SportSport

Cruciale openingswedstrijd Tabeling en Piek tegen Koreanen

Cruciale openingswedstrijd Tabeling en Piek tegen Koreanen

De eerste speelronden van het Olympische badmintontoernooi in Tokio zijn gepubliceerd en topbadmintonners Robin Tabeling en Selena Piek openen tegen Seungjae Seo en Yujung Chae uit Korea. Winst lijkt noodzakelijk om de groepsfase uit te komen.

Ken je BC Flits al?

Klik hier voor het speelschema van de Nederlandse badmintonners.

Zaterdag 24 juli om 10:20 uur lokale tijd (in Tokio is het 7 uur láter dan in Nederland) spelen Tabeling en Piek tegen de nummers 6 van de wereld. Tijdens de All England van 2020 - pal aan het begin van de coronapandemie in Europa - waren de Aziaten in 36 minuten met 21-16 en 21-19 te sterk voor de Nederlanders.

Later op de dag, in de tweede sessie, neemt Piek het met Cheryl Seinen (zie artikelfoto) op tegen Canadezen Rachel Honderich en Kristen Tsai (WR24). Deze Noord-Amerikanen zullen met enig vertrouwen de wedstrijd tegemoet gaan: de onderlinge head-to-head is 0-2 in het voordeel van Honderich en Tsai. De resultaten dateren echter uit 2019, de voorspellende waarde is daardoor gering.

Wereldkampioenen als tegenstander

Op zondag 25 juli komt Piek voor de derde keer in actie en dan in haar gemengddubbel groepswedstrijd met Tabeling tegen de nummers 1 van de wereld uit China: Si Wei Zheng en Ya Qiong Huang. Een stunt tegen de Chinezen is zeker en vast mogelijk, maar hangt tijdens een toernooi als de Olympisch Zomerspelen wellicht wat minder in de lucht.

Op het moment van schrijven is alleen het speelschema voor de eerste twee dagen bekend op olympics.com. Van Mark Caljouw weten we dat hij op maandag 26 juli speelt tegen Israëler Misha Zilberman, tijdstip volgt. Op de speciale TOKYO2020-pagina vind je het actuele wedstrijdschema en handige informatie.

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Selena Piek: I'm coming home

Selena Piek: I'm coming home

That's it. Our Olympic road is ending in the quarterfinals. Tried to gave it our all but the Koreans were simply better today.

29 juli 2021

Mark Caljouw on final performance in Tokyo: Heartbroken

Mark Caljouw on final performance in Tokyo: Heartbroken

That’s how I am feeling right now. Crazy how sports can go. If you would have told me up front that I would reach the last 16…

29 juli 2021

Badmintonner Mark Caljouw loopt kwartfinales in enkelspel net mis

Badmintonner Mark Caljouw loopt kwartfinales in enkelspel net mis

Badmintonner Mark Caljouw is op de Olympische Spelen gestrand in de achtste finales. Hij verloor in de knock-outfase in drie…

29 juli 2021

Kwartfinale eindstation voor badmintonners Piek en Seinen op Olympische Zomerspelen in Japan

Kwartfinale eindstation voor badmintonners Piek en Seinen op Olympische Zomerspelen in Japan

De Koreaanse weerstand in de kwartfinale van het badmintontoernooi op de Olympische Zomerspelen in Tokio was uiteindelijk te…

29 juli 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!