clubzoeker

Terugblik Junior Master Van Zijderveld

Terugblik Junior Master Van Zijderveld

138 spelers zorgden samen voor 246 inschrijvingen, die verdeeld werden over 25 onderdelen en 70 schema’s.

Maak kennis met Anissa Wongsodimedjo!

Net zoals de laatste jaren vallen wij op de zaterdag samen met de finale om het landskampioenschap van Nederland. Dit betekent vaak toch een paar afzeggingen op het laatste moment van spelers die naar deze finale gaan, maar wel hadden ingeschreven, met partners, waardoor wij weer moeten schuiven met de schema's en de tijden. Daarnaast zijn er altijd een paar afzeggingen vanwege ziekte.

Categorie U11

Grote winnaars hier werden Rens Lagrouw (BS Barendrecht) en Leonie Rovers (BS Noord-Limburg) met allebei drie 1e prijzen. In de mix wonnen ze samen van Noah Haase/Andrea Brahimi, in de single won Rens van Noah Haase en won Leonie van Andrea Brahimi. De eerste game was heel spannend (22-20), maar de 2e game was duidelijker met 21-14. In de dubbel won Rens met Thijs de Lange van Jochem Manné en Noah Haase en won Leonie met Famke Wouters van Andrea Brahimi/Kaylee van Wichen.

Voor de oplettende lezer is dus duidelijk dat zowel Noah als Andrea 3x een 2e plaats haalden! Het volgende JM-toernooi dit maar eens omdraaien?

Categorie U13

In deze categorie precies dezelfde situatie als bij de U11. Zowel David Sugiharto (DKC) als Aparna Schulze (BS Barendrecht) pakken allebei drie 1e prijzen! Samen de mix tegen Ivory Johan en Jaymie Laurens, de single won David van Ivory Johan en bij de vrouwen won Aparna van Daphne Jansen. De dubbel won Aparna met partner Daphne Jansen van Kelly van Buiten en Nadia Shoukri en won David met partner Chris Laros van Ivory Johan en Robin Mesman. Deze laatste dubbel werd echter gewonnen door opgave van Robin Mesman, die even daarvoor in zijn halve finale single tegen Ivory Johan geblesseerd raakte en ook die single moest opgeven. Laten we hopen dat het meevalt en hij weer snel kan spelen.

Opvallend nog was de uitslag van de kwartfinale van Aparna tegen Fenna Laros, die Aparna maar net aan wist te winnen met 23-21 en 22-20.

Categorie U15

De winnaars van de singles hier werden: Youri Panhuis (BS Den Haag) bij de mannen (tegen Remco van der Lee) en Demi Brehler (ook BS Den Haag) bij de vrouwen (tegen Rachel Reuten). Demi en Rachel schakelden allebei in hun halve finale de nrs. 1 en 2 geplaatst uit. Mooie prestaties.

Demi en Rachel samen in de dubbel is dan op papier heel sterk dan en zij wonnen ook in de finale van Manon van Gils en Indy Jacobs. Maar dat ging zeker niet makkelijk, 21-10, 21-23, 21-14.

De mannendubbel werd een hele mooie en lange wedstrijd. Jason Miao en First Wongsrila (1e geplaatst) wonnen net aan met 16-21, 21-15, 21-19 van het als 2e geplaatste koppel Remco van der Lee en Youri Panhuis, die in de finale ME nog tegen elkaar stonden te spelen!

Bij de mix wisten broer en zus First en Fah Wongsrila de hoofdprijs te pakken tegen Remco van der Lee en Tiffany Mcclymont. Maar ook hier heel spannend: 21-19 en 21-18

Categorie U15+

Hier ook weer iemand die drie 1e prijzen wist te winnen. Carlo van den Berge (BS Barendrecht). Hij won de single van Vincent Braaksma en samen mét Vincent won hij de dubbel van Teun de Mast en Dion Rovers. Daarnaast ook nog even de mix met Romy Claassen tegen het duo Mahendra Suartana/Chloe Mayer. De single wist Chloe Mayer (Hoornse BV) wél te winnen, namelijk van Kaoutar Lechkar.

Tenslotte de vrouwendubbel: winst voor Eeke van Beurden en Romy Claassen tegen Anne Dols/Femke Knipscheer. Wel in 3 games 21-13, 18-21, 21-17 dus erg aan elkaar gewaagd.

Categorie U17

De koning en koningin van het toernooi werden Ruben Hoksbergen (BC Amersfoort) en Ilke Dols (Roosterse BC). Zij wonnen de single in de hoogste categorie. Ruben won nipt van Noah Jongen in een zeer leuke wedstrijd. Gamestanden 22-20, 21-19.

Ilke won in de finale duidelijk van Nadia Kelkboom, maar misschien omdat Nadia in de halve finale alles had moeten geven tegen Armèl Visje? want die wedstrijd won zij heel knap, maar ook heel close met 14-21, 21-19 en 25-23!

Ook de vrouwendubbel was spannend en werd in drie games gewonnen door Jessica Leembruggen met Armèl Visje tegen Sterre Beffers met Ilke Dols. In de mannendubbel finale ook weer wat andere namen. Servé Peulen/Noah Jongen wonnen van Christopher Leembruggen/Bharadwaj Viswanathan.

Tenslotte de gemengd dubbel. Hier zien we ook weer Ilke Dols. Samen met Noah Jongen won zij van Abel van Beek/Nadia Kelkboom. Dus 3 prijzen voor Ilke maar ook voor Noah, 1e bij de dubbels en 2e bij de single!

Op het winnaarspodium met 1e en 2e plaats werden de prijswinnaars nog eens extra in het zonnetje gezet en kon iedereen rustig foto's maken van hun favorieten.

Alle spelers die er waren hebben er weer een mooi spektakel van gemaakt. Natuurlijk met dank aan de ouders (soms vroeg op, hele weekend in de hal, heen en weer rijden enz.) en de coaches/begeleiders.

Namens de toernooicommissie Van Zijderveld,
Roland Pereboom

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Het bondsbestuur heeft vorige maand de principekalender voor het seizoen 2025-2026 goedgekeurd.

26 june 2024

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Badminton Nederland en Badminton Academy Eindhoven hebben vorige week donderdag een handtekening gezet onder een…

25 june 2024

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!