clubzoeker

Een aquariumwedstrijd voor Almere

Een aquariumwedstrijd voor Almere

Almere heeft zondagmiddag 21 december 2014 in Amsterdam met 1-7 gewonnen van Slotermeer en daarmede handhaaft het team zich keurig op de derde plaats in de Carlton Eredivisie.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Opvallend was dat er meer Almeerse toeschouwers waren dan die van Slotermeer, maar die toeschouwers moesten de verrichtingen van de spelers op één van de banen bijna volledig aan zich voorbij laten gaan. Bij het ontwerp van deze overigens prachtige gifgroene sporthal heeft de architect niet aan de toeschouwers gedacht. Als je de wedstrijd op deze baan wel wil volgen dan ben je genoodzaakt om op de tribune door plexiglas heen te kijken en dat geeft een goed idee hoe vissen zich in een aquarium voelen.

Trainer-coach Erik Staats had er ditmaal voor gekozen om de mannen Stephan Branderhorst en Alex Vlaar te laten dubbelen en die voelden zich als een vis in het water tegen Erwin Molenaar en Eijssens. Van een echte partij was nauwelijks sprake met de cijfers 15-21 en 8-21.

Hoe anders verliep het vrouwendubbel van Cheryl Seinen en Yvonne Sie tegen Raquel Humphris en Jessica Ottenhof. De Almeerse speelsters wonnen de eerste game met 15-21 en er leek niets aan de hand. In de tweede game kwam het Slotermeerduo sterk terug en zij pakten de winst met 21-12. In de derde game was het spannend. Een ruime voorsprong van Seinen en Sie werd verspeeld en Ottenhof en Humphris kwamen zelfs nog op voorsprong met 16-15. Uiteindelijk wonnen de dames de derde game met 19-21.

Justin Teeuwen schitterde vorige week nog in zijn single tegen Mark Caljouw, maar tegen Leon Nottelman ging het een stuk moeizamer. Nottelman won de eerste game verdiend met 21-18 en leek ook de tweede game naar zich toe te trekken, want hij stond steeds op voorsprong. Toch stal Teeuwen de tweede game met 20-22 en perste er zo een derde game uit. En die game liet Teeuwen de vermoeide Nottelman achter zich met 10-21.

Manon Sibbald had in haar single alleen fikse tegenstand van Esther Kuilman in de eerste game (19-21), maar in de tweede game ging Sibbald als een trein en pakte de game en dus de partij met 7-21.

Branderhorst hield in zijn mannensingle zowel in de eerste als de tweede game steeds voldoende afstand van Ralph Starren om niet in gevaar te komen. Branderhorst won met 14-21 en 16-21.

Tamara van der Hoeven speelde een uitstekende eerste game tegen Raquel Humphris en overklaste de Slotermeerse met 12-21. Maar Humphris liet het niet op zich zitten en won de tweede game met 21-12 om vervolgens ook de derde game met 21-14 in eigen huis te houden. Het zou het enige punt zijn voor Slotermeer in deze wedstrijd.

Dave Khodabux en Yvonne Sie stonden tegenover Ralph Starren en Jessica Ottenhof in de eerste mix. Met 16-21 en 21-23 was de winst voor De Buks en Sie en leek het spannender dan het was.

Justin Teeuwen en Cheryl Seinen speelden de eerste game in hun mix Leon Nottelman en Esther Kuilan volkomen weg met 10-21. Vervolgens bakten de Almeerders er in de tweede game helemaal niets van en was het 21-10 voor Slotermeer. In de derde game stonden Teeuwen en Seinen vervolgens voor met 12-18 maar ze lieten toe dat het toch nog 19-18 voor Slotermeer werd. Uiteindelijk waren de Almeerders voldoende bij de les om er 19-21 van te maken, maar het had zo maar verkeerd af kunnen lopen.

Op 3 januari 2015 speelt Qontent Almere in Wateringen de uitwedstrijd tegen Van Zundert / VELO.

De spelers en de begeleiders van Almere verzochten mij om u namens hen prettige feestdagen toe te wensen en alle fans hartelijk te danken voor hun support.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!