clubzoeker

Vijf punten en het linker rijtje

Vijf punten en het linker rijtje

Vijf punten had Slotermeer nodig tegen Barendrecht om plaats te nemen in het linker rijtje en vijf punten werden het.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Met een overwinning van 5-3 was de opzet een feit. De herendubbel met, door afwezigheid van Tim Foo, 'good old' Dennis van Zijderveld naast Léon Nottelman werd met 22-20 en 21-19 een prooi voor de Slotermeerders.

Op baan 2 werd ondertussen de damesdubbel gewonnen door Jessica Ottenhoff en Raquel Humphris van Jeanette van der Werff en Pascale Nielsen en was het 2-0. Léon Nottelman, 1e heer van Slotermeer, moest het afleggen tegen Saber Afif en verloor in drie games met 19-21/ 22-20 en 12-21. Raquel gaf de stand een weer wat prettiger zicht door haar single te winnen van Sandy Bommeleijn. Ralph Starren moest in drie games zijn meerdere erkennen in Joran Kweekel, 21-16/18-21 en 14-21. Esther Kuilman deed haar duit in het zakje door in drie games te winnen van Pascale Nielsen. De 1e game werd nog verloren met 17-21 maar de 2e en de 3e game waren voor Esther, 21-18 en 21-19.

Met twee mixen te gaan was de tussenstand 4-2 voor Slotermeer. Ralph had nog wat goed te maken tegen Joran en won samen met Jessica zijn mix van Joran Kweekel en Sandy Bommeleijn. De 2e mix, waar Dennis van Zijderveld en Esther Kuilman optraden tegen Ruben Kweekel en Jeanette van der Werff werd winst voor de Barendrechters.

Volgende week hebben de badmintonners een vrij weekend en het weekend daarna, 22 november, wacht de uitwedstrijd tegen landskampioen van vorig jaar VELO in Wateringen. In een eerder stadium werd de thuiswedstrijd tegen van Zundert Velo 4-4, dus je zou zeggen 'niets om je druk over te maken'. Slotermeer speelt zijn thuiswedstrijden in de sporthal Laan van Spartaan, Rinus Michelslaan 26, Amsterdam

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Vrijdag is de loting verricht voor het badmintonevent op de Olympische Spelen 2024 in Parijs. Selena Piek en Robin Tabeling…

12 july 2024

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Het bondsbestuur heeft vorige maand de principekalender voor het seizoen 2025-2026 goedgekeurd.

26 june 2024

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Badminton Nederland en Badminton Academy Eindhoven hebben vorige week donderdag een handtekening gezet onder een…

25 june 2024

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!