Cruciale openingswedstrijd Tabeling en Piek tegen Koreanen

Cruciale openingswedstrijd Tabeling en Piek tegen Koreanen

De eerste speelronden van het Olympische badmintontoernooi in Tokio zijn gepubliceerd en topbadmintonners Robin Tabeling en Selena Piek openen tegen Seungjae Seo en Yujung Chae uit Korea. Winst lijkt noodzakelijk om de groepsfase uit te komen.

clubzoeker

Ken je BC Flits al?

Klik hier voor het speelschema van de Nederlandse badmintonners.

Zaterdag 24 juli om 10:20 uur lokale tijd (in Tokio is het 7 uur láter dan in Nederland) spelen Tabeling en Piek tegen de nummers 6 van de wereld. Tijdens de All England van 2020 - pal aan het begin van de coronapandemie in Europa - waren de Aziaten in 36 minuten met 21-16 en 21-19 te sterk voor de Nederlanders.

Later op de dag, in de tweede sessie, neemt Piek het met Cheryl Seinen (zie artikelfoto) op tegen Canadezen Rachel Honderich en Kristen Tsai (WR24). Deze Noord-Amerikanen zullen met enig vertrouwen de wedstrijd tegemoet gaan: de onderlinge head-to-head is 0-2 in het voordeel van Honderich en Tsai. De resultaten dateren echter uit 2019, de voorspellende waarde is daardoor gering.

Wereldkampioenen als tegenstander

Op zondag 25 juli komt Piek voor de derde keer in actie en dan in haar gemengddubbel groepswedstrijd met Tabeling tegen de nummers 1 van de wereld uit China: Si Wei Zheng en Ya Qiong Huang. Een stunt tegen de Chinezen is zeker en vast mogelijk, maar hangt tijdens een toernooi als de Olympisch Zomerspelen wellicht wat minder in de lucht.

Op het moment van schrijven is alleen het speelschema voor de eerste twee dagen bekend op olympics.com. Van Mark Caljouw weten we dat hij op maandag 26 juli speelt tegen Israëler Misha Zilberman, tijdstip volgt. Op de speciale TOKYO2020-pagina vind je het actuele wedstrijdschema en handige informatie.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wake Up Call voor badmintonspelers die denken dat ze de Olympische Spelen gaan halen

Wake Up Call voor badmintonspelers die denken dat ze de Olympische Spelen gaan halen

In de afgelopen 22 jaar hebben de volgende vrouwen zich voor de olympische spelen geplaatst in het enkelspel: Judith Meulendijks,…

16 augustus 2022

Waarom zou je badmintonner Joran Kweekel sponsoren?

Waarom zou je badmintonner Joran Kweekel sponsoren?

Op die vraag heeft top 100 speler Joran Kweekel (24 jaar) nog geen scherp antwoord. Op de vraag waarom hij zo wisselvallig kan…

16 augustus 2022

Viermaal Nederlands goud op Europese Veteranen Kampioenschappen 2022

Viermaal Nederlands goud op Europese Veteranen Kampioenschappen 2022

Vorige week waren de Europese Veteranen Kampioenschappen 2022 in Slovenië. De Nederlandse ploeg ging met een tas vol…

15 augustus 2022

Paul de Wit: mijn dochter Kirsten haalt absoluut de Olympische Spelen

Paul de Wit: mijn dochter Kirsten haalt absoluut de Olympische Spelen

Het leuke van een podcast is dat je iemands stem hoort en deze niet louter hoeft in te beelden op basis van diens geschreven…

10 augustus 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!