SportSport

Slotermeer steelt drie punten van Duinwijck

Slotermeer steelt drie punten van Duinwijck

In de route van de laatste drie wedstrijden moest Slotermeer afgelopen weekend naar Haarlem voor de wedstrijd tegen Duinwijck.

clubzoeker

Maak kennis met Joran Kweekel!

Met de invallers Dennis Verkerk en Erwin Molenaar werd begonnen met de MD. Ondanks goed spel van de beide invallende heren werd er in 3 games verloren van Steef van Wooning en Jules Bakker 18-21, 21-18 en 21-16. Ook de VD was voor de Haarlemmers. Raquel Humphris en Jessica Ottenhoff moesten hun meerdere erkennen in Akvile Stapusaityte en Betty Timmerman en verloren met 16 en 7.

Het begon er beroerd uit te zien voor de Amsterdammers toen de twee singles, Jerry Natenstedt - Léon Nottelman 21-18 en 21-16 en Akville - Esther Kuilman 21-11 en 21-9, werden verloren. Ralph Starren bracht echter de hoop weer een beetje terug door in 3 games te winnen van Steef, 13-21, 21-9 en 19-21. Raquel moest tegen Dorien Lups alle zeilen bijzetten maar kwam toch niet tot winst 21-18 en 21-14 en daarmee was de stand 5-1 in het voordeel van Duinwijck.

Om in de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar niet een al te groot pak slaag te krijgen was het zaak de messen voor de mix nog eens even aan te zetten. Dat hielp. Beide mixen, Jerry en Dorien tegen Ralph en Jessica 19-21, 21-15 en 18-21 en Jules en Betty tegen Léon en Eshter 15-21 en 19-21 waren een prooi voor de Slotermeerders. Daarmee was de eindstand 5-3 in het voordeel van Duinwijck.

Na deze uitwedstrijd heeft Slotermeer nog twee uitwedstrijden op het programma staan. Zaterdag 17 januari aanvang 19:00 uur wacht Amersfoort en een week later zaterdag 24 januari aanvang 19:00 uur de laatste wedstrijd tegen DKC. Voor de nummers 1 t/m 4 van de ranglijst wacht dan nog de playoffs en de Slotermeerders kunnen alvast gaan nadenken over volgend seizoen.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

De Badminton World Federation (BWF) heeft het lidmaatschap van de Nationale Badminton Federatie van Rusland opgeschort. Deze…

1 december 2023

Ga nu aan de slag met het nieuwe verenigingsprogramma!

Ga nu aan de slag met het nieuwe verenigingsprogramma!

Om de voordelen van een lidmaatschap bij Badminton Nederland nog concreter te maken lanceert Badminton Nederland vandaag een…

27 november 2023

Jaarplan Badminton Nederland AFGEKEURD tijdens Bondsvergadering 18 november 2023

Jaarplan Badminton Nederland AFGEKEURD tijdens Bondsvergadering 18 november 2023

Afgelopen zaterdag 18 november 2023 vond in Nijkerk de najaarse Bondsvergadering plaats. Naast afgevaardigden, bestuursleden en…

20 november 2023

Uitkomst data-analyse Landelijke Jeugdcompetitie

Uitkomst data-analyse Landelijke Jeugdcompetitie

Na een jarenlange daling van het aantal deelnemende verenigingen, teams en individuele jeugdleden is er afgelopen jaar een…

20 november 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!