Uitwedstrijd in Limburg voor DKC

Uitwedstrijd in Limburg voor DKC

Voor Badmintonclub DKC staat aanstaande zaterdag een van de verste uitwedstrijden van het seizoen op het programma. De formatie van hoofdcoach Leonard van Velzen reist af naar het Limburgse Roosteren voor de confrontatie met de plaatselijke BC.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het wordt een duel tussen de huidige nummers drie (DKC) en vijf (Roosterse BC) van de Carlton Eredivisie.

Na vorig seizoen 'slechts' als vierde te zijn geëindigd, doet DKC het deze jaargang een stuk beter. Al sinds het begin van deze editie van de Eredivisie draait de Haagse ploeg mee bij de bovenste drie van de ranglijst. Het begon nog met twee gelijke spelen tegen mede-titelkandidaten BC Amersfoort en Duinwijck. Daarna werd er een reeks van zeven overwinningen ingezet. Daar kwam afgelopen weekend een einde aan, toen datzelfde Duinwijck in de terugwedstrijd in Den Haag DKC op 4-4 hield. Het betekent wel dat DKC nog altijd ongeslagen is. Met tien gespeelde duels bezetten de Hofstedelingen op dit moment de derde positie op de ranglijst met 55 punten, zeven punten minder dan koploper Duinwijck, dat wel één wedstrijd meer speelde./

Roosterse BC mag dit seizoen een echte middenmoter worden genoemd. Dat is niet alleen af te lezen aan de vijfde plek, maar nog meer aan het aantal gewonnen partijen. Dat waren er in totaal 44. Dat is opvallend genoeg ook exact het aantal verloren partijen. De Limburgers doen het wel een stuk beter dan vorig seizoen. Toen stond het aan het eind van de rit op een achtste plaats met 56 punten. Het lijkt een kwestie van tijd voordat Roosterse BC dat puntenaantal gaat overtreffen.

DKC en Roosterse BC troffen elkaar al eerder dit jaar. De wedstrijd in Den Haag eindigde in een moeizame 5-3 zege voor de thuisploeg. Het had niet veel gescheeld of het team van coach Paul Doveren had meer punten meegenomen. Pas in het tweede gemengd dubbel wist DKC de overwinning veilig te stellen.

De wedstrijd Roosterse BC - DKC wordt gespeeld op zaterdag 29 november in de Albertzaal in Roosteren. Adres: Eyckholtstraat 23, 6116 BR. Het duel begint om 19.00 uur.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
TeamNL-spelers hoog geplaatst op deelnemerslijst Dutch Open 2023

TeamNL-spelers hoog geplaatst op deelnemerslijst Dutch Open 2023

Vrijdag verscheen de acceptatielijst van de 74e editie van de Yonex Dutch Open in de Maaspoort Den Bosch. Mark Caljouw…

28 september 2023

DKC behoudt koppositie na zege op Almere

DKC behoudt koppositie na zege op Almere

Met de play-off wedstrijden voor plaatsing van de finale van vorig jaar nog vers in het geheugen stond afgelopen weekend de…

25 september 2023

Smashing verliest nipt van VELO

Smashing verliest nipt van VELO

VELO was dit weekend de tegenstander. In de herendubbel speelde Teun samen met Timo tegen Jim Middelburg en Mees Janssen. Helaas…

25 september 2023

Almere onderuit bij DKC

Almere onderuit bij DKC

Zaterdagavond vond in sporthal Hogeveld in Den Haag de wedstrijd plaats tussen DKC tegen Almere in de tweede ronde van de…

24 september 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!