SportSport

TB Brabant krijgt verder gestalte: spelers welkom om aan te sluiten!

TB Brabant krijgt verder gestalte: spelers welkom om aan te sluiten!

We hebben als Topsport Badminton in Brabant (TB Brabant in het kort) lang de hoop gehad dat we komend seizoen al zouden kunnen meedraaien in de competitie. Dat is helaas niet haalbaar gebleken. Gelukkig kunnen we wel een aantal hele goede ontwikkelingen melden.

Ken je BC Bahosa al?

Misschien hebben jullie het langs zien komen. Maar Badminton Nederland heeft voor het komend seizoen het competitiereglement gewijzigd. Ons initiatief is een belangrijke katalysator voor deze reglementswijziging geweest. Dat betekent dat teams vrijwillig kunnen degraderen en dat er ook anderszins versoepelingen zijn zodat teams hoger kunnen instromen. Deze wijziging maakt het mogelijk dat Badminton Nederland, naar alle waarschijnlijkheid, haar informele toezegging aan ons gestand kan doen. Dat betekent dat we in het seizoen 2022-2023 kunnen starten met teams in de 3de en 4de divisie. Onze doelstelling blijft dan ook onverkort: binnen 5 jaar een Brabants team in de eredivisie!!

Wanneer gaan we starten?

We gaan van start op 1 februari 2022.

Welke dag en waar?

We gaan trainen op de dinsdagavond, van 20.00 tot 22.00 uur in de kleine hal van Sporthal De Slagen in Waalwijk. We hebben inmiddels een gerenommeerde trainer gevonden die zich in principe langjarig aan TB Brabant gaat verbinden. Op korte termijn horen jullie wie dit is.

Doelstelling TB Brabant

TB Brabant wil graag de verbindende factor zijn tussen Brabantse verenigingen en hun toptalenten. Toptalenten die hun heil elders gaan zoeken omdat ze het spelniveau van hun eigen vereniging zijn ontgroeid. Vaak vertrekken deze spelers naar een vereniging buiten Noord-Brabant. Wij willen ze graag aan TB Brabant verbinden met als doel het spelen op hoog niveau, en daarbij lid blijven van hun eigen vereniging. Als lid, promotor, uithangbord, trainer, inspirator voor andere leden van hun vereniging. We zijn dus geen concurrent, maar bieden toptalenten de kans zich te ontwikkelen binnen hun eigen provincie naar Nederlandse Badminton Eredivisie niveau.

Wat krijgen de verenigingen ervoor terug?

Toptalent blijft behouden als lid van de vereniging en kan daarmee als katalysator werken voor de andere en nieuwe leden. Het spelniveau van de vereniging loopt hierdoor geen schade op, want het toptalent blijft, speelt en traint echter ook bij TB Brabant voor zijn doorontwikkeling als speler.

Iedereen krijgt gratis toegang tot de wedstrijden van TB Brabant, ook als het doel om in de Nederlandse badminton Eredivisie te spelen bereikt wordt. Er wordt keihard gewerkt om van de wedstrijden in de Nederlandse Badminton Eredivisie een mooie gezellige inspiratievolle belevenis te maken. Gewoon een avondje uit en topbadminton beleven. De competitie avonden zullen gepland worden op zaterdagavond.

Voor wie?

Graag komen we in contact met spelers die zich willen aansluiten bij TB Brabant. Jullie blijven ook spelen bij de eigen vereniging. TB Brabant verzorgt één extra kwalitatieve training per week. Uitgangspunt is dat jullie vanaf de zomer 2022 competitie gaan spelen voor TB Brabant.

We willen de trainingen ook zeker open stellen voor spelers die in een later jaar willen instromen in de competitie, maar daarvoor nu een te hoog niveau hebben, en talentvolle spelers, die het niveau van de vierde divisie nog niet hebben, maar dit wel op korte termijn kunnen bereiken. Wij zouden het leuk vinden om met jullie in contact te komen. Doelstelling is dat we vanaf 1 februari met een groep van ongeveer 15 enthousiastelingen van start kunnen gaan!

Initiatiefnemers

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Selena Piek: I'm coming home

Selena Piek: I'm coming home

That's it. Our Olympic road is ending in the quarterfinals. Tried to gave it our all but the Koreans were simply better today.

29 juli 2021

Mark Caljouw on final performance in Tokyo: Heartbroken

Mark Caljouw on final performance in Tokyo: Heartbroken

That’s how I am feeling right now. Crazy how sports can go. If you would have told me up front that I would reach the last 16…

29 juli 2021

Badmintonner Mark Caljouw loopt kwartfinales in enkelspel net mis

Badmintonner Mark Caljouw loopt kwartfinales in enkelspel net mis

Badmintonner Mark Caljouw is op de Olympische Spelen gestrand in de achtste finales. Hij verloor in de knock-outfase in drie…

29 juli 2021

Kwartfinale eindstation voor badmintonners Piek en Seinen op Olympische Zomerspelen in Japan

Kwartfinale eindstation voor badmintonners Piek en Seinen op Olympische Zomerspelen in Japan

De Koreaanse weerstand in de kwartfinale van het badmintontoernooi op de Olympische Zomerspelen in Tokio was uiteindelijk te…

29 juli 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!