clubzoeker

Amersfoort onderuit tegen Duinwijck

Amersfoort onderuit tegen Duinwijck

In de laatste wedstrijd van de reguliere competitie bewees Amersfoort zichzelf geen goede dienst.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Tegen het roemruchte Duinwijck werd een gevoelige nederlaag geleden. Duinwijck in tegenstelling tot de laatste competitiewedstrijden nu wel compleet met de Finse en Engelse spelers. Alleen kopvrouw Akvile Stapusaityte ontbrak.

Amersfoort heeft nog steeds maar met één reguliere dame in het team, Gayle Mahulette. Die na een blessureperiode, weer twee partijen voor haar rekening ging nemen en de vaste invalsters Debora Jille en Romy de Laak.

Het begon goed. De mannendubbel van Freek Golinski en Ruben Jille liep goed en via een krappe winst in de 1e game werd in de 2e game de winst eenvoudig binnen geslagen. De vrouwen Debora Jille en Romy de Laak leken op weg naar de 1e winst in dit seizoen, helaas werd het goede spel in de beslissende 3e game niet doorgezet en er werd niet gewonnen.

In de enkelspelen was Gayle Mahulette op weg naar een overwinning in haar 1e enkelspel na een langdurige blessureperiode. Na een onwennig verloren 1e game was er een duidelijke winst in de 2e game leek de overwinning in zicht. Maar Dorien Lups knokte zich terug in de wedstrijd, waarin zij na steeds op achterstand te hebben gestaan in de slotfase de regerende Nederlandse kampioene Mahulette een poets bakte en de overwinning mee naar Haarlem nam. Eric Pang speelde een mooie wedstrijd tegen de Fin Kaisti en won in twee games.

Vincent de Vries nam het op tegen Fin nummer twee Likka Heino. De Amersfoort speler leek vermoeid en dolf het onderspit in twee games, Debora Jille was niet opgewassen tegen de slimme Engelse dubbelspeelster Alexandra Langley.

Restte er voor het team van coach Residay na zes partijen een 2-4 achterstand, welke nog een dragelijk aanzien kon krijgen door de afsluitende mixen te winnen. Maar niets bleek minder waar. De 1e mix van Eric Pang en Gayle Mahulette ,welke voor de 1e keer samenspeelden, werd in drie games geklopt door het duo Kaisti/Timmerman.

In de andere mix werden Ruben Jille en Romy de Laak regelmatig overklast door Langley/Natenstedt, echter bij vlagen leek het Amersfoortse duo de strijd op te pakken maar de winst ging ruim naar Duinwijck 21-17 21-8.

Een vervelende nederlaag in aanloop naar de play-off wedstrijden van 4 en 8 februari, waarin zij stuit op de huidige nummer één DKC.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!