SportSport

Almere komt niet aan de mixen toe

Almere komt niet aan de mixen toe

Qontent Almere is er op 7 februari 2015 in Haarlem in de wedstrijd tegen Duinwijck niet in geslaagd om de opgelopen achterstand in Almere goed te maken, ondanks de bijna 100 Almeerse supporters die aanwezig waren om hun favorieten aan te moedigen.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Bij de stand 4-2 in het voordeel van Duinwijck moesten de Almeerders zich gewonnen geven. Opvallend in Haarlem was het uitstekende spel van Justin Teeuwen tegen de Fin Anton Kaisti met een overwinning in drie games en de mooie prestatie van Tamara van der Hoeven die in drie games won van Dorien Lups. En ook Manon Sibbald speelde een heel goede partij, ondanks het feit dat ze verloor van Akville Stapusaityte.

Stephan Branderhorst en Dave Khodabux verloren in twee games nipt van Jerry Natenstedt met Lika Heino. In beide games was de stand 21-18 in het voordeel van de Haarlemmers.

In de vrouwendubbel van Manon Sibbald met Yvonne Sie tegen Alexandra Langley met Akvile Stapusaityte was de winst eveneens voor Duinwijck, maar ook hier was er nauwelijks sprake van enig verschil in de krachtsverhoudingen met de cijfers 21-17 en 21-19. Opvallend was ook nu weer het goede spel van de Qontentdames en het is bijzonder spijtig dat het samenspelen tot drie dubbels beperkt blijft wegens het stoppen van Yvonne Sie.

Justin Teeuwen bracht subliem spelend in zijn single tegen Anton Kaisti de Almeerders weer in de wedstrijd. Met name de wijze waarop hij de derde game won was zonder meer groots (12-21, 21-15 en 12-21).

Maar niet alleen Justin Teeuwen bracht Qontent Almere terug in de race. Dat deed ook de youngster van de Almeerse ploeg. Tamara van der Hoeven rekende in drie games af met Dorien Lups, waarbij gerust gesteld kan worden dat ze in de derde game over Lups heen walste en dat was een mooie revanche voor de onterechte thuisnederlaag (16-21, 21-17 en 9-21).

Met de tussenstand in de wedstrijd van 2-2 leek er weer van alles mogelijk, maar dan zou Stephan Branderhorst weer moeten vlammen in zijn single tegen Lika Heino. Maar dat gebeurde jammer genoeg niet. Branderhorst kwam niet in zijn spel en de Fin Heino speelde juist de sterren van de hemel. Met 21-9 en 21-14 was de Finse international Branderhorst de baas.

Dat Manon Sibbald het zwaar zou krijgen tegen de tienvoudig Litouwse kampioene Akville Stapusaityte was van te voren duidelijk, maar de wijze waarop Sibbald de strijd aanging met de de Duinwijckspeelster, verdiende alle lof. Sibbald verloor weliswaar met de cijfers 21-12 en 21-14, maar speelde toch een uitstekende partij tegen de, in de tot nu toe in deze competitie, ongeslagen Stapusaityte.

En aangezien Duinwijck met de vier behaalde winstpartijen over twee wedstrijden genomen op negen winstpunten kwam, was de Haarlemse ploeg onbereikbaar geworden voor de Qontent Almere, ook al zouden de Almeerders de mixen nog hebben gewonnen, hetgeen gezien de resultaten in het verleden, niet ondenkbaar zou zijn geweest.

Al met al een mooi seizoen voor Qontent Almere. Van te voren was het uitgangspunt om met de merendeels jonge ploeg de final four te halen en dat is gelukt. En ook in de twee halve finale wedstrijden tegen Duinwijck, waren de Almeerders bepaald niet kansloos. De spelers maar ook de technische staf hebben uitstekend werk verricht en kunnen het strijdperk 2014/2015 met opgeheven hoofd verlaten. Ook dit seizoen hebben de vele Almeerse supporters weer kunnen genieten van prachtige wedstrijden en dezelfde supporters hebben met eigen ogen kunnen zien welke grote stappen de jongelingen in dit team gemaakt hebben. Volgend seizoen een nieuwe ronde en nieuwe kansen!

En de Almeerders feliciteren Duinwijck met het behalen van de finale in Den Bosch. De tegenstander is nog ongewis en komt uit de wedstrijd DKC tegen Amersfoort.

Tenslotte dankt het bestuur de vele vrijwilligers die er ook dit seizoen weer waren voor Qontent Almere en natuurlijk worden ook de vele supporters bedankt voor hun ondersteuning!

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

Tijdens de bestuursvergadering van 19 februari jl. is de principekalender voor het seizoen 2024-2025 goedgekeurd. Voor het…

26 february 2024

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen…

16 february 2024

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Op de tweede dag van de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in het Poolse Lodz moest Oranje twee…

14 february 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

De Nederlandse badmintonners hebben de eerste wedstrijd op de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in…

14 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!