Vijf punten en het linker rijtje

Vijf punten en het linker rijtje

Vijf punten had Slotermeer nodig tegen Barendrecht om plaats te nemen in het linker rijtje en vijf punten werden het.

Ken je BC Heemskerk al?

Met een overwinning van 5-3 was de opzet een feit. De herendubbel met, door afwezigheid van Tim Foo, 'good old' Dennis van Zijderveld naast Léon Nottelman werd met 22-20 en 21-19 een prooi voor de Slotermeerders.

Op baan 2 werd ondertussen de damesdubbel gewonnen door Jessica Ottenhoff en Raquel Humphris van Jeanette van der Werff en Pascale Nielsen en was het 2-0. Léon Nottelman, 1e heer van Slotermeer, moest het afleggen tegen Saber Afif en verloor in drie games met 19-21/ 22-20 en 12-21. Raquel gaf de stand een weer wat prettiger zicht door haar single te winnen van Sandy Bommeleijn. Ralph Starren moest in drie games zijn meerdere erkennen in Joran Kweekel, 21-16/18-21 en 14-21. Esther Kuilman deed haar duit in het zakje door in drie games te winnen van Pascale Nielsen. De 1e game werd nog verloren met 17-21 maar de 2e en de 3e game waren voor Esther, 21-18 en 21-19.

Met twee mixen te gaan was de tussenstand 4-2 voor Slotermeer. Ralph had nog wat goed te maken tegen Joran en won samen met Jessica zijn mix van Joran Kweekel en Sandy Bommeleijn. De 2e mix, waar Dennis van Zijderveld en Esther Kuilman optraden tegen Ruben Kweekel en Jeanette van der Werff werd winst voor de Barendrechters.

Volgende week hebben de badmintonners een vrij weekend en het weekend daarna, 22 november, wacht de uitwedstrijd tegen landskampioen van vorig jaar VELO in Wateringen. In een eerder stadium werd de thuiswedstrijd tegen van Zundert Velo 4-4, dus je zou zeggen 'niets om je druk over te maken'. Slotermeer speelt zijn thuiswedstrijden in de sporthal Laan van Spartaan, Rinus Michelslaan 26, Amsterdam

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
TB Brabant: Topsport Badminton in Brabant

TB Brabant: Topsport Badminton in Brabant

Brabant is van oudsher altijd een badmintonbolwerk geweest. Met name in de jaren negentig werden de kampioenschappen…

23 november 2020

Badminton Nederland Jaarplan 2021: coronavirus bepaalt de koers

Badminton Nederland Jaarplan 2021: coronavirus bepaalt de koers

Dit jaarplan 2021 wordt geschreven tijdens de tweede golf van het coronavirus. Deze tweede golf en de daaropvolgende…

19 november 2020

Will Fabienne Deprez and Peter Gade play an exhibition match?

Will Fabienne Deprez and Peter Gade play an exhibition match?

Most avid badminton fans know German pro shuttler Fabienne Deprez as the 5'7" tall blonde athlete who made her international…

19 november 2020

Badmintonnen in groepjes van vier: niet dubbelen!

Badmintonnen in groepjes van vier: niet dubbelen!

Tijdens de persconferentie van dinsdagavond 17 november jl. maakte het kabinet kenbaar dat we per 19 november terug gaan naar de…

19 november 2020

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!