clubzoeker

Demonstratiewedstrijd in de Maaspoort: met of zonder het vuistje van Gerben Bruijstens?

Demonstratiewedstrijd in de Maaspoort: met of zonder het vuistje van Gerben Bruijstens?

We zijn de week op zondag gestart met het BBF Veteranentoernooi in sporthal De Hambaken in 's-Hertogenbosch.

Ken je BC GO! al?

Ook dit evenement had de laatste jaren te maken met een afname in belangstelling, echter is het ons gelukt daar een kentering in te brengen. Liefst 45% meer deelnemers tot opzichte van 2014 en daar ben ik enorm trots op. Veel, heel veel aandacht hebben we er aan gegeven en we hadden met Blademintonner Eddy Boerman een special guest in huis gehaald. Eddy speelt op een blade en zit in de Nationale Selectie van Badminton Nederland Aangepast Badminton en heeft als doel de Paralympics te halen. Super gaaf dus dat hij op ons toernooi uren wilde maken.

Het leek me wel gaaf om na afloop van het toernooi een demonstratiewedstrijd te laten spelen door Eddy Boerman samen met de beste deelnemers van de BBF. Even wat lobbyen en iedereen was enthousiast en zo kon aan de demonstratiepartij dus invulling gegeven worden. Aangepast Badminton in volle glorie onder de aandacht. Dank aan Eddy Boerman, Joris van den Oetelaar, Rudo Rijken en Roland van Boekel.

Verder stond de week in het teken van Badminton Nederland. Volop aan het nadenken hoe ik een goede invulling kan geven aan mijn rol als bestuurslid Marketing & PR. Eén van de uitdagingen ligt natuurlijk op het vlak van sponsoring want daar valt het nodige te winnen. Vele ideeën spelen door mijn hoofd en het gaat te ver om die hier te delen, want het zijn ideeën en daar zullen er slechts een beperkt aantal van gerealiseerd gaan worden.

Voor mij is wel enorm belangrijk dat alle belanghebbenden binnen de badmintonsport er hun voordeel mee kunnen doen. Mensen die mij kennen weten dat ik graag ieders belang in ogenschouw wil houden. Dus niet alleen afspraken maken voor de bond, maar ook voor de verenigingen, individuele spelers en evenementen. En ja, dat zal zeker niet meevallen, maar ik ga er wel vol voor. Als ik zo op het bondsbureau verder informeer dan zijn er wel wat initiatieven genomen ter verkenning, dus het is zeker niet zo dat er niets aan gedaan is, alleen zal de prioriteitstelling de keuzes hebben beïnvloed.

Mijn enthousiasme werkt aanstekelijk en mijn voorstel om eens een gesprek aan te gaan met de spreker van het 'S-PORTCAFE van afgelopen vrijdag, werd alom verwelkomd. Daar ga ik dus mee aan de slag. Me samen met een aantal bondsbureaumedewerkers laten informeren over de mogelijkheden en kansen. En daar zal ongetwijfeld uit komen dat we er zelf veel energie in moeten gaan steken. Maar dat zal geen probleem worden. Ik heb zelf met name hoge verwachtingen van de mogelijkheden van crowdfunding omdat je dat als individu en per evenement in kunt zetten. Plannen zullen dan zo vorm gegeven moeten worden dat het in de breedste zin gedragen wordt zoals ik eerder gememoreerd heb.

De finale van de Carlton Eredivisie komt ook steeds en steeds dichterbij. Afgelopen donderdag was het laatste grote overleg ter voorbereiding. De gehele organisatie werd doorgenomen en alles goed op een rij gezet. Van de allereerste minuut vroeg in de ochtend tot aan de laatste afsluitende minuut. Een goede voorbereiding bepaald immers 90% van het succes. En omdat we met zoveel partijen zijn is het dus goed om daar een rode draad in te hebben. Die is duidelijk en iedereen weet wat hem te doen staat.

De Themamarkten Levensloopbestendig & Comfortabel Wonen en Sportief Verduurzamen staan als een huis, de indeling van de stands is nagenoeg bekend. Deze Themamarkten zijn erg innovatief voor alle partijen. Een totaal vernieuwend concept waarbij bedrijven zich aan bezoekers presenteren tijdens een badmintonevenement. Spannend.

