SportSport

Amersfoort onderuit tegen Duinwijck

Amersfoort onderuit tegen Duinwijck

In de laatste wedstrijd van de reguliere competitie bewees Amersfoort zichzelf geen goede dienst.

SportSport

Maak kennis met Pim van Veghel!

Tegen het roemruchte Duinwijck werd een gevoelige nederlaag geleden. Duinwijck in tegenstelling tot de laatste competitiewedstrijden nu wel compleet met de Finse en Engelse spelers. Alleen kopvrouw Akvile Stapusaityte ontbrak.

Amersfoort heeft nog steeds maar met één reguliere dame in het team, Gayle Mahulette. Die na een blessureperiode, weer twee partijen voor haar rekening ging nemen en de vaste invalsters Debora Jille en Romy de Laak.

Het begon goed. De mannendubbel van Freek Golinski en Ruben Jille liep goed en via een krappe winst in de 1e game werd in de 2e game de winst eenvoudig binnen geslagen. De vrouwen Debora Jille en Romy de Laak leken op weg naar de 1e winst in dit seizoen, helaas werd het goede spel in de beslissende 3e game niet doorgezet en er werd niet gewonnen.

In de enkelspelen was Gayle Mahulette op weg naar een overwinning in haar 1e enkelspel na een langdurige blessureperiode. Na een onwennig verloren 1e game was er een duidelijke winst in de 2e game leek de overwinning in zicht. Maar Dorien Lups knokte zich terug in de wedstrijd, waarin zij na steeds op achterstand te hebben gestaan in de slotfase de regerende Nederlandse kampioene Mahulette een poets bakte en de overwinning mee naar Haarlem nam. Eric Pang speelde een mooie wedstrijd tegen de Fin Kaisti en won in twee games.

Vincent de Vries nam het op tegen Fin nummer twee Likka Heino. De Amersfoort speler leek vermoeid en dolf het onderspit in twee games, Debora Jille was niet opgewassen tegen de slimme Engelse dubbelspeelster Alexandra Langley.

Restte er voor het team van coach Residay na zes partijen een 2-4 achterstand, welke nog een dragelijk aanzien kon krijgen door de afsluitende mixen te winnen. Maar niets bleek minder waar. De 1e mix van Eric Pang en Gayle Mahulette ,welke voor de 1e keer samenspeelden, werd in drie games geklopt door het duo Kaisti/Timmerman.

In de andere mix werden Ruben Jille en Romy de Laak regelmatig overklast door Langley/Natenstedt, echter bij vlagen leek het Amersfoortse duo de strijd op te pakken maar de winst ging ruim naar Duinwijck 21-17 21-8.

Een vervelende nederlaag in aanloop naar de play-off wedstrijden van 4 en 8 februari, waarin zij stuit op de huidige nummer één DKC.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wereldranglijst Badminton op 6 december 2022: Piek en Tabeling in top 15

Wereldranglijst Badminton op 6 december 2022: Piek en Tabeling in top 15

De wereldranglijst badminton wordt elke week op dinsdag bijgewerkt. Van nummer 25 op 27 september jl. naar nummer 37 vandaag:…

6 december 2022

Tweede Fase van Nederlandse Badminton Eredivisie 2022-2023 begonnen

Tweede Fase van Nederlandse Badminton Eredivisie 2022-2023 begonnen

In Haarlem versloeg thuisploeg Duinwijck mede-titelkandidaat Almere met 6-2 tijdens de tweede fase van de Nederlandse Badminton…

5 december 2022

Smashing wint de eerste handhavingskraker

Smashing wint de eerste handhavingskraker

Zaterdag 3 december, de start van de tweede helft van de Nederlandse Badminton Eredivisie. De eerste helft van de competitie werd…

4 december 2022

Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Badminton is misschien wel één van de populairste activiteiten die we doen als we op vakantie gaan naar de camping.…

29 november 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!