clubzoeker

Cruciale openingswedstrijd Tabeling en Piek tegen Koreanen

Cruciale openingswedstrijd Tabeling en Piek tegen Koreanen

De eerste speelronden van het Olympische badmintontoernooi in Tokio zijn gepubliceerd en topbadmintonners Robin Tabeling en Selena Piek openen tegen Seungjae Seo en Yujung Chae uit Korea. Winst lijkt noodzakelijk om de groepsfase uit te komen.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Klik hier voor het speelschema van de Nederlandse badmintonners.

Zaterdag 24 juli om 10:20 uur lokale tijd (in Tokio is het 7 uur láter dan in Nederland) spelen Tabeling en Piek tegen de nummers 6 van de wereld. Tijdens de All England van 2020 - pal aan het begin van de coronapandemie in Europa - waren de Aziaten in 36 minuten met 21-16 en 21-19 te sterk voor de Nederlanders.

Later op de dag, in de tweede sessie, neemt Piek het met Cheryl Seinen (zie artikelfoto) op tegen Canadezen Rachel Honderich en Kristen Tsai (WR24). Deze Noord-Amerikanen zullen met enig vertrouwen de wedstrijd tegemoet gaan: de onderlinge head-to-head is 0-2 in het voordeel van Honderich en Tsai. De resultaten dateren echter uit 2019, de voorspellende waarde is daardoor gering.

Wereldkampioenen als tegenstander

Op zondag 25 juli komt Piek voor de derde keer in actie en dan in haar gemengddubbel groepswedstrijd met Tabeling tegen de nummers 1 van de wereld uit China: Si Wei Zheng en Ya Qiong Huang. Een stunt tegen de Chinezen is zeker en vast mogelijk, maar hangt tijdens een toernooi als de Olympisch Zomerspelen wellicht wat minder in de lucht.

Op het moment van schrijven is alleen het speelschema voor de eerste twee dagen bekend op olympics.com. Van Mark Caljouw weten we dat hij op maandag 26 juli speelt tegen Israëler Misha Zilberman, tijdstip volgt. Op de speciale TOKYO2020-pagina vind je het actuele wedstrijdschema en handige informatie.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Bamito wint Participation Award van Badminton World Federation

Bamito wint Participation Award van Badminton World Federation

Badminton Nederland heeft een fantastische prijs gewonnen op de Annual General Meeting (AGM) van de Badminton World Federation…

27 mei 2023

Uitspraak Tuchtcommissie inzake invallen in de bondscompetitie

Uitspraak Tuchtcommissie inzake invallen in de bondscompetitie

De Tuchtcommissie van Badminton Nederland heeft op woensdag 19 april jl. een uitspraak gedaan. De uitspraak betrof het beroep dat…

26 mei 2023

Almere wint VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023

Almere wint VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023

In de finale van het bekertoernooi van Badminton Nederland in Den Haag was de formatie uit Flevoland met 3-0 te sterk voor DKC 2.

20 mei 2023

Badmintonservice die niemand kon stoppen, wordt verboden

Badmintonservice die niemand kon stoppen, wordt verboden

In een sporthal ergens in Denemarken ontwikkelde Marcus Rindshoj een vernietigend badmintonwapen. Een nieuwe service, die…

17 mei 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!