiermede op 2-4 voor Qontent Almere. Het Koningskoppel Dave Khodabux en Yvonne Sie kon het in de eerste mix niet waarmaken tegen Marijn Put en Roxanne Molenmaker. De Almeerders verloren in drie games, 21-18, 12-21 en 21-13.

Justin Teeuwen ontpopt zich steeds meer als een uitstekende mixspeler. Samen met Cheryl Seinen wonnen de Almeerders in twee games, 13-21 en 16-21, van Ceryl Custers en Linda Hoedemakers. De 3-5 in Limburg kwam dus niet eenvoudig tot stand, maar Qontent Almere neemt wel twee punten meer afstand van de nummer vijf geplaatst, Roosterse. Nu de eerste helft van de competitie er op zit in de Carlton Eredivisie heeft Qontent Almere, bivakerend op de vierde plaats, 46 punten uit negen wedstrijden en de Roosterse BC heeft er 34. Qontent Almere krijgt wel BC Amersfoort in het vizier, dat 48 punten heeft.

Trainer-coach Erik Staats gaf aan dat je soms partijen wint die op voorhand niet makkelijk zijn, en partijen verliest waar je van te voren op winstkansen rekende. "Het hoort er allemaal bij", aldus Staats.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Tijdens de Yonex All England, een Super 1000 toernooi waar de gehele badmintonwereldtop aan meedoet, speelden Selena Piek en…

17 march 2024

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

De ploeg van coach Dave Khodabux was in de halve finale te sterk voor Drop Shot uit Den Haag. DKC plaatste zich na de…

10 march 2024

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

De spanning stijgt nu de Nederlandse Badminton Eredivisie zijn climax bereikt met de finale op zaterdag 23 maart om 13.30 uur in…

10 march 2024

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Badminton is van én voor iedereen! Iedereen moet zich welkom voelen binnen onze sport bijvoorbeeld ongeacht huidskleur,…

29 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!