SportSport

BCRS-2 behaalt kampioenschap in vierde divisie

BCRS-2 behaalt kampioenschap in vierde divisie

Het tweede competitieteam van Badminton Centrum Ritte-Spijkenisse (BCRS) is vrijdag 23 januari overtuigend kampioen geworden in de 4e divisie.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het BCRS 2 team bestaande uit Monique Pille-Pronk, Jeannette Van de Merwe, Max Gundlach, Luke van Dorp en Vincent Hogendoorn hadden sinds het begin van de competitie een voorsprong van 6 punten opgebouwd en moesten deze voorsprong afgelopen vrijdag te verdedigen tegen de nummer 2 in de poule, The Smashing Fellows 1. Bij behalen van minimaal 2 winstpartijen (van de 8 te spelen partijen) zou het team kampioen worden in de 4e divisie van de landelijke bondscompetitie.

In tennis- en badmintoncentrum Ketelhage in Schiedam waren tal van supporters van BCRS aanwezig om het team naar het kampioenschap te juichen. Vincent en Luke beten het spits af met de herendubbel, en haalden het eerste punt binnen door de partij in twee sets binnen te slepen. Monique en Jeannette, heel het seizoen nog ongeslagen in de damesdubbel, konden deze ongeslagen status die avond helaas niet behouden en verloren de dubbel, waardoor de stand op 1-1 kwam. Toen mocht Luke de wedstrijd vervolgen met zijn single. De eerste set was wat gespannen en ging gelijk op. Hij vocht zich terug van een achterstand en trok de eerste set toch naar zich toe. De tweede set speelde Luke meer ontspannen en had zijn tegenstander geen schijn van kans meer. Hierdoor was het tweede punt, en daarmee het kampioenschap binnengehaald!

Op de rest van de partijen stond geen druk meer, waardoor vrijuit gespeeld kon worden. Uiteindelijk won BCRS 2 de wedstrijd tegen The Smashing Fellows met 6-2.

Door het kampioenschap zal BCRS 2 komend seizoen uitkomen in de derde divisie, net als team 1. BCRS 1 speelde dit jaar tweede divisie, maar door een teleurstellend seizoen zijn zij helaas gedegradeerd.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Vrijdag is de loting verricht voor het badmintonevent op de Olympische Spelen 2024 in Parijs. Selena Piek en Robin Tabeling…

12 july 2024

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Het bondsbestuur heeft vorige maand de principekalender voor het seizoen 2025-2026 goedgekeurd.

26 june 2024

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Badminton Nederland en Badminton Academy Eindhoven hebben vorige week donderdag een handtekening gezet onder een…

25 june 2024

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!