SportSport

De Nationale IQ test bewijst het: van badminton word je slim!

De Nationale IQ test bewijst het: van badminton word je slim!

Woensdagavond 21 januari hebben Stephan Melein en Conny Cashoek de BVA vertegenwoordigd in studio 24 om deel te nemen aan de nationale IQ test.

clubzoeker

Ken je Leeuwarder BC al?

Na urenlange voorbereiding op internet, 3 x de Dikke van Dalen te hebben doorgelezen, alle tafels van 1 t/m 1339 uit het hoofd te hebben geleerd en een half jaar lang de geheugentrainer van omroep MAX te hebben gespeeld waren we er klaar voor (dachten we). Om half zeven moesten we aanwezig zijn in de studio en stipt als wij zijn, waren we er natuurlijk ruim op tijd om vervolgens anderhalf uur te wachten in een snikhete ruimte samen met 250 andere deelnemers. Je begrijpt, dit kwam ons IQ niet bepaald ten goede vooral toen ook de koffie nog eens op bleek te zijn.

Rond kwart over acht had iedereen zijn plaatsje op de tribune gevonden met het bijbehorende stemkastje en na het verplichte rondje juichen en klappen oefenen ging het dan gebeuren. We waren in elk geval al opgelucht dat we niet als laatsten konden eindigen omdat bij de prominenten de ouwehoeren meespeelden, die konden we zeker wel verslaan. Bovendien was de tune van ons vak ook de welbekende hymne We are the champions, dus wat kon er eigenlijk misgaan?

Bij de eerste taalvragen verspeelden we direct al een aantal punten doordat we beiden wat ruzie hadden met het stemkastje en dus te vroeg of te laat of verkeerd drukten (smoezenboek deel 2). Thuis is het op de een of andere manier altijd gemakkelijker, daar lopen geen cameramensen net voor het beeldscherm langs of heb je niemand naast je zitten die hardop zit mee te rekenen of te denken. Als je die thuis wel hebt zet je hem buiten de deur maar dat ging hier helaas niet (smoezenboek deel 3 en 4). Inmiddels raakten we toch aardig op dreef en konden we nog even hopen op eeuwige roem. In onze flitsende Adidas trainingspakken en Qontent shirts hadden we immers al een psychologische voorsprong op de toch duidelijk minder geklede andere badmintonners, tafeltennissers, tennissers, roeiers en motorrijders.

Lees de rest van dit artikel op de website van BV Almere.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!