SportSport

DKC begint nieuwe jaar met 8-0 zege

DKC begint nieuwe jaar met 8-0 zege

De badmintonners van BC DKC zijn het jaar 2015 uitstekend begonnen. De koploper van de Carlton Eredivisie versloeg zondag het Limburgse BC Victoria met 8-0.

SportSport

Ken je BC Drachten al?

Alle partijen gingen in twee games naar de thuisploeg, op de beide damessingles na. Door de ruime overwinning mag DKC zich definitief gaan opmaken voor de play-offs, die begin februari worden afgewerkt.

De spelers van DKC leken totaal niet te kampen met eventuele naweeën van de feestdagen. Ze oogden scherp, wat direct resulteerde in een 2-0 voorsprong. Het herendubbel, wederom bestaande uit Michiel Kruijt en Thomas Wijers, legden met 21-15 en 21-17 Birger Abts en Ben Maes over de knie. Alida Chen en Ginny Severien hadden in de eerste game de nodige moeite met Ann Knaepen en Meta Knuth getuige de 21-19 gamestand. Daarna was het verzet van de Victoria-vrouwen gebroken: 21-9 voor Chen en Severien.

Ook Mark Caljouw moest even op gang komen in zijn single tegen Abts, maar pakte wel game één met 21-18. Daarna zette de Haagse kopman de turbo erop en daar had zijn tegenstander geen antwoord op: 21-8. Dennis van Daalen de Jel hoefde zich niet bovenmatig in te spannen om invaller Milan van Renselaar op een 21-7 en 21-6 nederlaag te trakteren. Zowel Severien en Chen verloren hun eerste game tegen respectievelijk Lieke Maes en Knaepen. Daarna toonden de DKC'sters hun veerkracht, want ze wonnen beide hun wedstrijd alsnog in drie games.

In de mixed dubbels had DKC weinig meer te duchten van Victoria. Caljouw en Daisy Bommeleyn grepen alweer hun elfde winst als koppel dit seizoen. Met 21-11 en 21-7 werden Van Renselaar en Lieke Maes aan de kant gezet. Op de andere baan zorgden Kruijt en Veerle Wijers voor de 8-0 eindstand. Zij waren veel te goed voor Ben Maes en Knuth.

Dankzij de zege staat DKC nog steviger aan kop van de Eredivisie. Dat heeft ook te maken met het feit dat nummer twee Duinwijck dit weekend ‘slechts’ met 5-3 won van BV Slotermeer. Het verschil tussen de teams is, met nog twee duels te gaan in de reguliere competitie, acht punten. DKC lijkt dan ook als nummer één te eindigen. In dat geval treft het in de play-offs de nummer vier van de ranglijst. Dat is op dit moment BC Amersfoort dat elf punten achterstand heeft op BV Almere, dat derde staat. De play-offs worden in de week van 2 tot en met 8 februari afgewerkt. Maar voor het zover is, staan er nog twee 'normale' speelrondes op het programma. Te beginnen op zaterdag 17 januari. Dan neemt DKC het in Amstelveen op tegen Van Zijderveld. De aanvang is 18.00 uur.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
DKC behoudt koppositie na zege op Almere

DKC behoudt koppositie na zege op Almere

Met de play-off wedstrijden voor plaatsing van de finale van vorig jaar nog vers in het geheugen stond afgelopen weekend de…

25 september 2023

Smashing verliest nipt van VELO

Smashing verliest nipt van VELO

VELO was dit weekend de tegenstander. In de herendubbel speelde Teun samen met Timo tegen Jim Middelburg en Mees Janssen. Helaas…

25 september 2023

Almere onderuit bij DKC

Almere onderuit bij DKC

Zaterdagavond vond in sporthal Hogeveld in Den Haag de wedstrijd plaats tussen DKC tegen Almere in de tweede ronde van de…

24 september 2023

Dopingbijeenkomsten voor trainers en ouders

Dopingbijeenkomsten voor trainers en ouders

Op zaterdag 14 oktober organiseert Badminton Nederland in samenwerking met de Dopingautoriteit tijdens de Yonex Dutch Open een…

20 september 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!