Unieke thuiswedstrijd voor DKC

Unieke thuiswedstrijd voor DKC

Badmintonclub DKC speelt aanstaande zaterdag de laatste wedstrijd van de reguliere competitie van de Carlton Eredivisie seizoen 2014/2015. De Haagse koploper neemt het op tegen BV Slotermeer uit Amsterdam.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Hoewel er voor beide teams niks meer op het spel staat, gaat het niet om zomaar een 'badmintonpotje'. Aangezien de sporthal van DKC niet beschikbaar is, wordt het duel afgewerkt bij VELO in Wateringen. Tegelijkertijd speelt die ploeg ook een wedstrijd tegen Victoria. Iets dat in het verleden slechts één keer eerder gebeurde.

DKC staat al weken aan kop van de ranglijst en is inmiddels niet meer in te halen door naaste belager Duinwijck. De formatie van coach Leonard van Velzen kan tot nu toe bogen op uitstekende resultaten. Want van de zeventien wedstrijden werd er niet één verloren. De indrukwekkende reeks bestaat uit veertien overwinningen en drie gelijke spelen. In totaal behaalde DKC 105 punten. Begin februari gaat het seizoen voor de Hagenaars eigenlijk pas echt beginnen. Dan worden namelijk de halve finales van de play-offs afgewerkt. Daarin neemt de lijstaanvoerder het twee maal op tegen nummer vier BC Amersfoort. Eerst uit (4 februari) en daarna thuis (8 februari). De winnaar van deze confrontaties plaatst zich voor de finale in Den Bosch op 21 februari. Daarin is Duinwijck of BV Almere de tegenstander.

Zoals gezegd wordt de wedstrijd tegen Slotermeer een unieke aangelegenheid, aangezien er twee duels tegelijk op één locatie worden afgewerkt. Dat kwam een keer eerder voor. Toevalligerwijs waren DKC en Slotermeer daar ook bij betrokken. In het seizoen 2005/2006 werden Almere - DKC en Van Zijderveld - Slotermeer in Almere op hetzelfde tijdstip gespeeld. De club uit de Hofstad bewaart daar geen goede herinneringen aan, omdat het verloor van Almere en daardoor promotie/degradatiewedstrijden moest spelen, die het uiteindelijk ook verloor.

De wedstrijd DKC - Slotermeer wordt gespeeld op zaterdag 24 januari in de Velohal in Wateringen. Adres: Noordweg 26, 2291 EE. Het duel begint om 19.00 uur.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!