Cruciale openingswedstrijd Tabeling en Piek tegen Koreanen

Cruciale openingswedstrijd Tabeling en Piek tegen Koreanen

De eerste speelronden van het Olympische badmintontoernooi in Tokio zijn gepubliceerd en topbadmintonners Robin Tabeling en Selena Piek openen tegen Seungjae Seo en Yujung Chae uit Korea. Winst lijkt noodzakelijk om de groepsfase uit te komen.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Klik hier voor het speelschema van de Nederlandse badmintonners.

Zaterdag 24 juli om 10:20 uur lokale tijd (in Tokio is het 7 uur láter dan in Nederland) spelen Tabeling en Piek tegen de nummers 6 van de wereld. Tijdens de All England van 2020 - pal aan het begin van de coronapandemie in Europa - waren de Aziaten in 36 minuten met 21-16 en 21-19 te sterk voor de Nederlanders.

Later op de dag, in de tweede sessie, neemt Piek het met Cheryl Seinen (zie artikelfoto) op tegen Canadezen Rachel Honderich en Kristen Tsai (WR24). Deze Noord-Amerikanen zullen met enig vertrouwen de wedstrijd tegemoet gaan: de onderlinge head-to-head is 0-2 in het voordeel van Honderich en Tsai. De resultaten dateren echter uit 2019, de voorspellende waarde is daardoor gering.

Wereldkampioenen als tegenstander

Op zondag 25 juli komt Piek voor de derde keer in actie en dan in haar gemengddubbel groepswedstrijd met Tabeling tegen de nummers 1 van de wereld uit China: Si Wei Zheng en Ya Qiong Huang. Een stunt tegen de Chinezen is zeker en vast mogelijk, maar hangt tijdens een toernooi als de Olympisch Zomerspelen wellicht wat minder in de lucht.

Op het moment van schrijven is alleen het speelschema voor de eerste twee dagen bekend op olympics.com. Van Mark Caljouw weten we dat hij op maandag 26 juli speelt tegen Israëler Misha Zilberman, tijdstip volgt. Op de speciale TOKYO2020-pagina vind je het actuele wedstrijdschema en handige informatie.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!