SportSport

BCRS-2 behaalt kampioenschap in vierde divisie

BCRS-2 behaalt kampioenschap in vierde divisie

Het tweede competitieteam van Badminton Centrum Ritte-Spijkenisse (BCRS) is vrijdag 23 januari overtuigend kampioen geworden in de 4e divisie.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het BCRS 2 team bestaande uit Monique Pille-Pronk, Jeannette Van de Merwe, Max Gundlach, Luke van Dorp en Vincent Hogendoorn hadden sinds het begin van de competitie een voorsprong van 6 punten opgebouwd en moesten deze voorsprong afgelopen vrijdag te verdedigen tegen de nummer 2 in de poule, The Smashing Fellows 1. Bij behalen van minimaal 2 winstpartijen (van de 8 te spelen partijen) zou het team kampioen worden in de 4e divisie van de landelijke bondscompetitie.

In tennis- en badmintoncentrum Ketelhage in Schiedam waren tal van supporters van BCRS aanwezig om het team naar het kampioenschap te juichen. Vincent en Luke beten het spits af met de herendubbel, en haalden het eerste punt binnen door de partij in twee sets binnen te slepen. Monique en Jeannette, heel het seizoen nog ongeslagen in de damesdubbel, konden deze ongeslagen status die avond helaas niet behouden en verloren de dubbel, waardoor de stand op 1-1 kwam. Toen mocht Luke de wedstrijd vervolgen met zijn single. De eerste set was wat gespannen en ging gelijk op. Hij vocht zich terug van een achterstand en trok de eerste set toch naar zich toe. De tweede set speelde Luke meer ontspannen en had zijn tegenstander geen schijn van kans meer. Hierdoor was het tweede punt, en daarmee het kampioenschap binnengehaald!

Op de rest van de partijen stond geen druk meer, waardoor vrijuit gespeeld kon worden. Uiteindelijk won BCRS 2 de wedstrijd tegen The Smashing Fellows met 6-2.

Door het kampioenschap zal BCRS 2 komend seizoen uitkomen in de derde divisie, net als team 1. BCRS 1 speelde dit jaar tweede divisie, maar door een teleurstellend seizoen zijn zij helaas gedegradeerd.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
DKC ten onder in finale Nederlandse Badminton Eredivisie

DKC ten onder in finale Nederlandse Badminton Eredivisie

De badmintonners van DKC zijn er niet in geslaagd om voor de tweede keer in de clubgeschiedenis de landstitel te veroveren. De…

27 maart 2023

Selena Piek en Robin Tabeling verliezen halve finale Swiss Open 2023

Selena Piek en Robin Tabeling verliezen halve finale Swiss Open 2023

Selena Piek en Robin Tabeling hebben de halve finale in het gemengddubbel op de Yonex Swiss Open in Basel verloren.

25 maart 2023

Duinwijck uit Haarlem prolongeert landstitel Nederlandse Badminton Eredivisie tijdens finale in Maaspoort Den Bosch

Duinwijck uit Haarlem prolongeert landstitel Nederlandse Badminton Eredivisie tijdens finale in Maaspoort Den Bosch

Duinwijck heeft voor de 28e keer het landskampioenschap veroverd. In de finale play-off Nederlandse Badminton Eredivisie in de…

25 maart 2023

Robin Tabeling en Selena Piek naar halve finale Swiss Open

Robin Tabeling en Selena Piek naar halve finale Swiss Open

De Nederlandse topbadmintonners Robin Tabeling en Selena Piek hebben de halve finale bereikt in het gemengddubbel op de Yonex…

24 maart 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!