Het signaleren en analyseren van trends kost tijd

Het signaleren en analyseren van trends kost tijd

Op de vernieuwde site van badmintonline.nl is er nu ook de mogelijkheid om een waardering uit te spreken over het artikel. Je hebt vier opties: interessant, grappig, irrelevant en vervelend.

Het aantal dat hier een mening over uitspreekt word bijgehouden en het percentage dat elke keuze krijgt ook.

Het overgrote gedeelte van mensen die stukjes lezen geeft geen oordeel op deze manier. Het laatste stukje van Huynh Nhut Duong had op het moment dat ik dit schrijf 583 views en er hadden 17 personen een stem gegeven. In de 4 keuzevakken staat de teller op 76% interessant, 6% op grappig, 12% irrelevant en ook 6% op vervelend.

Deze cijfers geven natuurlijk geen duidelijk beeld van wat de 583 lezers van dit stukje denken, maar het geeft wel aan dat er een aantal idioten tussenzit. En als ik het zo zeg, dan is dat omdat ik nu eenmaal geen echte krachttermen mag gebruiken op de site.

Er is iemand die veel tijd steekt in het analyseren van spelers in Azië en met hetgeen daar uit komt aan de slag gaat door het tegen het licht van ontwikkelingen te houden die zich zowel in Denemarken als Azië afspelen. Je hoeft het natuurlijk niet eens te zijn met hetgeen wordt aangeleverd als conclusie, maar het bespaart je wel een hoop werk en tijd als je zelf op zoek 'zou' zijn naar ontwikkelingen. Je hoeft het werk van de schrijver nu enkel nog maar te controleren en er eventueel je eigen conclusie aan te hangen. Het ontdekken of signaleren van trends en het beschrijven daarvan kan ons heel veel tijd besparen in jeugdopleidingen waar we op dit moment niet eens achter de feiten aan lopen maar gewoon helemaal niet mee tellen.

Ik ben dan ook benieuwd wat de 12% te vertellen heeft of het feit dat zij aangeven dat het stuk niet relevant is? Maakt het niet uit omdat we in Nederland toch nooit iets zullen bereiken, maakt het niet uit omdat de schrijver het fout heeft? Of maakt het niet uit omdat de lezer er niets van begrijpt? Ik kan me met moeite nog iets voorstellen bij de 12% alhoewel ik geen enkele uitleg als goed zou bestempelen. De 6% die klikken op vervelend die begrijp ik echt helemaal niet, als ik iets lees wat vervelend is dan stop ik en neem verder geen moeite op zulke onzin te reageren.

Op deze site wordt meer gedaan aan ontwikkeling van onze sport dan dat er in 25 jaar bij BNL gedaan is en hier is het gratis. De mensen die door jou en mij worden betaald kennis te delen, trends te ontdekken en te beschrijven en mee te helpen het niveau van de Nederlandse trainers omhoog te helpen doen NIETS op dit gebied. Misschien is dit elitaire groepje bang voor een waarderingscijfer zoals hier, en als je nu maar niet uitkomt voor je mening en je nu maar niet hoeft te laten zien dat iets weet dan heb je nog het voordeel van de twijfel.

Als ik hoor dat de VBO niet voldoende geld heeft om meerdere topcoaches per jaar naar bijscholingen te krijgen en dus maar moet putten uit wat er wel beschikbaar is in Nederland dan zeg ik dat BNL iets fundamenteels verkeerd doet. Waarom heeft de VBO niet een weekend per jaar de beschikking over de Deense bondscoaches voor een bijscholing? Of als dat te 'duur' is voor BNL dan zou ik zeggen: waar zijn de technische stukken van de nationale coaches. Hoeveel hebben we er in alle groepen, een stuk of zes?

Als ze allemaal een hoogwaardig stuk per jaar schrijven, dan krijgen we als de betalers van hun loon, vergoeding en/of reiskosten ten minste nog IETS terug. En je hoeft niet bang te zijn voor de uitgesproken waardering van de stukken, dat is gelukkig nog steeds anoniem op deze site.

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badminton en corona update (week 21)

Badminton en corona update (week 21)

Na de persconferentie van de overheid op dinsdag 19 mei jl. is er helaas geen nieuws te melden over het feit of binnensporten…

20 mei 2020

Acht handige tips voor beginnende airbadmintonners!

Acht handige tips voor beginnende airbadmintonners!

AirBadminton is geschikt voor jong en oud en ook voor alle niveaus. Of je nu een topbadmintonner bent of een sporter die voor het…

12 mei 2020

Youtuber Milo ter Reegen ambassadeur AirBadminton

Youtuber Milo ter Reegen ambassadeur AirBadminton

Mijn naam is Milo ter Reegen, en inmiddels al ruim zeven jaar actief op YouTube onder de naam 'MILO'. Hier plaats ik video's die…

12 mei 2020

Lancering AirBadminton in Nederland

Lancering AirBadminton in Nederland

Met veel trots en plezier mogen wij een gloednieuwe flitsende sport aan Nederland presenteren: AirBadminton. Een nieuwe frisse en…

11 mei 2020

Tactiek en techniek gaan hand in hand

Tactiek en techniek gaan hand in hand

Als we het hebben over tactiek dan wordt er vaak gedacht aan een tactisch plan om de wedstrijd te winnen. Hoewel strategie een…

7 mei 2020

Handige downloads: badminton sportprotocol voor verenigingen

Handige downloads: badminton sportprotocol voor verenigingen

Op 21 april heeft het kabinet aangegeven om de maatregelen omtrent sport vanaf 29 april op een aantal punten te versoepelen. Met…

29 april 2020

Kennis inhaalslag voor badmintontrainers

Kennis inhaalslag voor badmintontrainers

Dit is de perfecte tijd om de kennisachterstand van badmintontrainers in Nederland weg te werken. De Vereniging Badminton…

27 april 2020

Unieke online bijscholing bij VBO: analyse en tactiek

Unieke online bijscholing bij VBO: analyse en tactiek

Tijd en ruimte is een term die bij onze trainersopleidingen veel terugkomt en ook de spelers op ons zomerkamp en de academy…

20 april 2020

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!