Daarnaast is er een Mini Badminton Congres waarbij A Clear Future onder de aandacht wordt gebracht en verenigingen inspiratie op kunnen doen om hun verenigingen een boost te geven en weer laten groeien. De Deense topcoaches Claus Poulsen en Kenneth Larsen geven vanaf 9.30 uur een demonstratietraining waar deelnemers zelf actief aan mee kunnen doen. Deze wordt gevolgd door een demonstratiewedstrijd tussen badmintoncoryfeeën met o.a. Gerben Bruijstens, Joris van Soerland, Rikkert Suijkerland en Den Bosch talent onder 17 jaar Niels Veenstra.

En last but not least volgt dan natuurlijk de strijd om het landskampioenschap van de Carlton Eredivisie. We gaan die wedstrijd aankleden door er een prachtige show van de maken. De helden van die middag worden onthaald in een ambiance die zijn weerga niet kent. We krijgen hulp van de entertainment-vrijwilligers van SPM Shoeters die de lichtshow in de Maaspoort Sporst & Events op hun duimpje kennen. Onder begeleiding van muziek komen de helden de baan op zodat ze meteen in de schijnwerpers staan. Alle ogen zullen die dag op hun gericht zijn.

The Orange Man zal voorafgaand aan de Finale van de Carlton Eredivisie acte de présence geven en tussen de wedstrijden door zal ook voor entertainment gezorgd worden. En wat ook anders zal zijn dan andere jaren: de eerste twee ronden van twee wedstrijden worden gespeeld op twee banen om vervolgens op één baan verder te gaan. Hierdoor verhogen we de betrokkenheid van het publiek en spelers die niet hoeven te spelen. Met volle passie kan dan de strijd gevolgd worden zonder ook maar één punt te hoeven missen. We gaan het met z'n allen meemaken en beleven.

Ook de huldiging van de landkampioen van de Carlton Eredivisie zal in hogere sferen plaats gaan vinden. Het bordes in de Maaspoort Sports & Events zal daarvoor ingeruimd gaan worden zodat iedere aanwezig bezoeker de kampioenen kan zien en toe juichen.

Het gaat dus een dag worden die je niet wilt missen. Ben jij een echte badmintonliefhebber? Dan mag je deze superdag niet missen. Kaartjes kun je bestellen door hier te klikken. Mijn mede organisatoren en ik hebben er super veel zin in en ik ben ook super trots op deze mensen. Wat een passie en beleving leggen ze aan de dag om dit voor elkaar te krijgen.

Tussen de bedrijven door heb ik de plannen met Eefje Henkelman van de Racketlonbond verder gestalte kunnen geven. De BBF gaat samen met de racketlonbond een Try Out Middag organiseren om kennis te maken met racketlon. De vierkamp waarbij alle vier de racketsporten samen komen; badminton, tennis, tafeltennis en squash. Zaterdag 28 maart gaan we de BBF-ers kennis laten maken met deze vorm van sport. Bedoeling is aansluitend begin september een Racketlon toernooi te organiseren waar ook BBF-ers aan mee kunnen doen. Weer een mijlpaal waarmee we laten zien meer te bieden aan de badmintonliefhebbers waardoor ze het nog leuker gaan vinden.

Al met al weer een bewogen week. De komende week staat in het teken van bezoeken aan het bondsbureau van Badminton Nederland en de aftrap van de Bossche Badminton Dagen 2015. Woensdag aanstaande vind de officiële opening plaats om 19.00 in de Maaspoort Sports & Events gevolgd door een demonstratietraining van G- en Aangepast Badminton. En dit is maar één onderdeel van het totale programma wat voor de deur staat. De komende twee weken gaat 's-Hertogenbosch en omgeving badminton voelen, meemaken en beleven. Badminton, Fast Fit Fun.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Paul Kleijn

Paul Kleijn

Paul is in zijn dagelijks leven Manager Verkoopkantoor bij Technische Unie en is oud-bestuurslid van Badminton Nederland.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Vrijdag is de loting verricht voor het badmintonevent op de Olympische Spelen 2024 in Parijs. Selena Piek en Robin Tabeling…

12 july 2024

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Het bondsbestuur heeft vorige maand de principekalender voor het seizoen 2025-2026 goedgekeurd.

26 june 2024

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Badminton Nederland en Badminton Academy Eindhoven hebben vorige week donderdag een handtekening gezet onder een…

25 june 2024

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!