clubzoeker

Kevin de Waal vergooit zijn winstkans voor de tweede ronde

Kevin de Waal vergooit zijn winstkans voor de tweede ronde

De Yonex Dutch Junior is dit jaar misschien sterker dan ooit te voren en dat is op de eerste dag al duidelijk te zien aan het slachtveld dat bij de Nederlandse jeugd is aangericht, echter het is natuurlijk wel jammer dat er ook partijen verloren zijn gegaan wat eigenlijk helemaal niet had gehoeven.

Maak kennis met Joran Kweekel!

Een aantal enkelpartijen vandaag geobserveerd en wat mij opviel is dat er veel te veel risicoloos gespeeld wordt en dat de gehele baan van de tegenstander niet wordt benut. Ook heb ik niets in de huidige spelregels gelezen dat er niet op de lijnen gemikt mag worden. Teun Yntema was in mijn optiek tegen de Engelsman David King helemaal niet kansloos, echter tijdens de partij zou hij dan zelf wel de open gaten moeten trekken en niet routinematig alles zomaar door het midden moeten spelen.

Kevin de Waal speelde helemaal geen onaardige partij tegen de Luxemburger Ben Rausch, wat ik alleen niet snapte is dat hij steeds in hetzelfde mes van zijn tegenstander liep. De bedoeling van een partijtje badminton is dat je je tegenstander met goed aanvallend geplaatst spel het leven zuur maakt en als dat een paar keer goed lukt dan blijf je volharden in het succes. In de derde game had Kevin het voor elkaar om na een redelijk achterstand op 16-16 te komen en de Luxemburger zag je een beetje in elkaar storten. Of Kevin nu medelijden met zijn tegenstander kreeg of dat hij bang was om de tweede ronde te halen, weet ik nog steeds niet, maar Kevin veranderde zijn spel en maakte vervolgens 5 fouten achter elkaar.

#1 James 25-02-2015 22:40

Lekker positief stukje piet. Praat de jeugd van je eigen cluppie maar wat frisse moed in. Het lijkt mij persoonlijk veel interessanter dat je dit richt aan de Duinwijck trainers ipv zo direct op spelers.

#2 Jan 26-02-2015 13:04

Het lijkt mij duidelijk dat dit pleidooi van de schrijver voor de trainers is bedoeld. Immers het gaat hier om een jeugdige speler. Van een jeugdige speler verwacht ik dat deze op de training de slagen correct uitvoert en doet wat de leraar verwacht. Zo ook in de wedstrijd doet deze speler wat van hem wordt verwacht. Dat is niet altijd WINNEN, maar een speler kan ook (gelet op eerdere toernooien) de opdracht mee krijgen om met minder risico te spelen. Wanneer een speler deze opdracht uitvoert dan heeft hij/zij in die wedstrijd zeer goed gespeeld, maar wel verloren en dat is rot voor de fans. Het gaat hier om een jonge speler die samen met de coach werkt aan het beter maken van het talent. Heb vertrouwen en geduld.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
DKC ten onder in finale Nederlandse Badminton Eredivisie

DKC ten onder in finale Nederlandse Badminton Eredivisie

De badmintonners van DKC zijn er niet in geslaagd om voor de tweede keer in de clubgeschiedenis de landstitel te veroveren. De…

27 maart 2023

Selena Piek en Robin Tabeling verliezen halve finale Swiss Open 2023

Selena Piek en Robin Tabeling verliezen halve finale Swiss Open 2023

Selena Piek en Robin Tabeling hebben de halve finale in het gemengddubbel op de Yonex Swiss Open in Basel verloren.

25 maart 2023

Duinwijck uit Haarlem prolongeert landstitel Nederlandse Badminton Eredivisie tijdens finale in Maaspoort Den Bosch

Duinwijck uit Haarlem prolongeert landstitel Nederlandse Badminton Eredivisie tijdens finale in Maaspoort Den Bosch

Duinwijck heeft voor de 28e keer het landskampioenschap veroverd. In de finale play-off Nederlandse Badminton Eredivisie in de…

25 maart 2023

Robin Tabeling en Selena Piek naar halve finale Swiss Open

Robin Tabeling en Selena Piek naar halve finale Swiss Open

De Nederlandse topbadmintonners Robin Tabeling en Selena Piek hebben de halve finale bereikt in het gemengddubbel op de Yonex…

24 maart 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!