clubzoeker

Twee punten is te weinig voor Victoria

Twee punten is te weinig voor Victoria

Tegen het team uit Almere, de actuele nummer 4 van de Carlton Eredivisie, werd zaterdag 8 november de tweede helft van de competitie geopend.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Daarbij kende het thuisspelende team een slechte start. De dubbels draaien als vanouds. De dames Meta Knuth en Jessie van Wijk konden dit keer geen vuist maken en verloren in 2 sets tegen het koppel Seinen/Sie, die ze in de uitwedstrijd verslagen hebben.

De herendubbel was ook kansloos tegen de gasten uit Almere. Hier is voor het Victoria-koppel werk aan de winkel voor de aanstaande wedstrijden.

Een klein herstel diende zich in de eerste singelpartijen aan. Robert Kwee liet in de 1e herenenkel tegen Justin Theeuwen zien dat hij na zijn langdurige blessure stap voor stap naar zijn oude niveau klimt. Maar een winst is nog te veel gevraagd. Lieke Maes speelde weer een sterke partij in de 1e damesenkel. Na een goede 1e en 2e set moest ze helaas toch in de 3e set haar hoofd buigen voor Manon Sibbald.

De nodige punten kwamen dan eindelijk voor Victoria binnen door de toch regelmatig scorende Birger Abts en Ann Knaepen bij de nummers 2 van de singels. Birger Abts was in 2 sets de baas van Alex Vlaar. Ann Knaepen maakte het zichzelf in de 2e damesenkel onnodig moeilijk, maar won dan wel in de 2e en 3e set met duidelijke cijfers van Tamara van der Hoeven. Daar de 1e gemengd dubbel uit voorzorg, betreffend de blessureherstellende Robert Kwee, niet gespeeld werd, was nog bij Victoria hoop op een goed resultaat in de 2e gemengd dubbel.

Het Victoriakoppel Meta Knuth en Ben Maes startte goed. Aan het einde van de 1e set ontwikkelde zich echte spanning. Setpunten heen en weer. Jammer genoeg werd de set met 26-24 door het koppel van Almere gewonnen.

Zij waren het dan ook die in de 2e set hun spellijn tot winst doortrokken en het 6e punt voor Almere scoorden.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

Website GeenStijl reageert op het voorstel van NOC*NSF om een basisinkomen voor topsporters te faciliteren. De redactie is…

20 juli 2024

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

De Spelersraad van Badminton Nederland is een zelfstandig adviesorgaan binnen de bond. De spelersraad vertegenwoordigt binnen…

19 juli 2024

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Aanstaande vrijdag vindt de openingsceremonie plaats van de Olympische Spelen 2024 in Parijs, Robin Tabeling en Selena Piek…

19 juli 2024

Nieuwe website Badminton Nederland

Nieuwe website Badminton Nederland

Welkom op de nieuwe badminton website die je up-to-date houdt over alle zaken rondom badminton in Nederland.

19 juli 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!