Laatste uitwedstrijd voor DKC

Laatste uitwedstrijd voor DKC

Na een weekje rust komen de badmintonners van BC DKC komend weekend weer in actie in de Carlton Eredivisie.

Ken je BV De Treffers al?

Voor de Haagse formatie gaat het dan gelijk om de laatste (reguliere) uitwedstrijd van dit seizoen. Aanstaande zaterdag gaat DKC namelijk op bezoek bij de nummer één na laatst van de ranglijst: Van Zijderveld uit Amstelveen.

DKC kent tot nu toe een uitermate succesvol seizoen. De ploeg van coach Leonard van Velzen speelde zestien wedstrijden er verloor er geen één. Sinds ruim een maand zijn de Hagenaars zelfs de trotse koploper van de eredivisie.

Die positie werd de afgelopen weken alleen maar verstevigd door ruime zeges op laagvliegers TFS Barendrecht en BC Victoria (7-1 en 8-0). Er is maar één club die het superieure DKC enigszins kan bijbenen. Dat is de huidige nummer twee Duinwijck. Ook dat team heeft nog geen duel verloren, maar staat wel op acht punten achterstand. Gezien het resterende programma lijkt het zeer onwaarschijnlijk dat Duinwijck DKC nog kan achterhalen. Eerstgenoemde ploeg treft namelijk nog BV Almere en BC Amersfoort (de twee andere clubs die meedoen aan de play-offs) en DKC kruist dus nog de degens met Van Zijderveld en BV Slotermeer, de huidige nummer zes.

Van Zijderveld draait een vrij kleurloos seizoen. Er werden 'slechts' twee overwinningen behaald, evenveel als vorig jaar in totaal. Maar toch is niet alles kommer en kwel. Want Van Zijderveld speelde ook vier keer gelijk, iets wat vorig seizoen helemaal niet gebeurde. Dat komt onder meer vanwege het feit dat kopman Lester Oey na een jaar afwezigheid is teruggekeerd. Met nog twee wedstrijden te gaan, kan Van Zijderveld zelfs een plekje stijgen op de ranglijst, aangezien het gat naar nummer acht Victoria slechts één puntje bedraagt.

DKC en Van Zijderveld troffen elkaar al eerder deze jaargang in Den Haag. Op 19 oktober boekte de koploper een makkelijke 8-0 winst. Alle partijen werden in twee games beslist.

De wedstrijd Van Zijderveld - DKC wordt gespeeld op zaterdag 17 januari in sporthal De Meerkamp in Amstelveen. Adres: Van der Hooplaan 239, 1185 LN. Het duel begint om 18.00 uur.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

Website GeenStijl reageert op het voorstel van NOC*NSF om een basisinkomen voor topsporters te faciliteren. De redactie is…

20 juli 2024

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

De Spelersraad van Badminton Nederland is een zelfstandig adviesorgaan binnen de bond. De spelersraad vertegenwoordigt binnen…

19 juli 2024

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Aanstaande vrijdag vindt de openingsceremonie plaats van de Olympische Spelen 2024 in Parijs, Robin Tabeling en Selena Piek…

19 juli 2024

Nieuwe website Badminton Nederland

Nieuwe website Badminton Nederland

Welkom op de nieuwe badminton website die je up-to-date houdt over alle zaken rondom badminton in Nederland.

19 juli 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!