SportSport

Amersfoort boekt overwinning op Van Zijderveld

Amersfoort boekt overwinning op Van Zijderveld

In een matte wedstrijd startte de Amersfoortse eredivisionist 2015 met een overwinning, dit ging echter niet van een leien dakje.

SportSport

Ken je Heesche BV al?

Bij de dubbels waren de vrouwen kansloos, de mannen Ruben Jille en Vincent de Vries gingen ook slecht van start maar pakten toch een overwinning. Freek Golinski bleef aan de kant met een rugblessure, zijn vervanger Vincent de Vries deed het prima.

Eric Pang - weer hersteld van ziekte en blessure - begon stroef zonder ritme tegen de sterke Lester Oey. Hij verspeelde de 1e game na een 19-16 voorsprong maar zette dit recht met winst in game 2 en 3. Edwin Ekiring maakte punt 3 door winst in zijn single.

De vrouwen bleven aan de verkeerde kant van de score. Invalster Manouk Los ging brutaal van start tegen Linda Chen en pakte de 1e game, na verlies in de 2e ontspon zich een verwoede strijd welke de Amstelveense Chen net in haar voordeel besliste. Debora Jille, wat grieperig, had het na een zwaar toernooi afgelopen week zwaar en kwam tegen Mireille van Daal niet in haar ritme. Zij moest de eer in twee games laten aan Van Daal.

Met een 3-3 werd evenals in de uitwedstrijd tegen Van Zijderveld begonnen aan de mixen. Ruben Jille en Romy de Laak pakten met een simpele overwinning punt 4.

De andere mix met gelegenheidsmixer Vincent de Vries samen met invalster Debora Jille had het niet makkelijk en het zag er naar uit dat het voor Amersfoort bij vier punten zou blijven deze avond. Maar niets was minder waar. In de 2e game, na een verloren 1e game keerde bij 16-16 in de 2e game het tij en werd als nog een mooie overwinning op Van Barneveld en Chen binnen gesleept.

Door deze overwinning en de nederlaag van Roosteren in Barendrecht is de play-off nu wel zeker. De voorsprong van 15 punten op nummer 5 Roosteren is met nog twee thuiswedstrijden te gaan voldoende om de play-offs in te gaan.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!