Het signaleren en analyseren van trends kost tijd

Het signaleren en analyseren van trends kost tijd
Moederdag 2019

Op de vernieuwde site van badmintonline.nl is er nu ook de mogelijkheid om een waardering uit te spreken over het artikel. Je hebt vier opties: interessant, grappig, irrelevant en vervelend.

› alles over het Badminton Festival!

Het aantal dat hier een mening over uitspreekt word bijgehouden en het percentage dat elke keuze krijgt ook.

Het overgrote gedeelte van mensen die stukjes lezen geeft geen oordeel op deze manier. Het laatste stukje van Huynh Nhut Duong had op het moment dat ik dit schrijf 583 views en er hadden 17 personen een stem gegeven. In de 4 keuzevakken staat de teller op 76% interessant, 6% op grappig, 12% irrelevant en ook 6% op vervelend.

Deze cijfers geven natuurlijk geen duidelijk beeld van wat de 583 lezers van dit stukje denken, maar het geeft wel aan dat er een aantal idioten tussenzit. En als ik het zo zeg, dan is dat omdat ik nu eenmaal geen echte krachttermen mag gebruiken op de site.

Er is iemand die veel tijd steekt in het analyseren van spelers in Azië en met hetgeen daar uit komt aan de slag gaat door het tegen het licht van ontwikkelingen te houden die zich zowel in Denemarken als Azië afspelen. Je hoeft het natuurlijk niet eens te zijn met hetgeen wordt aangeleverd als conclusie, maar het bespaart je wel een hoop werk en tijd als je zelf op zoek 'zou' zijn naar ontwikkelingen. Je hoeft het werk van de schrijver nu enkel nog maar te controleren en er eventueel je eigen conclusie aan te hangen. Het ontdekken of signaleren van trends en het beschrijven daarvan kan ons heel veel tijd besparen in jeugdopleidingen waar we op dit moment niet eens achter de feiten aan lopen maar gewoon helemaal niet mee tellen.

Ik ben dan ook benieuwd wat de 12% te vertellen heeft of het feit dat zij aangeven dat het stuk niet relevant is? Maakt het niet uit omdat we in Nederland toch nooit iets zullen bereiken, maakt het niet uit omdat de schrijver het fout heeft? Of maakt het niet uit omdat de lezer er niets van begrijpt? Ik kan me met moeite nog iets voorstellen bij de 12% alhoewel ik geen enkele uitleg als goed zou bestempelen. De 6% die klikken op vervelend die begrijp ik echt helemaal niet, als ik iets lees wat vervelend is dan stop ik en neem verder geen moeite op zulke onzin te reageren.

Op deze site wordt meer gedaan aan ontwikkeling van onze sport dan dat er in 25 jaar bij BNL gedaan is en hier is het gratis. De mensen die door jou en mij worden betaald kennis te delen, trends te ontdekken en te beschrijven en mee te helpen het niveau van de Nederlandse trainers omhoog te helpen doen NIETS op dit gebied. Misschien is dit elitaire groepje bang voor een waarderingscijfer zoals hier, en als je nu maar niet uitkomt voor je mening en je nu maar niet hoeft te laten zien dat iets weet dan heb je nog het voordeel van de twijfel.

Als ik hoor dat de VBO niet voldoende geld heeft om meerdere topcoaches per jaar naar bijscholingen te krijgen en dus maar moet putten uit wat er wel beschikbaar is in Nederland dan zeg ik dat BNL iets fundamenteels verkeerd doet. Waarom heeft de VBO niet een weekend per jaar de beschikking over de Deense bondscoaches voor een bijscholing? Of als dat te 'duur' is voor BNL dan zou ik zeggen: waar zijn de technische stukken van de nationale coaches. Hoeveel hebben we er in alle groepen, een stuk of zes?

Als ze allemaal een hoogwaardig stuk per jaar schrijven, dan krijgen we als de betalers van hun loon, vergoeding en/of reiskosten ten minste nog IETS terug. En je hoeft niet bang te zijn voor de uitgesproken waardering van de stukken, dat is gelukkig nog steeds anoniem op deze site.

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Selena Piek en Cheryl Seinen door naar tweede ronde WK Badminton

Selena Piek en Cheryl Seinen door naar tweede ronde WK Badminton

Bij de Total BWF Wereldkampioenschappen 2019 in Basel is het koppel Selena Piek / Cheryl Seinen door naar de tweede ronde in het…

19 augustus 2019

Nederlandse parabadmintonners in actie bij WK Para-Badminton 2019

Nederlandse parabadmintonners in actie bij WK Para-Badminton 2019

Op dinsdag 20 augustus starten de TOTAL BWF Para-Badminton World Championships 2019 in Basel en zullen Joshua Donker, Megan…

18 augustus 2019

Wereldkampioenschappen Badminton 2019 morgen van start in Basel

Wereldkampioenschappen Badminton 2019 morgen van start in Basel

Morgen starten in het Zwitser Basel de Total BWF Wereldkampioenschappen die tot en met zondag 25 augustus 2019 duren en waar op 5…

18 augustus 2019

Badminton Nederland verloor 15% van haar jeugdleden in 2018

Badminton Nederland verloor 15% van haar jeugdleden in 2018

Badminton beschikt over een enorm potentieel. Niet veel sporten zijn van de camping tot aan het allerhoogste, de Olympische…

11 augustus 2019

Georgy van Soerland-Trouerbach en Marielle van der Woerdt wereldkampioen veteranenbadminton WD45

Georgy van Soerland-Trouerbach en Marielle van der Woerdt wereldkampioen veteranenbadminton WD45

Prachtige prestaties van de Nederlandse afvaardiging naar de Wereldkampioenschappen Veteranen in Katowice, Polen. Georgy van…

11 augustus 2019

Mark Caljouw loot tegen nummer 15 van de wereld tijdens WK Badminton in Zwitserland

Mark Caljouw loot tegen nummer 15 van de wereld tijdens WK Badminton in Zwitserland

Vandaag is de loting gepubliceerd van de TOTAL BWF World Championships 2019 in Basel, Zwitserland. Voor Nederlands Kampioen…

5 augustus 2019

Deense nummer twee Line Kjaersfeldt komt badmintonnen bij Haagse DKC

Deense nummer twee Line Kjaersfeldt komt badmintonnen bij Haagse DKC

Niet alleen heeft Mark zijn contract verlengd, hij heeft ook niemand minder dan zijn vriendin Line Kjærsfeldt zo enthousiast…

2 augustus 2019

Japans duo van wereldklasse te sterk voor Robin Tabeling en Jelle Maas

Japans duo van wereldklasse te sterk voor Robin Tabeling en Jelle Maas

Helaas geen kwartfinale plek voor onze Robin Tabeling en Jelle Maas bij de Toyota Thailand Open 2019.

1 augustus 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!