clubzoeker

Overwinning Oranje op Litouwen tijdens EK kwalificaties

Overwinning Oranje op Litouwen tijdens EK kwalificaties

Vandaag stond de wedstrijd tegen Litouwen pas om 17.00 op het programma. Om te wennen aan de hal had ik van 10.00 tot 11.00 in de ochtend een lichte training gepland.

Maak kennis met Joep Strooper!

De jongens vulden het uur met hun favoriete 'tienen' en de meiden deden ieder hun eigen oefeningen waar ze zich lekker bij voelden.

We spelen in een kleine hal met een kleine tribune. Badminton leeft nog niet heel erg in het plaatsje Lendeva, wat verscholen ligt ergens vlakbij de grens van Kroatië en Hongarije. Terwijl de spelers terug gingen naar het hotel ben ik gebleven om een indruk te krijgen van onze andere tegenstanders in deze poule. Er zaten helaas slechts een handjevol mensen te kijken naar de wedstrijd tussen de Faröer Eilanden en gastland Slovenië. Hopelijk is het zaterdag meer gevuld.

De opstelling van Litouwen was zoals ik had verwacht. Jelle en Iris beten het spits af en kwamen geen enkel moment in de problemen. De punten van de tegenstanders kwamen vooral door eigen onnodige fouten. We hadden altijd controle over de eerste drie slagen zodat we altijd snelle punten konden pakken als dat nodig was.

Daarna was het de beurt aan Soraya tegen de Haarlemse Akvile. Vooral de eerste set was erg onrustig, maar Soraya wist gedurende de hele wedstrijd meestal wel waar ze de volgende slag kon verwachten dus ze kwam niet echt onder druk te staan. Een overwinning in twee sets voor Soraya.

De enige driesetter van de avond kwam op naam van Eric tegen Kestutis Navickas. Eric struggelt een beetje de laatste tijd. Na het fantastische WK in augustus is Eric bewust wat minder gaan trainen. De voorbereiding op het WK was vooral mentaal erg zwaar voor Eric. We hebben hier samen uitvoerig over gesproken en Eric weet dat als hij voor zijn laatste kans wil gaan om zich te kwalificeren voor Rio 2016, hij zo snel mogelijk weer terug zal moeten naar een full time programma. Op dit moment kan Eric niet zo dwingend spelen zoals op het WK waar hij met zijn tempowisselingen oogstrelend badminton heeft laten zien.

Eric begon de eerste set te langzaam en Kestitus kon Eric ver van het net houden. Als Eric niet fit is, is hij nooit sterk rond zijn lichaam. Kestitus maakte hier vooral in zijn aanval dankbaar gebruik van, al kwam Eric bijna langszij.

In de tweede set begon Eric iets beter, maar na een paar onnodige fouten werd Eric, zichtbaar gefrustreerd, weer te passief. Kestitus kreeg zelfs een matchpoint maar serveerde toen ergens midden in het net. Eric greep zijn kans en ging er overheen. In de derde set was het verzet gebroken.

Soraya en Iris speelde een simpele wedstrijd in de damesdubbel. Beide dames uit Litouwen dekte nauwelijks hun eigen kant af waardoor het veld veel te groot werd.

De laatste wedstrijd was voor Ruben en Jelle. Het is Ruben zijn eerste officiële landenwedstrijd bij de senioren dus hij loopt al een dag rond met een kale kop met her en der wat ongelijke plukken haar. Het is een mooie traditie bij de mannen en die moeten we zeker in stand houden. Ruben heeft het nu even zwaar maar komt hier zeker sterker uit.

De wedstrijd zelf was in het begin wederom onrustig, maar na vooral wat meer controle uit het achterveld kwamen de punten redelijk eenvoudig onze kant uit.

5-0 gewonnen en een terechte uitslag. Morgen spelen we om 12.00 tegen de Faröer Eilanden. Dan laat ik Mark en Alida ook spelen.

Rune Massing
bondscoach

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wereldranglijst van 19 oktober 2021: Seinen en Jille naderen top 100

Wereldranglijst van 19 oktober 2021: Seinen en Jille naderen top 100

De wereldranglijst badminton wordt elke dinsdag bijgewerkt. Het nieuwe vrouwendubbel van Cheryl Seinen en Debora Jille stijgt…

19 oktober 2021

Jan Oostenbrink uit Tiel: in de rij voor de koffie tijdens de Yonex Dutch Open

Jan Oostenbrink uit Tiel: in de rij voor de koffie tijdens de Yonex Dutch Open

Zoals gebruikelijk de laatste jaren zijn we afgelopen zaterdag weer naar de Dutch Open gegaan in Almere. Prachtige wedstrijden…

19 oktober 2021

Klein contingent Nederlandse badmintonners bij Denmark Open 2021

Klein contingent Nederlandse badmintonners bij Denmark Open 2021

Van de twaalf Nederlandse badmintonners die zich inschreven, staan er deze week slechts zes daadwerkelijk op de badmintonbanen…

19 oktober 2021

Nieuwe competitiecijfers: clubs maken bijna 400.000 teambijdrage over aan BNL

Nieuwe competitiecijfers: clubs maken bijna 400.000 teambijdrage over aan BNL

Afgelopen week heb ik een artikel aangeleverd over de afdrachten van de competitieteams. Het waren niet de actuele cijfers,…

18 oktober 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!