Roosterse haalt twee punten uit Haarlem

Roosterse haalt twee punten uit Haarlem

Na de 0-8 nederlaag tijdens de seizoensopening in Roosteren, waarbij Roosterse zes driesetters verloor, was het nu zaak dat de spelers de beslissende shuttles in Roosters voordeel moesten benutten.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Van te voren werd al duidelijk dat de twee Finnen niet zouden worden ingevlogen en dat ook Akvile zou ontbreken. Op zo een moment is het zaak voor de technische staf om zorg te dragen om vooral niet te gaan denken dat het dan nu al surprise avond is in Haarlem en Duinwijck de pakjes zou gaan uitdelen.

De plaatsvervangers bij de Haarlemmers zijn gezien hun ervaring en klasse tenslotte geen figuranten die je zo maar even aan de kant zet en dat bleek al meteen in de beide dubbels.

Linda en Wendy gingen voortvarend van start en sloegen zich naar een mooie 20-17 voorsprong in de wedstrijd tegen Dorien en Karina. Uiteindelijk gaat de eerste set toch nog naar de thuisclub en geeft zodoende zelfvertrouwen en vleugels in de tweede set waar onze meiden niet meer in de wedstrijd kwamen en met 21-10 verloren. De herendubbel van Ceriel en Rick zaten in de eerste set ook dicht bij winst tegen Steef en Jules. Hier was het vooral Jules die op kracht en wilskracht Steef meetrok in de strijd. De Roosterse mannen verloren de eerste set nipt met 22-20 en kunnen in de tweede set tot 14-14 nog goed bijblijven maar verliezen uiteindelijk met 21-15. Niet de droomstart die iedereen die RBC een warm hart toedraagt gegund had.

Maar het team laat dit seizoen zien dat men zich hierdoor niet zomaar laat beïnvloeden en start vol goede moed aan de singels. Marijn, al weken in de "ready to win" vorm, speelde ook nu weer een dijk van een partij en liet Jerry heel wat kilometertjes maken om uiteindelijk steeds de bovenliggende partij te zijn. Met een duidelijke 14-21 en 15-21 verlaat Marijn met gebalde vuisten het speelveld. Op de andere baan is Roxanne aan een ware mammoetpartij bezig tegen Alexandra. In deze partij kwamen alle facetten van badminton aan bod, spanning-temperament-dramatiek-gejuich-mooie punten-slordige fouten-geluk-pech en helaas ook scheidsrechterlijke dwalingen. De eerste set ging naar Alexandra, de tweede naar Roxanne en bij een 12-18 voorsprong voor Rox was het alleen nog maar de temperamentvolle coach die nog in een goede afloop geloofde. Achteraf bleek dat hij het gelijk aan zijn zijde had en ging de partij met 21-19 naar de Duinwijckse.

Wendy verloor in 3 sets van Dorien. Nadat Wendy de eerste set nog had gewonnen kwam Dorien steeds beter in haar spel en stapelden de foutjes zich bij Wendy steeds meer op en kwam zij niet meer in haar normale spel. In de laatste singel moest Rik Hermans het opnemen tegen Steef. Rik wist zich van te voren nog te herinneren dat hij in de jeugd van Steef had gewonnen en dat was ook nu weer het geval. Met goed geconcentreerd spel en zich niet ergeren aan de offday van de scheids leverde hem een een mooie en verdiende 14-21 en 17-21 op tegen een sportieve tegenstander die het niet langer kon aanzien dat de scheids niet bij de les was en sportief de shuttle opzettelijk zelf in het net sloeg om aan te geven dat Rik het punt verdiend had. Chapeau, zo kan het ook!

Alle hoop en ogen waren nu gericht op de beide mixen. Ceriel en Linda moesten heel hard werken tegen Betty en Juul die onder de streep net iets meer de kansen benutten dan de onzen en met 21-15 en 21-18 het 5e punt voor Duinwijck scoorden. Ook nu was het vooral de voorzitter van Duinwijck die de mouwen opstroopte en met onvervalst werkbadminton vocht als een tijger en hiermee de handen op elkaar kreeg van de Haarlemse supporters. Jerry en Alexandra startten als een raket in de eerste set en gaven Roxanne en Marijn het nazien. Maar zoals gewend geven we niet zomaar de punten cadeau en vocht men zich terug en pakten de tweede set met 20-22. In de derde set was de koek letterlijk en figuurlijk op en werd Roxanne, inmiddels lijkbleek, getroffen door een hongerklop en dan weet je dat je tegen dit soort goede en felle tegenstanders niet meer kunt winnen.

Met 2 punten in de kofferbak werd aan de thuisrit begonnen en kwamen de moegestreden spelers, begeleiders en supporters rond 2 uur in de nacht aan in het mooie maar ook verre zuiden.

Komende week staat het LSK 2014 op het programma, dat door het niet verschijnen van de Victorianen, nu ook als de RBC clubkampioenschappen in de hoogste klasse te boek komt te staan. Jammer dat dit gebeurd maar wij als RBC kunnen hier jammer genoeg niets aan veranderen. RBC neemt wel deel aan deze regionale kampioenschappen en wel met 37 spelers verdeeld over de klassen 1-4-6.

Een week later zal dan weer de Albertzaal uitpuilen en op de fragiele grondvesten schudden als de Derby van het zuiden op het programma staat. Zaterdag 22 augustus / 19 uur / Roosterse -Victoria, wie wil dit nou missen?

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Op zaterdag 8 en zondag 9 juni vinden in het T-Kwadraat in Tilburg de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024 (NJK) plaats en…

8 may 2024

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie Badminton Nederland

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie Badminton Nederland

Per 1 augustus 2024 stromen Dion Hoegen, Vihaan Shah en Sterre Bang in bij de S-1 selectie op Papendal.

8 may 2024

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!