Laatste uitwedstrijd voor DKC

Laatste uitwedstrijd voor DKC

Na een weekje rust komen de badmintonners van BC DKC komend weekend weer in actie in de Carlton Eredivisie.

clubzoeker

Ken je BC Upsilon al?

Voor de Haagse formatie gaat het dan gelijk om de laatste (reguliere) uitwedstrijd van dit seizoen. Aanstaande zaterdag gaat DKC namelijk op bezoek bij de nummer één na laatst van de ranglijst: Van Zijderveld uit Amstelveen.

DKC kent tot nu toe een uitermate succesvol seizoen. De ploeg van coach Leonard van Velzen speelde zestien wedstrijden er verloor er geen één. Sinds ruim een maand zijn de Hagenaars zelfs de trotse koploper van de eredivisie.

Die positie werd de afgelopen weken alleen maar verstevigd door ruime zeges op laagvliegers TFS Barendrecht en BC Victoria (7-1 en 8-0). Er is maar één club die het superieure DKC enigszins kan bijbenen. Dat is de huidige nummer twee Duinwijck. Ook dat team heeft nog geen duel verloren, maar staat wel op acht punten achterstand. Gezien het resterende programma lijkt het zeer onwaarschijnlijk dat Duinwijck DKC nog kan achterhalen. Eerstgenoemde ploeg treft namelijk nog BV Almere en BC Amersfoort (de twee andere clubs die meedoen aan de play-offs) en DKC kruist dus nog de degens met Van Zijderveld en BV Slotermeer, de huidige nummer zes.

Van Zijderveld draait een vrij kleurloos seizoen. Er werden 'slechts' twee overwinningen behaald, evenveel als vorig jaar in totaal. Maar toch is niet alles kommer en kwel. Want Van Zijderveld speelde ook vier keer gelijk, iets wat vorig seizoen helemaal niet gebeurde. Dat komt onder meer vanwege het feit dat kopman Lester Oey na een jaar afwezigheid is teruggekeerd. Met nog twee wedstrijden te gaan, kan Van Zijderveld zelfs een plekje stijgen op de ranglijst, aangezien het gat naar nummer acht Victoria slechts één puntje bedraagt.

DKC en Van Zijderveld troffen elkaar al eerder deze jaargang in Den Haag. Op 19 oktober boekte de koploper een makkelijke 8-0 winst. Alle partijen werden in twee games beslist.

De wedstrijd Van Zijderveld - DKC wordt gespeeld op zaterdag 17 januari in sporthal De Meerkamp in Amstelveen. Adres: Van der Hooplaan 239, 1185 LN. Het duel begint om 18.00 uur.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wereldranglijst Badminton op 6 december 2022: Piek en Tabeling in top 15

Wereldranglijst Badminton op 6 december 2022: Piek en Tabeling in top 15

De wereldranglijst badminton wordt elke week op dinsdag bijgewerkt. Van nummer 25 op 27 september jl. naar nummer 37 vandaag:…

6 december 2022

Tweede Fase van Nederlandse Badminton Eredivisie 2022-2023 begonnen

Tweede Fase van Nederlandse Badminton Eredivisie 2022-2023 begonnen

In Haarlem versloeg thuisploeg Duinwijck mede-titelkandidaat Almere met 6-2 tijdens de tweede fase van de Nederlandse Badminton…

5 december 2022

Smashing wint de eerste handhavingskraker

Smashing wint de eerste handhavingskraker

Zaterdag 3 december, de start van de tweede helft van de Nederlandse Badminton Eredivisie. De eerste helft van de competitie werd…

4 december 2022

Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Badminton is misschien wel één van de populairste activiteiten die we doen als we op vakantie gaan naar de camping.…

29 november 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!