clubzoeker

Cruciale openingswedstrijd Tabeling en Piek tegen Koreanen

Cruciale openingswedstrijd Tabeling en Piek tegen Koreanen

De eerste speelronden van het Olympische badmintontoernooi in Tokio zijn gepubliceerd en topbadmintonners Robin Tabeling en Selena Piek openen tegen Seungjae Seo en Yujung Chae uit Korea. Winst lijkt noodzakelijk om de groepsfase uit te komen.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Klik hier voor het speelschema van de Nederlandse badmintonners.

Zaterdag 24 juli om 10:20 uur lokale tijd (in Tokio is het 7 uur láter dan in Nederland) spelen Tabeling en Piek tegen de nummers 6 van de wereld. Tijdens de All England van 2020 - pal aan het begin van de coronapandemie in Europa - waren de Aziaten in 36 minuten met 21-16 en 21-19 te sterk voor de Nederlanders.

Later op de dag, in de tweede sessie, neemt Piek het met Cheryl Seinen (zie artikelfoto) op tegen Canadezen Rachel Honderich en Kristen Tsai (WR24). Deze Noord-Amerikanen zullen met enig vertrouwen de wedstrijd tegemoet gaan: de onderlinge head-to-head is 0-2 in het voordeel van Honderich en Tsai. De resultaten dateren echter uit 2019, de voorspellende waarde is daardoor gering.

Wereldkampioenen als tegenstander

Op zondag 25 juli komt Piek voor de derde keer in actie en dan in haar gemengddubbel groepswedstrijd met Tabeling tegen de nummers 1 van de wereld uit China: Si Wei Zheng en Ya Qiong Huang. Een stunt tegen de Chinezen is zeker en vast mogelijk, maar hangt tijdens een toernooi als de Olympisch Zomerspelen wellicht wat minder in de lucht.

Op het moment van schrijven is alleen het speelschema voor de eerste twee dagen bekend op olympics.com. Van Mark Caljouw weten we dat hij op maandag 26 juli speelt tegen Israëler Misha Zilberman, tijdstip volgt. Op de speciale TOKYO2020-pagina vind je het actuele wedstrijdschema en handige informatie.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Jorrit de Ruiter: competitie tijdens avondlockdown onverantwoord

Jorrit de Ruiter: competitie tijdens avondlockdown onverantwoord

Gisteren kwam het besluit van Badminton Nederland dat de competities in de maand december gewoon door gaan. Ik heb er nog eens…

1 december 2021

Waarom wil je lid zijn van Badminton Nederland?

Waarom wil je lid zijn van Badminton Nederland?

Niet alleen zijn er voordelen voor Badminton Nederland en haar verenigingen, ook voor leden zit er een voordeel aan om aangemeld…

1 december 2021

Voortgang competities december 2021: de competitie gaat door!

Voortgang competities december 2021: de competitie gaat door!

Badminton Nederland heeft besloten om de competities de komende drie weken voort te zetten. Hieronder lichten we dit besluit toe.

30 november 2021

Jan Helmond unaniem gekozen tot voorzitter Badminton Nederland

Jan Helmond unaniem gekozen tot voorzitter Badminton Nederland

De Bondsvergadering van Badminton Nederland heeft afgelopen zaterdag 27 november jl. unaniem een nieuwe voorzitter gekozen: Jan…

29 november 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!