SportSport

Uitwedstrijd in Limburg voor DKC

Uitwedstrijd in Limburg voor DKC

Voor Badmintonclub DKC staat aanstaande zaterdag een van de verste uitwedstrijden van het seizoen op het programma. De formatie van hoofdcoach Leonard van Velzen reist af naar het Limburgse Roosteren voor de confrontatie met de plaatselijke BC.

Ken je BC Geldrop al?

Het wordt een duel tussen de huidige nummers drie (DKC) en vijf (Roosterse BC) van de Carlton Eredivisie.

Na vorig seizoen 'slechts' als vierde te zijn geëindigd, doet DKC het deze jaargang een stuk beter. Al sinds het begin van deze editie van de Eredivisie draait de Haagse ploeg mee bij de bovenste drie van de ranglijst. Het begon nog met twee gelijke spelen tegen mede-titelkandidaten BC Amersfoort en Duinwijck. Daarna werd er een reeks van zeven overwinningen ingezet. Daar kwam afgelopen weekend een einde aan, toen datzelfde Duinwijck in de terugwedstrijd in Den Haag DKC op 4-4 hield. Het betekent wel dat DKC nog altijd ongeslagen is. Met tien gespeelde duels bezetten de Hofstedelingen op dit moment de derde positie op de ranglijst met 55 punten, zeven punten minder dan koploper Duinwijck, dat wel één wedstrijd meer speelde./

Roosterse BC mag dit seizoen een echte middenmoter worden genoemd. Dat is niet alleen af te lezen aan de vijfde plek, maar nog meer aan het aantal gewonnen partijen. Dat waren er in totaal 44. Dat is opvallend genoeg ook exact het aantal verloren partijen. De Limburgers doen het wel een stuk beter dan vorig seizoen. Toen stond het aan het eind van de rit op een achtste plaats met 56 punten. Het lijkt een kwestie van tijd voordat Roosterse BC dat puntenaantal gaat overtreffen.

DKC en Roosterse BC troffen elkaar al eerder dit jaar. De wedstrijd in Den Haag eindigde in een moeizame 5-3 zege voor de thuisploeg. Het had niet veel gescheeld of het team van coach Paul Doveren had meer punten meegenomen. Pas in het tweede gemengd dubbel wist DKC de overwinning veilig te stellen.

De wedstrijd Roosterse BC - DKC wordt gespeeld op zaterdag 29 november in de Albertzaal in Roosteren. Adres: Eyckholtstraat 23, 6116 BR. Het duel begint om 19.00 uur.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Belang en inzet van digitale marketing voor Badminton Nederland

Belang en inzet van digitale marketing voor Badminton Nederland

François Damian van Sportscloud (fanbase marketing) gaf tijdens de publiek toegankelijke Bondsvergadering van afgelopen…

2 december 2020

Terugblik Bondsvergadering 28 november 2020

Terugblik Bondsvergadering 28 november 2020

Afgelopen zaterdag 28 november jl. vond de najaarsbondsvergadering van Badminton Nederland plaats. Net als de Jaarvergadering…

30 november 2020

Oranje-selectie zonder De Visch Eijbergen en Mahulette naar kwalificatie EK gemengde teams

Oranje-selectie zonder De Visch Eijbergen en Mahulette naar kwalificatie EK gemengde teams

Bondscoach Ruud Bosch heeft vandaag zijn achtkoppige selectie bekendgemaakt voor de kwalificatiegroep voor het EK gemengde teams…

30 november 2020

In memoriam Gerard van Zundert: 31 december 1947 - 27 november 2020

In memoriam Gerard van Zundert: 31 december 1947 - 27 november 2020

Op vrijdagavond 27 november 2020 kregen we het bericht, dat onze oud-voorzitter Gerard van Zundert was overleden. We wisten dat…

29 november 2020

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!