SportSport

Amersfoort neemt voorsprong op DKC in play-offs Carlton Eredivisie

Amersfoort neemt voorsprong op DKC in play-offs Carlton Eredivisie

Amersfoort heeft thuis het eerste duel tegen DKC in de halve finale van de play-offs in de Carlton Eredivisie gewonnen en zo een voorsprong op de ploeg uit Den Haag genomen.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Amersfoort versloeg DKC, de nummer 1 van de reguliere competitie, met 5-3.

Amersfoort schoot uit de startblokken en stond na 3 gespeelde partijen op een 3-0 voorsprong. Het Amersfoortse mannendubbel Freek Golinski/Ruben Jille was na 3 spannende games te sterk voor Michiel Kruijt/Thomas Wijers (16-21, 21-19, 21-19). Ook het vrouwendubbel Gayle Mahulette/Debora Jille won: met 14-21, 21-16 en 21-18 werden Ginny Severien en Alida Chen verslagen. Vervolgens versloeg de kersverse, zevenvoudig Nederlands kampioen Eric Pang in twee games Mark Caljouw (21-8, 21-15).

DKC maakte de wedstrijd weer spannend door overwinningen in het enkelspel. Zo won Ginny Severien van Jao Jie (21-19, 21-15) en versloeg Dennis van Daalen de Jel Vincent de Vries in drie games met 16-21, 21-19 en 21-12. Daarna nam Amersfoort het initiatief weer over. Gayle Mahulette, de nummer 2 van de Carlton NK, was te sterk voor Alida Chen, die met 21-15 en 21-18 werd verslagen, waarna de voorsprong werd uitgebreid naar een verschil van twee punten, doordat Romy de Laak samen met Rubel Jille het DKC duo Veerle Wijers/Michiel Kruijt wist te kloppen met 21-14, 21-17.

De eindstand werd uiteindelijk bepaald op 5-3 door winst in het gemengddubbel van Daisy Blommenstein/Mark Caljouw op het ervaren koppel van Amersfoort, Jao Yie/Eric Pang (21-13, 21-10) Aanstaande zondag 8 februari is de return van de halve finale, in Den Haag om 16.00 uur. Zaterdag 7 februari, spelen Duinwijck en Qontent Almere hun terugwedstrijd in Haarlem om 19.00 uur. De eerste wedstrijd is gewonnen door Duinwijck met 5-3.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!