clubzoeker

Almere wint van BC Amersfoort

Almere wint van BC Amersfoort

Qontent Almere heeft revanche genomen voor de eerder in het seizoen geleden 7-1 nederlaag tegen BC Amersfoort.

clubzoeker

Ken je BC De Flinters al?

Zaterdagavond 13 december 2014 wonnen de Almeerders thuis in Sportcomplex RCS met 6-2 van de Amersfoorters en daarmede behoudt Qontent Almere de derde plek in de Carlton Eredivisie.

Trainer-coach Erik Staats kon niet beschikken over Alex Vlaar, want die moest een beurt overslaan wegens een ooit gekregen gele kaart. Daarnaast waren Dave Khodabux en Manon Sibbald nog maar nauwelijks weer op de been na een forse griep. Niet de meest ideale start voor een wedstrijd tegen Amersfoort dat, geluk bij een ongeluk, ook niet volledig was.

Dave Khodabux en Stephan Branderhorst waren in de eerste game tegen Ruben Jille en de Belg Freek Golinski zo scherp als een scheermes en wonnen die game overtuigend met 21-9. In de tweede game lieten Golinski en Jille zich dit niet meer gebeuren en werd het 15-21 voor het Amersfoortse koppel. En ook de derde game was met 17-21 voor Amersfoort.

Cheryl Seinen met Yvonne Sie trokken in de damesdubbel tegen Romy de Laak en de Chinese Stella Li de tussenstand in de wedstrijd gelijk met de gamestanden 21-14 en 21-12.

Bij Justin Teeuwen leek de concentratie zoek in zijn partij tegen Vincent de Vries. De Vries bleef wel geconcentreerd en won, weliswaar net aan, met tweemaal 19-21. Naar later bleek was dit het laatste winstpunt in de wedstrijd voor Amersfoort.

Manon Sibbald bleef goed bij de les in haar partij tegen Debora Jille en zij pakte beide games met de cijfers 21-12 en 21-17 en door de winst in deze partij kwam de tussenstand in de wedstrijd op 2-2.

Stephan Branderhorst had zichzelf kennelijk beloofd om deze avond het maximale aantal games te spelen. Nu staan tussen droom en daad wetten in de weg en praktische bezwaren, maar Stephan maakte zijn droom waar. Opnieuw drie games en nu tegen de Nieuw-Zeelander Michael Fowke. Met een voorsprong van 18-13 leek de eerste game binnen voor Branderhorst, maar Fowke was onverzettelijk en knokte zich nog terug en stal alsnog prachtig mooi de eerste game met 22-24. In de tweede game liet Branderhorst zich dat niet meer gebeuren en het werd 21-13. In de derde game was het verzet van Fowke definitief gebroken en sloot Branderhorst deze partij af met een winst van 21-8.

Het spel van Tamara van der Hoeven vertoont duidelijk progressie. Verloor Van der Hoeven in Amersfoort nog in drie games van Stella Li, nu waren de rollen omgedraaid en won youngster Van der Hoeven verdiend met 21-15 en 21-16.

Met 21-15 was de eerste game voor Dave Khodabux en Yvonne Sie tegen Ruben Jille en Romy de Laak. De tweede was voor Jille en De Laak met 16-21, maar de derde weer voor Khodabux, weliswaar op zijn tandvlees, en Yvonne Sie (21-18).

Justin Teeuwen met Cheryl Seinen wonnen in hun mix de eerste game met 21-17 van Freek Golinski en Debora Jille. In de tweede game kwamen de Almeerders van een forse achterstand terug tot 19-19 en zij hadden daarna een aantal game en matchpoints, maar zij verzuimden die te verzilveren. Met 25-27 deden Golinski en Jille dat echter wel. In de derde game was Teeuwen bij vlagen weer ongenaakbaar en dat was voldoende voor de winst met 21-18, waarmee de eindstand in de wedstrijd op 6-2 werd bepaald.

Rob Salawan Bessie was de referee en de scheidsen waren De Kuiper en Tonnaer en die vielen niet op en deden het goed.

Trainer-coach Erik Staats was tevreden met de uitslag, maar vond het aan de uitvoering zo hier en daar nog schorten. Zondagmiddag treedt Qontent Almere opnieuw in het strijdperk en wel in Den Haag tegen DKC dat met 76 punten aan kop gaat in de Carlton Eredivisie. Duinwijck heeft 74 punten en Qontent Almere 73. Amersfoort staat vierde met 64 punten.

Qontent Almere heeft overigens nog vier uitwedstrijden voor de boeg en slechts één thuiswedstrijd. Dit alles dankzij een onovertroffen wedstrijdschema van BNL.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Kaarten te koop voor Dutch Open in Topsportcentrum Almere

Kaarten te koop voor Dutch Open in Topsportcentrum Almere

Van woensdag 13 t/m zondag 17 oktober vindt de Dutch Open - dit jaar een international challenge toernooi - plaats in Almere. De…

2 augustus 2021

Viktor Axelsen wint badmintontoernooi Olympische Spelen in Tokio

Viktor Axelsen wint badmintontoernooi Olympische Spelen in Tokio

De Deense badmintonner en voormalig wereldkampioen Viktor Axelsen was in de finale mannenenkelspel in twee games te sterk voor…

2 augustus 2021

Selena Piek: I'm coming home

Selena Piek: I'm coming home

That's it. Our Olympic road is ending in the quarterfinals. Tried to gave it our all but the Koreans were simply better today.

29 juli 2021

Mark Caljouw on final performance in Tokyo: Heartbroken

Mark Caljouw on final performance in Tokyo: Heartbroken

That’s how I am feeling right now. Crazy how sports can go. If you would have told me up front that I would reach the last 16…

29 juli 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!