clubzoeker

De Nationale IQ test bewijst het: van badminton word je slim!

De Nationale IQ test bewijst het: van badminton word je slim!

Woensdagavond 21 januari hebben Stephan Melein en Conny Cashoek de BVA vertegenwoordigd in studio 24 om deel te nemen aan de nationale IQ test.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Na urenlange voorbereiding op internet, 3 x de Dikke van Dalen te hebben doorgelezen, alle tafels van 1 t/m 1339 uit het hoofd te hebben geleerd en een half jaar lang de geheugentrainer van omroep MAX te hebben gespeeld waren we er klaar voor (dachten we). Om half zeven moesten we aanwezig zijn in de studio en stipt als wij zijn, waren we er natuurlijk ruim op tijd om vervolgens anderhalf uur te wachten in een snikhete ruimte samen met 250 andere deelnemers. Je begrijpt, dit kwam ons IQ niet bepaald ten goede vooral toen ook de koffie nog eens op bleek te zijn.

Rond kwart over acht had iedereen zijn plaatsje op de tribune gevonden met het bijbehorende stemkastje en na het verplichte rondje juichen en klappen oefenen ging het dan gebeuren. We waren in elk geval al opgelucht dat we niet als laatsten konden eindigen omdat bij de prominenten de ouwehoeren meespeelden, die konden we zeker wel verslaan. Bovendien was de tune van ons vak ook de welbekende hymne We are the champions, dus wat kon er eigenlijk misgaan?

Bij de eerste taalvragen verspeelden we direct al een aantal punten doordat we beiden wat ruzie hadden met het stemkastje en dus te vroeg of te laat of verkeerd drukten (smoezenboek deel 2). Thuis is het op de een of andere manier altijd gemakkelijker, daar lopen geen cameramensen net voor het beeldscherm langs of heb je niemand naast je zitten die hardop zit mee te rekenen of te denken. Als je die thuis wel hebt zet je hem buiten de deur maar dat ging hier helaas niet (smoezenboek deel 3 en 4). Inmiddels raakten we toch aardig op dreef en konden we nog even hopen op eeuwige roem. In onze flitsende Adidas trainingspakken en Qontent shirts hadden we immers al een psychologische voorsprong op de toch duidelijk minder geklede andere badmintonners, tafeltennissers, tennissers, roeiers en motorrijders.

Lees de rest van dit artikel op de website van BV Almere.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wereldranglijst Badminton op 6 december 2022: Piek en Tabeling in top 15

Wereldranglijst Badminton op 6 december 2022: Piek en Tabeling in top 15

De wereldranglijst badminton wordt elke week op dinsdag bijgewerkt. Van nummer 25 op 27 september jl. naar nummer 37 vandaag:…

6 december 2022

Tweede Fase van Nederlandse Badminton Eredivisie 2022-2023 begonnen

Tweede Fase van Nederlandse Badminton Eredivisie 2022-2023 begonnen

In Haarlem versloeg thuisploeg Duinwijck mede-titelkandidaat Almere met 6-2 tijdens de tweede fase van de Nederlandse Badminton…

5 december 2022

Smashing wint de eerste handhavingskraker

Smashing wint de eerste handhavingskraker

Zaterdag 3 december, de start van de tweede helft van de Nederlandse Badminton Eredivisie. De eerste helft van de competitie werd…

4 december 2022

Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Badminton is misschien wel één van de populairste activiteiten die we doen als we op vakantie gaan naar de camping.…

29 november 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!