Slotermeer steelt drie punten van Duinwijck

Slotermeer steelt drie punten van Duinwijck

In de route van de laatste drie wedstrijden moest Slotermeer afgelopen weekend naar Haarlem voor de wedstrijd tegen Duinwijck.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Met de invallers Dennis Verkerk en Erwin Molenaar werd begonnen met de MD. Ondanks goed spel van de beide invallende heren werd er in 3 games verloren van Steef van Wooning en Jules Bakker 18-21, 21-18 en 21-16. Ook de VD was voor de Haarlemmers. Raquel Humphris en Jessica Ottenhoff moesten hun meerdere erkennen in Akvile Stapusaityte en Betty Timmerman en verloren met 16 en 7.

Het begon er beroerd uit te zien voor de Amsterdammers toen de twee singles, Jerry Natenstedt - Léon Nottelman 21-18 en 21-16 en Akville - Esther Kuilman 21-11 en 21-9, werden verloren. Ralph Starren bracht echter de hoop weer een beetje terug door in 3 games te winnen van Steef, 13-21, 21-9 en 19-21. Raquel moest tegen Dorien Lups alle zeilen bijzetten maar kwam toch niet tot winst 21-18 en 21-14 en daarmee was de stand 5-1 in het voordeel van Duinwijck.

Om in de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar niet een al te groot pak slaag te krijgen was het zaak de messen voor de mix nog eens even aan te zetten. Dat hielp. Beide mixen, Jerry en Dorien tegen Ralph en Jessica 19-21, 21-15 en 18-21 en Jules en Betty tegen Léon en Eshter 15-21 en 19-21 waren een prooi voor de Slotermeerders. Daarmee was de eindstand 5-3 in het voordeel van Duinwijck.

Na deze uitwedstrijd heeft Slotermeer nog twee uitwedstrijden op het programma staan. Zaterdag 17 januari aanvang 19:00 uur wacht Amersfoort en een week later zaterdag 24 januari aanvang 19:00 uur de laatste wedstrijd tegen DKC. Voor de nummers 1 t/m 4 van de ranglijst wacht dan nog de playoffs en de Slotermeerders kunnen alvast gaan nadenken over volgend seizoen.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wereldranglijst Badminton op 6 december 2022: Piek en Tabeling in top 15

Wereldranglijst Badminton op 6 december 2022: Piek en Tabeling in top 15

De wereldranglijst badminton wordt elke week op dinsdag bijgewerkt. Van nummer 25 op 27 september jl. naar nummer 37 vandaag:…

6 december 2022

Tweede Fase van Nederlandse Badminton Eredivisie 2022-2023 begonnen

Tweede Fase van Nederlandse Badminton Eredivisie 2022-2023 begonnen

In Haarlem versloeg thuisploeg Duinwijck mede-titelkandidaat Almere met 6-2 tijdens de tweede fase van de Nederlandse Badminton…

5 december 2022

Smashing wint de eerste handhavingskraker

Smashing wint de eerste handhavingskraker

Zaterdag 3 december, de start van de tweede helft van de Nederlandse Badminton Eredivisie. De eerste helft van de competitie werd…

4 december 2022

Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Badminton is misschien wel één van de populairste activiteiten die we doen als we op vakantie gaan naar de camping.…

29 november 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!