DKC begint nieuwe jaar met 8-0 zege

DKC begint nieuwe jaar met 8-0 zege

De badmintonners van BC DKC zijn het jaar 2015 uitstekend begonnen. De koploper van de Carlton Eredivisie versloeg zondag het Limburgse BC Victoria met 8-0.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Alle partijen gingen in twee games naar de thuisploeg, op de beide damessingles na. Door de ruime overwinning mag DKC zich definitief gaan opmaken voor de play-offs, die begin februari worden afgewerkt.

De spelers van DKC leken totaal niet te kampen met eventuele naweeën van de feestdagen. Ze oogden scherp, wat direct resulteerde in een 2-0 voorsprong. Het herendubbel, wederom bestaande uit Michiel Kruijt en Thomas Wijers, legden met 21-15 en 21-17 Birger Abts en Ben Maes over de knie. Alida Chen en Ginny Severien hadden in de eerste game de nodige moeite met Ann Knaepen en Meta Knuth getuige de 21-19 gamestand. Daarna was het verzet van de Victoria-vrouwen gebroken: 21-9 voor Chen en Severien.

Ook Mark Caljouw moest even op gang komen in zijn single tegen Abts, maar pakte wel game één met 21-18. Daarna zette de Haagse kopman de turbo erop en daar had zijn tegenstander geen antwoord op: 21-8. Dennis van Daalen de Jel hoefde zich niet bovenmatig in te spannen om invaller Milan van Renselaar op een 21-7 en 21-6 nederlaag te trakteren. Zowel Severien en Chen verloren hun eerste game tegen respectievelijk Lieke Maes en Knaepen. Daarna toonden de DKC'sters hun veerkracht, want ze wonnen beide hun wedstrijd alsnog in drie games.

In de mixed dubbels had DKC weinig meer te duchten van Victoria. Caljouw en Daisy Bommeleyn grepen alweer hun elfde winst als koppel dit seizoen. Met 21-11 en 21-7 werden Van Renselaar en Lieke Maes aan de kant gezet. Op de andere baan zorgden Kruijt en Veerle Wijers voor de 8-0 eindstand. Zij waren veel te goed voor Ben Maes en Knuth.

Dankzij de zege staat DKC nog steviger aan kop van de Eredivisie. Dat heeft ook te maken met het feit dat nummer twee Duinwijck dit weekend ‘slechts’ met 5-3 won van BV Slotermeer. Het verschil tussen de teams is, met nog twee duels te gaan in de reguliere competitie, acht punten. DKC lijkt dan ook als nummer één te eindigen. In dat geval treft het in de play-offs de nummer vier van de ranglijst. Dat is op dit moment BC Amersfoort dat elf punten achterstand heeft op BV Almere, dat derde staat. De play-offs worden in de week van 2 tot en met 8 februari afgewerkt. Maar voor het zover is, staan er nog twee 'normale' speelrondes op het programma. Te beginnen op zaterdag 17 januari. Dan neemt DKC het in Amstelveen op tegen Van Zijderveld. De aanvang is 18.00 uur.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!